Α1 ΕΣΚΑΘ (2022-23)

Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2019

Έχασε ευκαιρία .....η ΚΑΕ Λάρισα - Δηλώσεις Φραγκιά - Βετούλα

Μεγάλη ευκαιρία να πάρει μια σπουδαία νίκη και ταυτόχρονα την πρώτη της εκτός έδρας, έχασε η ΚΑΕ ΛΑΡΙΣΑ, καθώς ηττήθηκε στο Παλαιό Φάληρο με 68-64.


Σ’ ένα ματς που κρίθηκε στις λεπτομέρειες και κυρίως στην αστοχία των παικτών του Βασίλη Φραγκιά στο τελευταίο λεπτό του παιχνιδιού, όπου μέτρησε τρία άστοχα σουτ τριών πόντων και δύο χαμένες βολές.

Η ομάδα του Βασίλη Φραγκιά μπήκε στο ματς σοβαρή και καλά διαβασμένη, μη αφήνοντας τα επιθετικά ατού των γηπεδούχων να κάνουν το παιχνίδι τους. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να βρίσκονται σε απόσταση επαφής στο σκορ και κυρίως να ελέγχουν τον ρυθμό, με το πρώτο 10λεπτο να «κλείνει» για τον Ιωνικό με 18-16.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο η ΚΑΕ ΛΑΡΙΣΑ βελτίωσε ακόμη περισσότερο το επιθετικό της παιχνίδι, έχοντας σε καλή μέρα τον Μπερχαμενέσκελ πήρε τα …ηνία του ματς, με το ημίχρονο να ολοκληρώνεται με σκορ 32-31 για την ομάδα της Λάρισας.
Ακόμη καλύτερη και πιο έτοιμη πνευματικά παρουσιάστηκε η ομάδα της Λάρισας στο δεύτερο ημίχρονο. Με τον Νταρνέλ Χάρις να βάζει μεγάλα σουτ πήρε «κεφάλι» στο σκορ, 50-44 στο τέλος της γ’ περιόδου.

Οι γηπεδούχοι αντέδρασαν και με μπροστάρη τον Μαυροκεφαλίδη ισορρόπησαν το ματς που στα τελευταία 6 λεπτά είχε όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά του ντέρμπι. Δύναμη και συνεχής εναλλαγές στο προβάδισμα του σκορ.
Οι δύο ομάδες έφτασαν στο τελευταίο λεπτό με το ματς στην …κόψη του ξυραφιού, αλλά οι γηπεδούχοι αποδείχθηκαν πιο ψύχραιμοι και πήραν τη νίκη με 68-64.

Ιωνικός Νίκαιας-Λάρισα 68-64
Τα δεκάλεπτα: 18-16, 31-32, 44-50, 68-64
Διαιτητές : Πουρσανίδης Γ.-Πουρσανίδης Κ.-Ταρενίδης Στ. (Βιδάλης)
Ιωνικός (Βετούλας): Μαυροκεφαλίδης 14, Μπαρτ 21(1), Χαραλαμπόπουλος 5, Μπατής, Σάφτενάαρ 4, Τζόουνς 12, Λόρενς 3, Κόττας 6, Στιθ 3.
ΚΑΕ ΛΑΡΙΣΑ (Φραγκιάς): Χάμιλτον 6, Ρέινολντς 5, Χείλαρης 7(1), Μπερχαμενέσκελ 13, Σπυρόπουλος 4(1), Παπαντωνίου 11(2), Φλόιντ, Βαβάτσικος, Παρκς 7, Χάρις 11(3).


Δηλώσεις
Βασίλης Φραγκιάς (προπονητής Λάρισας): «Έχουμε μία πίκρα σήμερα, φτάσαμε πολύ κοντά στην πηγή, αλλά δεν ήπιαμε νερό. Για πάρα πολλή ώρα ήμασταν κοντά στο να πάρουμε την πρώτη μας, εκτός έδρας νίκη. Δεν τα καταφέραμε.

Σε στιγμές, που έπρεπε να δείξουμε χαρακτήρα, κάναμε 2-3 εύκολα λάθη, χάσαμε 2-3 εύκολα σουτ και από εκεί και μετά ο Ιωνικός Affidea άλλαξε την άμυνά του. Εμείς δεν μπορέσαμε να προσαρμοστούμε κι έφτασαν σε μία νίκη που ήθελαν όσο κι εμείς.

Η συνέχεια είναι πολύ δύσκολη, γιατί έχουμε έναν παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. Ακολουθούν κι άλλα δύσκολα παιχνίδι, μέσα από τα οποία πρέπει να βρούμε την ταυτότητά μας για να φτάσουμε στον στόχο μας που είναι η παραμονή».

Νίκος Βετούλας (προπονητής Ιωνικού Affidea): «Σήμερα πετύχαμε την τρίτη συνεχόμενη νίκη, την οποία και θεωρώ πιο σημαντική. Λέμε πως όλες οι νίκες είναι ίδιες, αλλά με τον τρόπο που ήρθε η σημερινή, είναι σαν να έχει μεγαλύτερη αξία.

Βρεθήκαμε σε ένα παιχνίδι, στον οποίο είχαμε πολύ κακό ποσοστό από το τρίποντο. Χάσαμε ελεύθερα σουτ, αλλά ήταν και ικανή η άμυνα της αντίπαλης ομάδας. Αυτό που πρέπει να κρατήσουμε είναι το πώς λειτουργήσαμε στα 15 τελευταία λεπτά, όταν βρεθήκαμε στο -9.

Τα παιδιά έδειξαν αυταπάρνηση και καταφέραμε να κερδίσουμε ένα παιχνίδι, που δεν πήγε όπως το είχαμε σχεδιάσει. Και πάλι συγχαρητήρια στα παιδιά. Από εδώ και πέρα, πρέπει να βελτιώνουμε τα λάθη μας, για να μπορούμε να κερδίσουμε τα παιχνίδια που μπαίνει το "πρέπει" στην έδρα μας».