Α1 ΕΣΚΑΘ (2022-23)

Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019

Ιστορική πρώτη νίκη της Λάρισας ΚΑΕ στην Α1.- Δηλώσεις Μαρκόπουλου και Φραγκιά


Την πρώτη της νίκη στην ΕΚΟ Basket League πέτυχε η ΚΑΕ ΛΑΡΙΣΑ επικρατώντας στο κλειστό γυμναστήριο της Νεάπολης του Άρη με 92-78.



Η ομάδα του Βασίλη Φραγκιά παρουσιάστηκε κατά πολύ αλλαγμένη σε σχέση με τα προηγούμενα δύο ματς και παίζοντας με ψυχή σε όλη την διάρκεια της αναμέτρησης έφτασε στην μεγάλη νίκη, έχοντας στο πλευρό της περισσότερους από 2500 φίλους της που δημιούργησαν εξαιρετική ατμόσφαιρα.

Το ματς είχε όλα εκείνα τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν τα ντέρμπι, δύναμη, πάθος, διάθεση, αλλά και άγχος, το οποίο ήταν εμφανές στο 1ο 10λεπτο.

Οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ, με τους φιλοξενούμενους τελικά να ¨κλείνουν¨ την α’ περίοδο προηγούμενοι με 24-21.

Η εικόνα δεν άλλαξε στο δεύτερο 10λεπτο και ο Άρης προηγήθηκε στο ημίχρονο με 45-41.

Στο 2ο ημίχρονο η ομάδα της Λάρισας μπήκε δυνατά στο παρκέ και πιέζοντας στην άμυνα, γεγονός που της έδωσε εύκολα καλάθια, έτσι βρήκε ρυθμό και πήρε προβάδισμα στο σκορ.

Το τέλος της τρίτης περιόδου βρήκε την ΚΑΕ ΛΑΡΙΣΑ προηγούμενη με 71-66.

Στο τελευταίο 10λεπτο ο Άρης παίζοντας άμυνα ζώνης δυσκόλεψε την ζωή της λαρισινής ομάδας, αλλά στα κρίσιμα σημεία μπήκαν τα μεγάλα σουτ και έτσι έφτασε στη νίκη με 92-78.

Στο ημίχρονο του αγώνα ο πρόεδρος της Λάρισας Θοδωρης Ριζούλης τιμησε τον πρώην αθλητή του Γυμναστικού Συλλόγου Λάρισας, Δημήτρη Κουραμά για την τεράστια προσφορά του στο λαρισινό μπάσκετ.

Τα δεκάλεπτα 21 - 24, 44 - 45, 71 - 66, 92 - 78.
ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΕ (Βασίλης Φραγκιάς): Χάρις 7 (1), Χάμιλτον 16 (1), Ρέινολντς 17 (2), Χείλαρης 6 (1), Μπερχανσεμέσκελ 13 (3), Τσιλούλης 1, Φλόιντ, Παπαντωνίου 16 (2), Παρκς 16.
ΆΡΗΣ (Σούλης Μαρκόπουλος): Φλιώνης 6 (2), Μιλόσεβιτς 23, Σακελλαρίου, Τάλτον 10 (1), Γκεσεβίτσιους 16 (4), Γκάγκιτς 4, Σλαφτσάκης 3, Ντραγκίσεβιτς 16, Μόρις, Βουλγαρόπουλος.

Δηλώσεις
Σούλης Μαρκόπουλος (προπονητής Άρη): «Συγχαρητήρια στην ομάδα της Λάρισας. Εύχομαι καλή πορεία στην ομάδα της Λάρισας στο πρωτάθλημα. Για εμάς ήταν ένα κακό παιχνίδι. Κάναμε πολλά παιδικά λάθη στο δεύτερο ημίχρονο. Δώσαμε την ευκαιρία στους αντιπάλους μας και το εκμεταλλεύτηκαν. Είναι αδικαιολόγητα τα 25 λάθη. Να δίνεις 25 πόντους από αιφνιδιασμό στον αντίπαλο. Είναι αδιανόητο.


Είχαμε ατυχία. Χτύπησε ο Μόρις, μας έλλειπε και ο Μποχωρίδης. Αλλά αυτό δεν είναι δικαιολογία για να κάνεις λάθη. Δεν έχεις το δικαίωμα να κάνεις λάθη. Πρέπει να είσαι έξυπνος. Να παίξεις με τα ποσοστά. Εμείς δεν παίξαμε ποτέ στο δεύτερο μέρος πέντε εναντίον πέντε. Προσπαθήσαμε να φέρουμε το παιχνίδι μέσα στη ρακέτα αλλά από ένα σημείο και μετά είχε κουραστεί και ο Γκετσεβίτσιους. Έχουμε αρκετά προβλήματα. Και πρέπει πάση θυσία να τα λύσουμε».

Βασίλης Φραγκιάς (προπονητής Λάρισας BC): «Πολλά συγχαρητήρια στην ομάδα. Κάναμε μεγάλη προσπάθεια. Συγχαρητήρια και στον κόσμο μας που νιώσαμε πως παίζαμε στην έδρα μας σήμερα. Ήμασταν αρκετά βελτιωμένοι. Βγάλαμε θυμό γιατί σε δύο παιχνίδια η ομάδα δεν είχε παίξει αυτό που κάνουμε στη προπόνηση.

Δεν είχαμε τρέξει και δεν είχαμε πάθος στα προηγούμενα δύο παιχνίδια. Δουλέψαμε και στη ψυχολογία μεσοβδόμαδα. Θα πρέπει να είμαστε όλοι μαζί αν θέλουμε να κάνουμε κάτι καλό φέτος. Κόντρα σε μια ομάδα που είχε προβλήματα, δείξαμε χαρακτήρα και βάλαμε δύο βαθμούς στο πίνακα μας.

Θέλουμε να ατενίσουμε το μέλλον με περισσότερη αισιοδοξία. Με ενδιαφέρει η εικόνα της ομάδας ανεξαρτήτου αποτελέσματος. Σήμερα δείξαμε ότι παλέψαμε για όλες τις μπάλες. Θεωρώ πως μας άξιζε αυτό το αποτέλεσμα. Ακολουθεί δύσκολη εβδομάδα με το Κύπελλο μεσοβδόμαδα και μετά ένα δύσκολο παιχνίδι και πάλι στο γήπεδο μας με τον Ηρακλή».