Α1 ΕΣΚΑΘ (2022-23)

Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2018

Ιστορική πρόκριση της Αναγέννησης στο Final Four του Κυπέλλου ΕΣΚΑΘ.

Σε ένα παιχνίδι διαφήμιση του αθλήματος, με πολύ πάθος, ένταση, δυνατές μονομαχίες, που κράτησε το ενδιαφέρον του κοινού αμείωτο ως και το τέλος, ο Γ.Σ.Σοφάδων επικράτησε της Αναγέννησης Καρδίτσας  με 66-70, αλλά δεν κατάφερε να πάρει την πρόκριση καθώς δεν μπόρεσε να κάνει την μεγάλη ανατροπή του -12 του πρώτου αγώνα και έτσι η Αναγέννηση Καρδίτσας, προκρίθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της στο Final Four του Κυπέλλου ΕΣΚΑΘ.



 Ο αγώνας ήταν ντέρμπι σε όλη την διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου με τις ομάδες να εναλλάσσονται στο προβάδισμα και το ημίχρονο να κλείνει με 33-33 .

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ο Γ.Σ.Σοφάδων μπήκε δυνατά και κατάφερε να πάρει ακόμα και  διαφορά 13 πόντων , που του έδινε την πρόκριση,  στην αρχή της  4ης περιόδου,  αλλά κάπου εκεί οι γηπεδούχοι αντέδρασαν και με δικό τους 14-0 έφτασαν και πέρασαν μάλιστα και μπροστά στο σκορ με 58-56 , τρία λεπτά πριν το τέλος , με τους παίκτες του Γιάννη Τσίμα  τελικά να καταφέρνουν να πάρουν την νίκη γοήτρου και ψυχολογίας με 66-70 και  την Αναγέννηση να παίρνει  το τελευταίο  εισιτήριο για το Final Four του κυπέλλου ΕΣΚΑΘ.

Ο προπονητης της Αναγέννησης Βασίλης  Κρομμύδας, με αναρτησή του  στα μέσα κοινωνικης δικτυωσης αναφέρει:
«Πρώτος στόχος επιτεύχθηκε....
Η ΑΣΑ BC είναι στο Final 4 κυπέλλου ΕΣΚΑΘ αποκλείοντας το μεγαλύτερο φαβορί για κύπελλο και πρωτάθλημα την ομάδα των Σοφάδων...
Συγχαρητήρια στους παίκτες των Σοφάδων για την πολύ ψυχωμενη σημερινή εμφάνιση τους
Ένα μεγάλο μπράβο σε μας που πετύχαμε τον στόχο μας και δεν ήταν άλλος από την πρόκριση ..
Δεν υπάρχουν λόγια για όλους εσάς που γεμίσατε πάλι το γήπεδο και τραγουδάτε για μας ....σας Ευχαριστούμε μάγκες ....
Για την ιστορία σήμερα χάσαμε 66-70...
Συνεχίζουμε ....»

Αντίστοιχα ο πρόεδρος του Γ.Σ.Σοφάδων Δημήτρης Πώποτας δήλωσε στη σελίδα του συλλόγου:
«Νίκη ψυχολογίας για την ομάδα μας σήμερα. Ένα μεγάλο μπράβο στον κόουτς και τα παιδιά για την προσπάθεια και την εικόνα τους σήμερα.

Ευχαριστούμε την ομάδα της Αναγέννησης για τη φιλοξενία και της ευχόμαστε ότι καλύτερο στο φαϊναλ φορ του κυπέλλου.

Τέλος για τρίτη φορά φέτος σε ήττα ( νίκη χωρίς αντίκρισμα σήμερα ) ο Γ.Σ. ΣΟΦΑΔΩΝ θα δόσει συγχαρητήρια στο δίδυμο της διαιτησίας Γιάννη Παγώνη  και Θέμη Κοντογιάννη .»

Αναγέννηση Καρ. - Σοφάδες 66-70
Δεκάλεπτα: 18-18, 33-33, 43-52, 66-70
Διαιτητές: Παγώνης - Κοντογιάννης
Αναγέννηση Καρδίτσας  (Παππάς-Κρομμύδας): Πανταζής 13 (1), Αργύρης 14 (3), Καλλιάρας 15, Τσέλιος 5, Σπανόπουλος 3 (1), Κοβάτσεφ 9, Νότος 7 (2), Φαλιάκης,  Αντωνίου, Πεσλής, Χατζηγούλας.
Γ.Σ.Σοφάδων (Τσίμας): Γούλας 14 (2), Παπαϊωάννου 10 (2), Γεωργαντζάς 7, Ψυχογιός 3 (1),  Αντωνίου 7 (1), Δίκαρος 9, Χαλκιάς 13 (3), Σφακιανός 2, Καραμουλάς, Μανόπουλος,  Ζωιτσάκος 5 (1).