Α1 ΕΣΚΑΘ (2022-23)

Τρίτη 23 Αυγούστου 2016

Γ. Σ. ΦΑΛΑΝΗΣ: Έναρξη στις 29 Αυγούστου για το αντρικό τμήμα. (ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)

"Σας ενημερώνουμε ότι αρχίζει η ακαδημία μας να λειτουργεί από 1η Σεπτεμβρίου για αγόρια και κορίτσια και η αντρική ομάδα θα συμμετάσχει στο πρωτάθλημα της Β' ΕΣΚΑΘ μετά από διακοπή 12 ετών.
Η πρώτη προπόνηση του αντρικού τμήματος έχει οριστεί για τις 29 Αυγούστου και ώρα 19:00  ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ!!!"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΑΛΑΝΗΣ ……ξαναερχόμαστε…
Το μπάσκετ στην Ελλάδα είναι από τα δημοφιλέστερα αθλήματα και από τα πιο συναρπαστικά συνάμα. Τα μικρά παιδιά ενθουσιάζονται όταν έρχονται σε επαφή με το άθλημα γιατί τους δίνει την δυνατότητα να τρέξουν , να πηδήξουν , να συνεργαστούν , να φωνάξουν , να απογοητευτούν κ.λ.π. Η επιτυχία της επίτευξης ενός καλαθιού ενθουσιάζει τους πάντες , από ένα μικρό παιδί έως ένα ηλικιωμένο.

Ο ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΑΛΑΝΗΣ ιδρύθηκε το 1991 από μια ομάδα ανθρώπων που αγαπούσαν το άθλημα και έδωσαν και την ψυχή τους για την ομάδα. Γερογιάννης Κωνσταντίνος, Ζιώγας Βασίλης, Μαργαρίτης Μιχάλης, Παπαθανασίου Γεώργιος και Αθανάσιος, Μαλαμάς Ιωάννης , και αργότερα Χασιώτης Ιωάννης, Καραγιώργος Γεώργιος, και άλλοι ορισμένοι εκ των οποίων δεν είναι στην ζωή αφιέρωσαν πολύτιμο χρόνο και χρήμα από την ζωή τους για να «τρέξουν» την ομάδα . Τα κατάφεραν και πραγματικά η ομάδα σε συνθήκες όχι και τόσο καλές (ανοικτό γήπεδο) πρωταγωνιστούσε στο μπασκετικό γίγνεσθαι για περισσότερα από 10 χρόνια , συμμετέχοντας στο πρωτάθλημα της Β ΕΣΚΑΘ και μετέπειτα της Α2 ΕΣΚΑΘ. Παίκτες από την Φαλάνη , παιδιά και μεγαλύτεροι δημιούργησαν μια ομάδα ανταγωνιστική υπό την καθοδήγηση του γυμναστή Αγγελίκου Γεωργίου , ο οποίος δεν βρίσκεται σήμερα στην ζωή. Γκαρλέμος Γεώργιος, Μαλαμάς Ιωάννης , Λυγούρας Θωμάς , Γκόλτσιος Κωνσταντίνος , Δεμίρης Σπυρίδων, Αγόρου Παναγιώτης, Βλαχούλης Ζήσης , Βλαχούλης Γεώργιος , Βλαχούλης Χρήστος , Λυγούρας Γεωργιος του Ν. και Λυγούρας Γεώργιος του Α. , Κουτσιούκης Δημήτριος του Θ. , Αγοραστός Νικόλαος , Κωνσταντίνου Αναστάσιος , Γκουγκίτσιας Δήμητριος, Χρυσαφούδης Χρυσάφης κ.α. (συγνώμη αν ξέχασα κάποιους) ήταν οι αθλητές που απαρτίζανε την ομάδα μέχρι το 2004 που δυστυχώς κάτω από ατυχείς συγκυρίες διαλύθηκε. Από τότε η ομάδα , δεν μπόρεσε να ξαναλειτουργήσει.

Εδώ και μερικούς μήνες λοιπόν κάποιοι παλιοί αθλητές , προσπαθούν να ξαναχτίσουν την ομάδα , σεβόμενοι την ιστορία της και προσπαθώντας να βάλουν τα θεμέλια για την επαναδημιουργία της από υγιείς βάσεις. Τα θεμέλια αυτά θα είναι τα μικρά παιδιά του χωριού που θα αποτελέσουν την μετέπειτα ανδρική ομάδα. Ζητάμε από τους γονείς να εμπιστευτούν τα παιδιά τους στον ΓΣΦαλάνης και στον προπονητή που σε λίγες μέρες θα ανακοινωθεί ,για να μάθουν τα μυστικά του μπάσκετ , να γίνουν καλοί αθλητές να μάθουν να συνεργάζονται και το κυριότερο να μετέχουν σε μια ομάδα που θα τους κάνει χρήσιμους στην κοινωνία .

Ύστερα από τις εκλογές της 10ης Απριλίου προέκυψε Διοίκηση με στόχο να ενεργοποιήσει εκ νέου την ομάδα και να συμμετάσχει στα «μπασκετικά δρώμενα» την επόμενη χρονιά. Ζητάμε την βοήθεια όλων .

Τα λόγια πλέον λίγα ….η ευθύνη μεγάλη .