Α1 ΕΣΚΑΘ (2022-23)

Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016

Πάτησε Πορτογαλία η Εθνική Νέων Γυναικών


Στο Πόρτο έφτασε σήμερα το απόγευμα η αποστολή της Εθνικής Νέων Γυναικών όπου το Σάββατο αρχίζει τις υποχρεώσεις της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Α’ Κατηγορίας. Μαζί με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα στον Γ’ όμιλο συμμετέχουν οι Γαλλία, Λετονία και Ολλανδία.

Οι παίκτριες της ομάδας σήμερα θα ξεκουραστούν και αύριο η Εθνική θα κάνει την πρώτη της προπόνηση στο κλειστό γυμναστήριο της περιοχής Ματοσίνιος, εκεί όπου θα πραγματοποιηθούν και οι αγώνες της διοργάνωσης.
Η Πηνελόπη Παυλοπούλου μιλώντας για την προετοιμασία της Εθνικής, αλλά και για τον αγώνα της πρεμιέρας με τη Γαλλία ανέφερε: «Η ομάδα έχει δώσει τον καλύτερο της εαυτό στην προετοιμασία. Είχαμε κάποιες απουσίες στην αρχή, αλλά στη συνέχεια μαζεύτηκαν όλα τα κορίτσια και με τα φιλικά βρήκαμε η μία την άλλη στο γήπεδο. Το Σάββατο αρχίζουμε τις επίσημες υποχρεώσεις μας με πρώτο αντίπαλο τη Γαλλία. Μόνο αυτό το ματς μας ενδιαφέρει προς το παρόν, καθώς βλέπουμε τη διοργάνωση βήμα βήμα, παιχνίδι με παιχνίδι. Οι ομάδες του ομίλου μας γενικά είναι δυνατές, αν και δεν μπορούμε να πούμε ακόμα πολλά πράγματα. Γαλλία, Ολλανδία και Λετονία, πάντως, είναι ομάδες με δυνατότητες και με παράδοση στο μπάσκετ. Η Γαλλία για παράδειγμα έχει διακρίσεις σε όλα τα επίπεδα των εθνικών ομάδων».