Α1 ΕΣΚΑΘ (2022-23)

Κυριακή 10 Απριλίου 2022

Στην Γ’ Εθνική ανέρχεται και επίσημα η Ανόρθωση μετά από μεγάλη εκτός έδρας νίκη επί του Κεραυνού Λάρισας. (Φώτο)

Την 23η νίκη σε 25 αγώνες πέτυχε η Ανόρθωση που επικράτησε μέσα στα Αλκαζάρ της μαχητικής ομάδας του Κεραυνού Λάρισας με σκορ 70-90.   


Η Ανόρθωση ξεκίνησε το μάτς αποφασισμένη και με τρία τρίποντα (δυο ο Κοντάκης, ένα ο Τσώλης) μόλις στο 3’ προηγήθηκε με +10(2-12) και με +11 στο 9’(15-26), με τον νεαρό Τσουκανέλη από τον Κεραυνό με τρίποντο στην εκπνοή του 1ου δεκαλέπτου να διαμορφώνει το 18-26. 

Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι δυο ομάδες με φοβερά ποσοστά ευστοχίας, αρχικά η Ανόρθωση ξέφυγε με είκοσι πόντους στο 16’(28-48) αλλά οι νεαροί παίχτες του Κεραυνού με ένα επι μέρους σκορ 13-2 στα τελευταία τέσσερα λεπτά του δεύτερου δεκαλέπτου μείωσαν και πάλι το σκορ 41-50 (με τρία συνεχόμενα τρίποντα, δυο από τον Πανάγο και ένα από τον Λιάμπο. 

Στο τρίτο δεκάλεπτο οι παίχτες του Μιχάλη Καπουρνιώτη πάτησαν γκάζι, πετυχαίνοντας εντυπωσιακά καλάθια και με επιμέρους σκορ 15-30, σφράγισαν την υπόθεση νίκη, με τα πρώτα πανηγύρια και αγκαλιές ικανοποίησης και χαράς να αρχίζουν στον πάγκο των Βολιωτών. 

Στο τέταρτο δεκάλεπτο οι δυο προπονητές των δυο ομάδων (Πάκας-Καπουρνιώτης) μοίρασαν το χρόνο σε όλους τους αθλητές που είχαν στη διάθεση τους με το τελικό σκορ να διαμορφώνεται 70-90 και αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα οι νικητές να γίνονται ένα κουβάρι και να πανηγυρίζουν το φετινό πρωτάθλημα που τους δίνει το απευθείας εισιτήριο ανόδου στην Γ’ Εθνική, με τους Βολιώτες να πετυχαίνουν κάτι πολύ σημαντικό, αφού αυτή ήταν η τρίτη συνεχόμενη άνοδος της ομάδας σε τρία χρόνια ζωής του συλλόγου. 

Από τα πανηγύρια δεν γλίτωσε ο πρωτεργάτης αυτού του οικοδομήματος, ο προπονητής της Βολιώτικης ομάδας ο Μιχάλης Καπουρνιώτης, με τους Βολιώτες παίχτες αρχικά να τον σηκώνουν στα χέρια και μετά να τον μπουγελώνουν ενώ χρειάστηκε δανεικά ρούχα για να γυρίσει στον Βόλο. 

Οι γηπεδούχοι παρατάχθηκαν με σημαντικές απουσίες τεσσάρων βασικών παιχτών (προφυλάχθηκαν γιατί  αύριο αγωνίζονται στον τελικό εφήβων Θεσσαλίας) ενώ οι νικητές στερήθηκαν για άλλο ένα μάτς τις υπηρεσίες των Γεωργίου – Φιλίππου. 

Στα αξιοσημείωτα του αγώνα η εκπληκτική εμφάνιση του Πανάγου για το συγκρότημα της Λάρισας που πέτυχε 25 πόντους με 7 τρίποντα, ενώ για άλλη μια αγωνιστική οι έμπειροι αθλητές της Ανόρθωσης (Μπόγδανος, Ζαρογιάννης, Τσώλης, Καραγεώργος) πέτυχαν μαζί 72 πόντους. 

Τέλος, στην Ανόρθωση σκέφτονται την απονομή του φετινού Κυπέλλου του Πρωταθλητή της Α1 ΕΣΚΑΘ 2021-2022 που θα γίνει το ερχόμενο Σάββατο, στο τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι, ενώ ετοιμάζεται από τους διοικούντες φιέστα για να τιμηθούν οι πρωτεργάτες και οι αθλητές αυτής της ομάδας αλλά και οι σημαντικοί ΦΙΛΟΙ του συλλόγου που βοήθησαν τα μέγιστα ώστε να επιτευχθεί αυτή η ΆΝΟΔΟΣ.  


Ν. Κεραυνός - Ανόρθωση 70-90
Δεκάλεπτα:18-26, 41-50, 56-80, 70-90.
Διαιτητές: Γερακίνης - Ξέρας
Ν. Κεραυνός ( Πάκας) Τσουκαλέλης 19(2), Αντωνούλης Μιχάλης 2, Λιάμπος 11(2), Πανάγος 25(7), Μπεινας 4,Αντωνουλης Παναγιώτης 1, Λούπας 4, Ευθυμίου 4, Δρυστελλας, Στογιάννης, Κουτσαμπέλας  
Ανόρθωση (Καπουρνιώτης): Καραγεώργος 16(4), Μπέας 2, Γαλανάκης, Κοντάκης 6(2), Καραθανάσης 4,  Μπόγδανος 16(1), Παπαιωάννου 6(2), Τσώλης 20(3), Τζούμας, Ζαρογιάννης 20.