Α1 ΕΣΚΑΘ (2022-23)

Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018

Για αλλοίωση αποτελέσματος κάνει λόγω ο Κένταυρος Ζαγοράς. (Vid)

O Κένταυρος Ζαγοράς με υπόμνημα διαμαρτυρίας προς την ΕΣΚΑΘ , κάνει λόγω για αλλοίωση αποτελέσματος στον χθεσινό αγώνα με την Sports Academy , που να θυμίσουμε κρίθηκε στην παράταση υπέρ της φιλοξενούμενης  ομάδας, ισχυριζόμενος ότι δεν του προσμετρήθηκε ένας πόντος στην κανονική περίοδο , παραθέτοντας μάλιστα και το σχετικό video .

Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Ο Αθλητικός Όμιλος Ζαγοράς «Ο ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ», μέσω του παρόντος υπομνήματος, διαμαρτύρεται για αλλοίωση αποτελέσματος στον εντός έδρας αγώνα της ομάδας μας με αντίπαλο την Ακαδημία Αθλημάτων Λάρισας, που έλαβε χώρα στο Κλειστό Γυμναστήριο Πορταριάς, την περασμένη Κυριακή 16/12 και ώρα 17:00.

Συγκεκριμένα, 1:35 πριν το τέλος της 3ης περιόδου, και με το σκορ στο 48-45 ο αθλητής της ομάδας μας Κλειτσογιάννης Βησσαρίων, κέρδισε φάουλ που τον οδήγησε στην γραμμή των προσωπικών βολών, όπου και ευστόχησε στην 2η βολή, την οποία κατέδειξαν ως εύστοχη και οι διαιτητές της αναμέτρησης, ωστόσο στον φωτεινό πίνακα το σκορ παρέμεινε το ίδιο.

Στα 15’’ πριν το τέλος της 3ης περιόδου, ο προπονητής της ομάδας μας Τσιντσίνης Μιχάλης, μετέβη στην γραμματεία για να διαμαρτυρηθεί για τον πόντο που δεν αναγραφόταν στον φωτεινό πίνακα, όπου με αυστηρό ύφος έλαβε τις διαβεβαιώσεις ότι το σκορ είναι σωστό και συμβαδίζει με το φύλλο αγώνος. Το ίδιο έγινε και στο τέλος της 3ης περιόδου, όπου και μετέβη ξανά στην γραμματεία και ζήτησε να δει το φύλλο αγώνος, όπου και έλαβε προειδοποίηση για τεχνική ποινή.

Τελικώς, αυτή η εύστοχη βολή δεν είχε καταγραφεί ποτέ στο φύλλο αγώνος, σε έναν αγώνα που οδηγήθηκε εν τέλει στην παράταση (66-66) και βρήκε την ομάδα μας ηττημένη (73-76).
Όλα τα παραπάνω αποτυπώνονται ακριβέστατα στο βίντεο που συνοδεύει το παρόν υπόμνημα, καθώς και στο φύλλο αγώνος που επίσης θα βρείτε στα συνημμένα.

Ως σύλλογος, αποφεύγουμε να αναλωνόμαστε σε διαμαρτυρίες για διαιτητικά λάθη τα οποία μας έχουν στοιχίσει σε αρκετούς αγώνες ακόμη και φέτος, με αντίστοιχη παραδοχή ακόμη κι από αντίπαλους προπονητές.

Ωστόσο, αισθανόμαστε την ανάγκη να διαμαρτυρηθούμε για το καταφανέστατο αυτό σφάλμα το οποίο ίσως να μας στοίχισε τον συγκεκριμένο αγώνα, κύριως για να προστατέψουμε την ομάδα μας από αντίστοιχα σφάλματα στην συνέχεια του φετινού και όχι μόνο πρωταθλήματος.

Εφόσον λάβαμε αυστηρές διαβεβαιώσεις από τους αρμοδίους ότι το σκορ στο συγκεκριμένο σημείο ήταν το σωστό, δεν προχωρήσαμε σε ένσταση στο τέλος του αγώνα, ωστόσο βλέποντας μετέπειτα το βίντεο του αγώνα δεν μπορούσαμε να μην διαμαρτυρηθούμε εντόνως και γι αυτό σας καλούμε να προβείτε σε όλα τα νόμιμα προκειμένου να αποκατασταθεί η αδικία αυτή εναντίον της ομάδας μας.

Τα παραπάνω δεν αναιρούν σε κανένα σημείο την σπουδαία προσπάθεια της αντίπαλης ομάδος.»

Με εκτίμηση,
Α.Ο. Ζαγοράς «Ο ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ»

To video με την επίμαχη φάση