Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024

Κύπελλο ΕΣΚΑΘ: Ένα βήμα πριν το final 4 ο Ολυμπιακός Βόλου 90-48 το Λέοντα Τυρνάβου.

Ο Ολυμπιακός Βόλου επικράτησε άνετα με 90-48 επί του Λέοντα Τυρνάβου, σε έναν αγώνα για το Κύπελλο ΕΣΚΑΘ που εξελίχθηκε σε επίδειξη δύναμης από την πλευρά των γηπεδούχων.

Από τα πρώτα λεπτά, ο Ολυμπιακός Βόλου επέβαλε τον ρυθμό του με έντονη πίεση στην άμυνα και αποτελεσματικές επιθέσεις. Η διαφορά στο σκορ άρχισε να μεγαλώνει γρήγορα, με τον Λέοντα Τυρνάβου να αδυνατεί να βρει απαντήσεις στην επιθετική υπεροχή των Βολιωτών.

Οι παίκτες του Ολυμπιακού εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο τα αμυντικά κενά των φιλοξενούμενων, πετυχαίνοντας εύκολους πόντους τόσο κοντά όσο και μακριά από το καλάθι. Το ημίχρονο έκλεισε με τον Ολυμπιακό να προηγείται με σημαντική διαφορά, και στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα δεν άλλαξε. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό, ενώ ο Λέοντας Τυρνάβου δεν κατάφερε να μειώσει τη διαφορά, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των παικτών του.

Ο Ολυμπιακός Βόλου, με αυτή την εμφατική εμφάνιση, εξασφάλισε την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου, ενώ ο Λέοντας Τυρνάβου αποχώρησε με πολλές εμπειρίες και μαθήματα από την αναμέτρηση.

Ολυμπιακός Βόλου -Λέοντας Τυρνάβου 90-48
Δεκάλεπτα: 26-19, 41-29, 73-36, 90-48
Διαιτητές: Γιαννούλης - Γεωργοσόπουλος
Ολυμπιακός Βόλου (Κοσμάτος) Καραγεώργος 17(3), Κωτουλας 3(1),Τρασάς 7(2), Σαλεπτσής , Μακρής , Μπίγγας , Πλεσιώτης 12(3), Σκαμάγκας 5(1), Στεφόπουλος 13(2), Τζαλαβάρας 25, Γιαννίκος 8(2).
Λέοντας Τυρνάβου (Ζαγανίδης) Τσόγιας 11, Γεωργιάδης 2, Σαμολαδας 13, Γκουντουβάς Δ.12(2) , Γκουντουβάς Ι. , Καραμήτσιος , Ρούντος 8, Κυρατζής , Νασίκας 2, Μπούχρας .