Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2024

Σε "θρίλερ" αγώνα, η ΑΕΒΔ προκρίνεται στο Final 4 με νίκη 54-53 επί της ΕΑΛ.

Σε έναν δραματικό αγώνα για το κύπελλο ΕΣΚΑΘ, η ΑΕΒΔ πήρε την πρόκριση στο Final 4, επικρατώντας της ΕΑΛ με 54-53.


Το παιχνίδι ήταν αμφίρροπο από την αρχή μέχρι το τέλος, με τις δύο ομάδες να εναλλάσσονται στο προβάδισμα και την αγωνία να κορυφώνεται στα τελευταία δευτερόλεπτα.

Η ΑΕΒΔ μπήκε δυναμικά στο πρώτο ημίχρονο, καταφέρνοντας να χτίσει ένα μικρό προβάδισμα. Η ΕΑΛ όμως δεν άργησε να αντιδράσει και κράτησε το σκορ κοντά, μένοντας μέσα στο παιχνίδι καθ' όλη τη διάρκεια. 

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν ακόμα πιο ανταγωνιστικό, με τις άμυνες των δύο ομάδων να παίζουν καθοριστικό ρόλο. Στα τελευταία λεπτά, η ΕΑΛ είχε την ευκαιρία να πάρει τη νίκη, όμως οι παίκτες της ΑΕΒΔ έδειξαν ψυχραιμία, κάνοντας καθοριστικές άμυνες επικρατώντας  με ένα πόντο διαφορά (54-53). Συγκεκριμένα η ΕΑΛ κρατούσε την πρόκριση στα χέρια της αφού προηγούνταν με 51-53 15” πριν το τέλος όμως η αστοχία σε εκείνο το σημείο στις βολές και η κακή αμυντική λειτουργία στην τελευταία φάση,  έδωσαν τη δυνατότητα στο Διμήνι να προσπεράσει με καλάθι και φάουλ στα 8”, με την Λαρισινή ομάδα να μην καταφέρνει να πάρει την πρόκριση στο τελευταίο σουτ.

Η νίκη αυτή έστειλε την ΑΕΒΔ στο Final 4 του Κυπέλλου ΕΣΚΑΘ, εκεί που έχουν προκριθεί από χθες Αμπελώνας , Ολυμπιακός Βόλου και Πολυαθλητικό Τρικάλων , ενώ η ΕΑΛ αποχαιρέτησε τη διοργάνωση, έχοντας όμως δώσει μια σκληρή μάχη.


ΑΕΒΔ - ΕΑΛ  54-53
Δεκάλεπτα: 17-13, 32-29, 41-42, 54-53
Διαιτητές: Αβραμίδου - Παπαγιώτης
ΑΕΒΔ (Κατσαφούρης) Μπαμπούρης , Οικονόμου , Σακκάς 6(2), Κατσάκος 9(1), Βλιώρας 9(3), Πλεσεα , Θεοδώρου 6(2), Γκόριας , Βλάχος 6(2), Μόσιος 10,  Μπίκας 8, Δεσλής .
ΕΑΛ (Γκαραγκούνης) Παπαναστασίου 14, Παπαστεργίου ,  Ντούγκας 8(1), Καλόγηρος , Περιστέρης 7(1), Ριζούλης 4, Τσουκαλέλης 4(1), Κυρίτσης , Μουσούλης ,  Κίτσιος 8, Γεωργαντάς 5, Παπαιωάννου 3(1).