Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2024

Έναρξη της 4ης Σεζόν του Rising Stars με συμμετοχή Αιολικού-Κεραυνού-Δαναού 2022

Η ώρα του τζάμπολ της επόμενης γενιάς πλησιάζει! Μόλις 10 ημέρες απομένουν για την τέταρτη σεζόν του Rising Stars Εθνική Ασφαλιστική, μιας διοργάνωσης που στρέφει τους προβολείς στην επόμενη γενιά του ελληνικού μπάσκετ.


Οι προκριματικοί αγώνες θα αρχίσουν το τριήμερο 20-22 Σεπτεμβρίου και το ενδιαφέρον αποτυπώνεται στους αριθμούς, καθώς 76 ομάδες έχουν δηλώσει συμμετοχή, διεκδικώντας μια θέση στην κανονική περίοδο του Rising Stars Εθνική Ασφαλιστική. Πέρυσι είχαν πάρει μέρος 21 ομάδες στην αντίστοιχη προκριματική φάση. Φέτος οι 76 ομάδες προέρχονται από όλη την Ελλάδα, από όλες τις Ενώσεις και Τοπικές Επιτροπές της ΕΟΚ.

Υπενθυμίζουμε πως για κάθε Ένωση θα δημιουργηθεί ένας όμιλος, με εξαίρεση τις ενώσεις ΕΣΚΑ, ΕΣΚΑΝΑ και ΕΚΑΣΘ, όπου θα δημιουργηθούν δύο όμιλοι των τεσσάρων ομάδων, ενώ οι τέσσερις τοπικές επιτροπές θα δημιουργήσουν έναν όμιλο.

Οι νικητές των ομίλων θα αγωνιστούν μεταξύ τους σε knock-out αγώνες που διαμορφώνονται βάσει γεωγραφικών κριτηρίων και θα προκύψουν τέσσερις ομάδες, δύο από τον Βορρά και δύο από το Νότο, οι οποίες θα εξασφαλίσουν τη συμμετοχή τους στη φάση της κανονικής περιόδου του Rising Stars Εθνική Ασφαλιστική.

Στην κανονική περίοδο θα αγωνιστούν ακόμη οι πέντε πρώτες ομάδες του ranking, μία ευρωπαϊκή ομάδα, μία μικτή από όλη τη χώρα U18 και μία μικτή ομάδα U16 (η οποία θα συμμετέχει σε δύο από τις πέντε αγωνιστικές, ενώ στις άλλες τρεις θα δοθούν wild cards, μία για κάθε αγωνιστική).