Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2024

Σουλτάνη: «Το πρότζεκτ της Ανόρθωσης Βόλου είναι για τα επόμενα 2-3 χρόνια»

 

Η προπονήτρια της ομάδας νεανίδων της Ανόρθωσης Βόλου, Ραφαέλα Σουλτάνη, μίλησε στην εκπομπή «Τα παιδία παίζει» του EOK WebRadio με τον Αργύρη Παγαρτάνη και τον Δημήτρη Μελίσση.

Αναλυτικά είπε:

Για την προσπάθεια που γίνεται: «Σχετικά με την ομάδα, την Ανόρθωση, είναι μια καινούρια ομάδα, έχει δημιουργηθεί τα τελευταία 2 χρόνια. Στόχος της εξ’ αρχής ήταν ο πρωταθλητισμός. Όταν έκαναν την επαφή με εμένα και κάποιες άλλες αθλήτριες στόχος ήταν η άνοδος στην Α1 σε 2 χρόνια. Αυτό δεν επετεύχθη πέρυσι, γιατί η κατηγορία ήταν πολύ δύσκολη και υπήρχαν ομάδες αρκετά δυνατές όπως ο Παναθλητικός και ο Πανσερραϊκός. Παρ’ όλα αυτά, έχει γίνει μια πάρα πολύ σοβαρή προσπάθεια. Πέρυσι η ομάδα τερμάτισε 4η και φέτος προσπαθεί να κάνει το “κλικ” παραπάνω με το κεφάλι χαμηλά και με δουλειά, γιατί αυτό μέσα στο γήπεδο φαίνεται. Είναι ένα πρότζεκτ στο οποίο υπάρχουν άνθρωποι που έχουν όραμα και αγάπη για το μπάσκετ. Και αυτό κάπως “παντρεύεται” με την ομάδα νεανίδων, που επόμενος στόχος της ομάδας είναι να βγάλει κάποια ταλέντα τα οποία και θα πρωταγωνιστήσουν και στις γυναίκες και θα βοηθήσει και η ομάδα με αυτό τον τρόπο να αναδειχθούν και να επιτύχουν όσα παραπάνω μπορούν στο μπασκετικό κομμάτι».


Για τη σύνδεση των νεανίδων και των γυναικών: «Συνδέονται απόλυτα, γιατί αυτά τα 4-5 παιδιά που είναι τα πιο ταλαντούχα προπονούνται καθημερινά με τις γυναίκες, οπότε είναι κομμάτι της ομάδας γυναικών. Ίσα-ίσα, θα τις βοηθήσουν να εξελιχθούν πολύ παραπάνω και σαν νεάνιδες να είναι πιο εύκολο το έργο τους».


Για το τουρνουά W-Rising Stars: «Μιλώντας πολύ ρεαλιστικά και αντικειμενικά, η δική μας ομάδα του Rising Stars έχει βρεθεί μόνο μια φορά το Σάββατο στο γήπεδο, γιατί τα παιδιά που ακολουθούν λίγο πιο σοβαρά το μπάσκετ είναι αυτά τα 4-5 παιδιά που ακολουθούν το πρόγραμμα της γυναικείας εδώ και τρεις εβδομάδες, οπότε ήδη γυμνάζονται. Η ομάδα του Rising Stars πρώτη φορά βρέθηκε το Σάββατο (07/09) στον αγώνα με τη Νίκη Βόλου. Παιχνίδι με παιχνίδι βελτιωνόμαστε και “χτίζουμε” πάνω σε αυτό. Είναι μια κατάσταση που δεν είναι για τώρα, είναι για τα επόμενα 2-3 χρονιά για εμάς εδώ. Θέλουμε να “χτίσουμε” πάνω σε αυτό. Είναι μια πρωτόγνωρη κατάσταση για εμάς».


Για τα περισσότερα παιχνίδια: «Καλώς ή κακώς, τα παιχνίδια στην επαρχία είναι πάρα πολύ λίγα και το επίπεδο είναι πολύ χαμηλό. Οπότε αυτό είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να μπουν στη διαδικασία παίξουν άλλα 12-14 παιχνίδια και να “ψηθούν” παραπάνω. Στην επαρχία είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση και το να παίζεις κάποια παιχνίδια που είναι τελείως αδιάφορα δε βελτιώνει ούτε τις αθλήτριες ούτε γενικότερα το επίπεδο. Μέσα από αυτόν τον θεσμό προσπαθούμε να βοηθήσουμε τα παιδιά ώστε να πάρουν έξτρα παιχνίδια και να είναι πιο έτοιμα γενικότερα σαν αθλήτριες».