Α1 ΕΣΚΑΘ (2022-23)

Σάββατο 10 Ιουνίου 2023

ΕΟΚ: “Το μπάσκετ είναι στο αίμα μας” Εθελοντική αιμοδοσία στις 14 Ιουνίου

Μία από τις πιο σημαντικές επετείους του ελληνικού αθλητισμού, σίγουρα η πιο σημαντική του ελληνικού μπάσκετ, συμπίπτει με μία από τις πιο σημαντικές ημέρες εθελοντικής προσφοράς του ανθρώπου.

Η 14η Ιουνίου, ημέρα κατά την οποία το 1987 η Εθνική ομάδα κατέκτησε την κορυφή της Ευρώπης και σηματοδότησε την “έκρηξη” του μπάσκετ στη χώρα, είναι και η Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη.

Με σύνθημα “Το μπάσκετ είναι στο αίμα μας”, η ΕΟΚ θέλει να συνδυάσει την “χρυσή επέτειο” με τη συνήθεια… δώρο ζωής, και έτσι την ερχόμενη Τετάρτη, 14/6, διοργανώνει Εθελοντική Αιμοδοσία .

Η πρόσκληση γι’ αυτόν τον ιερό σκοπό, απευθύνεται σε όλα τα μέλη της μπασκετική οικογένειας της χώρας και ιδιαίτερα σε όλους όσοι ασχολούνται με την ανάπτυξη και την καλλιέργεια του αγαπημένου αθλήματος, προκειμένου τη σημαντική αυτή ημέρα για το μπάσκετ να επιβεβαιωθεί ότι “Το μπάσκετ είναι στο αίμα μας”.

Στον εορτασμό των 36 χρόνων, η Ε.Ο.Κ. και το Ινστιτούτο Επιστημονικών Ερευνών του ΠΙΣ με την πρωτοβουλία αυτή τιμούν από κοινού την πρώτη μεγάλη επιτυχία του ελληνικού αθλητισμού στα ομαδικά αθλήματα, στηρίζουν όσους έχουν ανάγκη αίματος στο παρόν και δημιουργούν τις βάσεις για μια αλληλέγγυα κοινωνία στο μέλλον.