Α1 ΕΣΚΑΘ (2022-23)

Τρίτη 2 Μαΐου 2023

Στην αφετηρία το Ελεύθερο Πρωτάθλημα Μπάσκετ Ν.Καρδίτσας 2023!!!

Προ των πυλών είναι η έναρξη του φετινού Ανεξάρτητου Πρωταθλήματος Μπάσκετ Ν. Καρδίτσας! Μετά την περυσινή επιτυχημένη διοργάνωση που συνοδεύτηκε από μεγάλη ανταπόκριση, συγκινήσεις και την απόλαυση του παιχνιδιού, το πρωτάθλημα επιστρέφει με ακόμη μεγαλύτερη εμπειρία και διάθεση να αναδείξει τη χαρά του αθλήματος.


Το Ελεύθερο Πρωτάθλημα Μπάσκετ Ν.Καρδίτσας 2023 διοργανώνεται υπό την αιγίδα του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού & Αθλητισμού Καρδίτσας και του Δήμου Καρδίτσας. Πρόκειται για ένα ανοικτό πρωτάθλημα στο οποίο μπορούν να πάρουν μέρος αθλητές που δεν αγωνίζονται σε επίσημα πρωταθλήματα, αλλά αγαπούν τον αθλητισμό και το μπάσκετ. Έτσι λοιπόν, όσοι θέλουν να συμμετάσχουν, μπορούν με την παρέα και τους φίλους τους να δημιουργήσουν μια ομάδα και να πάρουν μέρος σε μια διοργάνωση, όπου το μπάσκετ και κάθε αγώνας θα είναι γιορτή!

Το πρωτάθλημα είναι ανοικτό για όλες τις ομάδες του νομού Καρδίτσας που θα δημιουργηθούν, ενώ οι αγώνες θα διεξαχθούν στα δυο κλειστά γυμναστήρια της πόλης μας (Κλειστό Γυμναστήριο «Γιάννης Μπουρούσης» και Κλειστό ΔΑΚ) τις επόμενες εβδομάδες, φιλοδοξώντας να δώσει τη δυνατότητα στους πολίτες να απολαύσουν τον αθλητισμό σε σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις. 

Όπως και πέρυσι έτσι και φέτος, η τήρηση συγκεκριμένων όρων και προϋποθέσεων θέλει να δώσει στη διοργάνωση ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο λειτουργίας, ώστε με ασφάλεια, προστασία αλλά και με ενδιαφέρον, να διεξαχθεί ένα πρωτάθλημα, για το οποίο στόχος είναι να αναβαθμίζεται διαρκώς.

🏀 Οι βασικές προϋποθέσεις συμμετοχής

Κάθε ομάδα που θα δηλώσει συμμετοχή θα πρέπει να έχει στο δυναμικό της κατά ελάχιστο 15 και κατά μέγιστο 20 αθλητές (αθλητές που γεννήθηκαν προ του έτους 1993), οι οποίοι δεν έχουν αγωνιστεί σε κανένα επίσημο αγώνα σωματείου που μετέχει στα πρωταθλήματα της ΕΟΚ, της ΕΣΚΑΘ, ή άλλων Τοπικών Ενώσεων της ΕΟΚ, κατά την αγωνιστική περίοδο 2022-23), ενώ υπάρχει η δυνατότητα να συμμετέχουν και 3 αθλητές σε κάθε ομάδα οι οποίοι έχουν γεννηθεί από το έτος 1993 και μέχρι και το έτος 2004.

Σε ό,τι αφορά τους κανονισμούς, θα τηρούνται όσα αναφέρονται στους κανονισμούς της EOK, ενώ η Οργανωτική Επιτροπή που έχει συσταθεί, θα ελέγχει τη σωστή διεξαγωγή του πρωταθλήματος. Επίσης, μεγάλο βάρος δίνεται στην προστασία και την υγεία των αθλούμενων και κάθε αγώνας θα γίνεται με παρουσία ιατρού.

🏀 Οι δηλώσεις συμμετοχής

Έως και την Παρασκευή 5 Μαΐου, οι ομάδες που συγκροτούνται μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή, ή να ζητήσουν πρόσθετες πληροφορίες. Για το λόγο αυτό, μπορούν να χρησιμοποιούν το email: takiskalogrianitis@yahoo.gr ή τη σελίδα στο Facebook: Ελεύθερο Πρωτάθλημα Μπάσκετ Ν.Καρδίτσας. Η υποβολή των ερωτημάτων, αλλά και η δήλωση συμμετοχών, θα γίνονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω των δυο παραπάνω τρόπων. Όταν ολοκληρωθούν οι δηλώσεις συμμετοχής, θα γίνει η κλήρωση του πρωταθλήματος και η κατάρτιση του προγράμματος των αγώνων. Οι ομάδες που θα μετέχουν θα καταβάλλουν τα έξοδα του αγώνα στον οποίο μετέχουν (διαιτητές, γραμματεία, ιατρός, αναλώσιμα κλπ), ενώ το ακριβές κόστος θα καθοριστεί μετά την ολοκλήρωση της δήλωσης συμμετοχών και την κατάρτιση του προγράμματος.