Α1 ΕΣΚΑΘ (2022-23)

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2022

Προκήρυξη παγκορασίδων 2021-22

ΑΓΩΝΕΣ ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ ΠΕΡ.2021-2022


ΑΡΘΡΟ 1o: ΣΩMATEIA ΔIKAIOYMENA ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Δικαίωµα συµµετοχής στους αγώνες ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ έχουν όλα τα σωµατεία της δύναμης της Ε.Σ.ΚΑ.Θ

ΑΡΘΡΟ 2ο: ΠΡΟΘΕΣMIA ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Οι δηλώσεις συμμετοχής των Σωµατείων πρέπει να υποβληθούν στην Ε.Σ.ΚΑ.Θ. μέχρι 31-03-2022

Η έναρξη των αγώνων ορίζεται την 09-04-22

ΑΡΘΡΟ 3ο: ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ HMEPA ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΑΓΩΝΩΝ
Οι αγώνες θα διεξάγονται ΚΑΘΕ ΣΑΒΒΑΤΟ -ΚΥΡΙΑΚΗ και απαγορεύεται η αλλαγή της ημέρας του αγώνα λόγω άλλων αγωνιστικών υποχρεώσεων του σωµατείου ή κωλύματος προπονητή κλπ

Τα σωματεία θα συναντηθούν μεταξύ του μια ή δυο φορές ανάλογα με τον αριθμό των σωματείων που θα συμμετάσχουν.

ΑΡΘΡΟ 4ο: ΓΗΠΕΔΑ ΑΓΩΝΩΝ
ΚάΘε σωματείο οφείλει να δηλώσει γήπεδο κλειστό µε ώρα έναρξης το νωρίτερο 09.00 πμ.

ΑΡΘΡΟ 5ο: ΜΠΑΛΛΑ ΑΓΩΝΩΝ
Για τις ανάγκες των τουρνουά Θα χρησιμοποιηθεί συνθετική ή δερµάτινη molten µπάλα Νο 6 .

ΑΡΘΡΟ 6ο: ΔIKAIOYMENOI ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ - ΑΘΛΗΤΡΙΕΣ
Στους αγώνες ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ δικαιούνται να λάβουν μέρος αθλήτριες που θα φέρουν µαζί τους πιστοποιητικό γέννησης – φωτογραφία - ιατρική βεβαίωση. Στο Παγκορασίδων δικαιούνται να λάβουν μέρος αθλήτριες που γεννήθηκαν από 1-1-2008 και νεώτερες.

Οι oμάδες θα πρέπει να χρησιμοποιούν υποχρεωτικά στις εμφανίσεις τους, αριθμούς από το 4 έως και το 19.

ΑΡΘΡΟ 7ο: ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ-ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ
Η διαιτησία και γραμματεία του αγώνα ορίζεται από την Ε.Σ.Κ.Α.Θ

Οι αγώνες των τουρνουά θα γίνονται µε δύο διαιτητές και δύο κριτές. Η αμοιβή του κάθε διαιτητή είναι 10 ευρώ και του κάθε κριτή 8 ευρώ.

Οι ομάδες που συμμετέχουν στους αγώνες υποχρεώνονται να καταβάλουν, πριν την έναρξη των αγώνων την αμοιβή και τυχόν οδοιπορικά κάθε διαιτητή – κριτή (εξ ημισείας).

Μετά την λήξη των αγώνων ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ (περί τα τα τέλη Μαιου) τα σωματεία θα υποβάλλουν στην Ε.Σ.ΚΑ.Θ καταστάσεις με τους αγώνες που έδωσαν και τα αντίστοιχα ποσά που πλήρωσαν σε διαιτητές – κριτές σε κάθε αγώνα .

Το σύνολο των εξόδων θα καταβληθεί από την Ε.Ο.Κ μέσω της Ε.Σ.ΚΑ.Θ στα σωματεία τα οποία θα προσκομίζουν το αντίστοιχο γραμμάτιο είσπραξης.

ΑΡΘΡΟ 8ο: ΥΠΟΧΡΕΤΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ -ΑΘΛΗΤΡΙΩΝ
Οι ομάδες που παίρνουν μέρος στους αγώνες είναι υποχρεωμένες να συμμετέχουν µε δέκα αθλήτριες. Σε περίπτωση μη συμπλήρωσης από µια ομάδα 12άδας σε κάποιο αγώνα η ομάδα αυτή χάνει τον αγώνα με μηδενισµό, ο οποίος κατακυρώνεται υπέρ της αντιπάλου µε 20-0.

O συγκεκριμένος αγώνας όµως διεξάγεται κανονικά, προκειμένου να μην "εισπράξουν" οι αθλήτριες και των δύο ομάδων το κόστος από τυχούσα παράλειψη κάποιων παραγόντων.

Επιτρέπεται η χρησιμοποίηση σε κάθε αγώνα µέχρι δέκα πέντε αθλητριών

κάθε αθλήτρια σωματείου δικαιούται να συμμετέχει μόνο με µια αγωνιστική ομάδα Παγκορασίδων την ίδια ημερολογιακή ημέρα. Σε περίπτωση που συμμετάσχει με δύο οµάδες την ίδια ημερολογιακή ημέρα η Ε.Σ.ΚΑ.Θ θα μηδενίσει και τις δύο οµαδες στους συγκεκριμένους αγώνες που συμμετείχε η αθλήτρια.

ΑΡΘΡΟ 9ο: ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΑΓΩΝΟΣ
O χρόνος των αγώνων θα διαρκεί συνολικά 40 (σαράντα) λεπτά καθαρό χρόνο δηλαδή τέσσερα (4) δεκάλεπτα.

Οι οµάδες των αγώνων είναι υποχρεωμένες να χρησιμοποιούν κάθε άθλήτρια τους για τουλάχιστον ένα δεκάλεπτο σε κάθε αγώνα.

Συγκεκριμένα τον αγώνα θα ξεκινήσουν πέντε (5) αθλήτριες του θα αντικατασταθούν από τις υπόλοιπες πέντε (5), στην υποχρεωτική διακοπή που θα γίνει μόλις συμπληρωθεί το πρώτο δεκάλεπτο.

Οι αθλήτριες που θα απομένουν θα συμμετάσχουν στο πρώτο δεκάλεπτο του β΄ ημιχρόνου.

Κατά την διάρκεια των δύο (2) δεκαλέπτων του πρώτου ημιχρόνου, δεν επιτρέπεται η αντικατάσταση αθλητριών παρά μόνο σε περίπτωση τραυματισμού ή αποβολής, με αθλήτρια που δεν έχει συμμετάσχει μέχρι εκείνη τη στιγµή . Εάν η τραυματισμένη αθλήτρια επανέλθει στον αγώνα θα πρέπει υποχρεωτικό να συμπληρώσει δέκα λεπτά συμμετοχής.

Στο τρίτο δεκάλεπτο επιτρέπονται αλλαγές μόνο στις αθλήτριες που έχουν χρησιμοποιηθεί και παίζουν για δεύτερο δεκάλεπτο. Στο τέταρτο δεκάλεπτο οι αλλαγές επιτρέπονται σε όλες.

O προπονητής της κάθε οµάδας δικαιούται τέσσερα ΤΑΪΜ-ΑΟΥΤ καθ' όλη την διάρκεια του αγώνα.

Σε περίπτωση παράτασης αυτή θα έχει διάρκεια 5 λεπτά καθαρού χρόνου με δικαίωμα αλλαγών και ενός ΤΑΪΜ-ΑΟΥΤ από κάθε ομάδα.

Απαγορεύεται ρητά στις οµάδας να παίζουν οποιαδήποτε μορφή «άµυνα Ζώνης» και press Επιτρέπεται µόνον προσωπική άµυνα) στο µισό γήπεδο,ΧΩΡΙΣ ΠΑΓΙΔΕΣ

Σε περίπτωση που δεν τηρηθούν τα παραπάνω αναφερόµενα, τιμωρείται από τον διαιτητή του αγώνα µε τεχνική ποινή ο προπονητής της υπαίτιας οµάδας,

Η διάρκεια της επίθεσης θα είναι 24”.

ΑΡΘΡΟ 10ο ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ
Οι ενστάσεις και οι προσφυγές απαγορεύονται εκτός των περιπτώσεων πλαστοπροσωπίας η αντικανονικής συμμετοχής αθλήτριας.

ΑΡΘΡΟ 11ο ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ
Τα σωµατεία που θα δηλώσουν συμμετοχή είναι υποχρεωμένα να διαφυλάξουν το κύρος του τουρνουά σύµφωνα µε τους ισχύοντες κανονισμούς Πρωταθλημάτων.

Το γηπεδούχο σωματείο είναι υπεύθυνο για την παρουσία γιατρού κατά την διάρκεια της διεξαγωγής του αγώνα.


ΑΡΘΡΟ 12ο ΑΝΑΒΟΛΗ ΑΓΩΝΑ – ΔΙΑΚΟΠΗ ΑΓΩΝΑ
Απαγορεύεται η αναβολή αγώνα ή η αλλαγή της ηµέρας του αγώνα, µε την αιτιολογία ότι υπάρχει και άλλος αγώνας του σωματείου οποιουδήποτε τµήµατος την ίδια ηµέρα ή ώρα ή λόγω κωλύματος του Προπονητή της οµάδας ή λόγω σχολικών εκδροµών κλπ .Για την διακοπή αγώνα ισχύουν όσα ορίζονται από το άρθρο 46 του Κανονισµού Πρωταθληµάτων όπως αυτό τροποποιήθηκε στην Γ.Σ. της ΕΟΚ της 20.1.96.

ΓΕΝΙΚΑ
Για κάθε θέµα που Θα προκύψει κατα τη διεξαγωγή των αγώνων και που δεν προβλέπεται απο την παρούσα προκήρυξη. καθώς και για κάθε ασάφεια που έχει ανάγκη από διευκρίνιση ή συμπλήρωση αποφασίζει το Δ.Σ. της Ε.Σ.Κ.Α.Θ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ      Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Δ.ΝΤΟΥΓΚΟΣ      Κ.ΖΕΙΚΟΣ