Α1 ΕΣΚΑΘ (2022-23)

Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2022

Φώτης Τακιανός: Η ομάδα έχει μέταλλο και πρέπει να το αξιοποίησουμε.

Σε συνέχεια της μεγάλης νίκης (84 - 89) της Λάρισας στον Ιωνικό Νίκαιας, ο προπονητής της ομάδας, Φώτης Τακιανός έκανε την εξής δήλωση στην αίθουσα Τύπου του Κλειστού Γυμναστηρίου της Νίκαιας:


«Θα ήθελα να ξεκινήσω δίνοντας συγχαρητήρια στους παίκτες της ομάδας μας και πολλά συγχαρητήρια στους συνεργάτες μου, με την λογική ότι ήταν ένα παιχνίδι σήμερα που εξ' αρχής ήταν δύσκολο για εμάς, αλλά οι συνθηκές που παρουσιαστήκαν στη διάρκεια του ματς το έκαναν ακόμη δυσκολότερο. Οι περισσότερες αποφάσεις που πάρθηκαν, πάρθηκαν κατά την διάρκεια του παιχνιδιού και ήταν εκτός πλάνου, με την λογική πως οι συνθήκες που παρουσιάστηκαν ήταν πρωτόγνωρες για εμάς.

Ήταν πρωτόγνωρες οι γρήγορες αποβολές παικτών, το ότι φορτώθηκαν παίκτες φάουλ νωρίς στο παιχνίδι. Υπήρχε γενικά μια αναστάτωση την οποία δεν την συναντάς έυκολα. Αυτό δίνει μεγαλύτερη αξία στην νίκη μας, απέναντι ενός πολύ καλού αντιπάλου και μέσα σε μια δύσκολη έδρα. Είναι η τρίτη συεχόμενη μεγάλη νίκη στην ομάδα, με την λογική ότι παίζουμε για μια ακόμη φορά χωρίς έναν βασικό μας παίκτη, τον οποίο τον αναπληρώνουν όλα τα υπόλοιπα τα παιδιά επάξια. Η μεγαλύτερη επιτυχία σαφώς είναι οι νίκες που κάναμε, αλλά και το γεγονός πως παρουσιάζουμε ένα σύνολο το οποίο μπορεί να καλύψει οποιαδήποτε απουσία παρουσιάζεται μέσα στο παιχνίδι. Νομίζω αυτό είναι το συμπέρασμα που πρέπει να βγάλουμε. Η ομάδα έχει ενα μέταλλο και πρέπει να το αξιοποίησουμε. Πρέπει να χτίσουμε πάνω σε αυτό και στον δεύτερο γύρο.

Εμείς, περιμένουμε να γυρίσει ο τραυματίας παίκτης μας και να ενσωματωθεί ο καινούργιος, καθώς αυτήν την στιγμή αγωνιζόμαστε με τέσσερις ξένους. Αυτό είναι μεγάλο ντεσαβαντάζ για εμάς. Θέλουμε να παρουσιάσουμε την ομάδα όπως εμείς θέλουμε και να έχουμε μια ανοδική πορεία».