Α1 ΕΣΚΑΘ (2022-23)

Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2021

Νίκος Οικονόμου: Πάντα στο πίσω μέρος του κεφαλιού μου υπήρχε η Αναγέννηση. Είναι μια ομάδα με ιστορία και κόσμο. Είναι η ομάδα της Καρδίτσας.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του  Νίκου Οικονόμου την M E D I A D A Y της Αναγέννησης Καρδίτσας.

🟡 Βλέπουμε ότι όλες οι ομάδες φέτος και σε όλες τις Κατηγορίες έχουν προβλήματα τραυματισμών. Πόσο έχει επηρεάσει σε αυτό η αποχή των παικτών από τα γήπεδα για σχεδόν ενάμιση χρόνο; 

_ Θυμάμαι σαν σήμερα την ημέρα που μας ανακοίνωσαν για την παύση των προπονήσεων εξαιτίας του lockdown. Ήταν ένα σοκ για όλους τους αθλητές. Όλοι προσπαθήσαμε να αθληθούμε με κάποιον τρόπο για να μην «αφήσουμε» το κορμί μας αλλά πραγματικά οι συνθήκες δεν ευνοούσαν. 

Η επιστροφή στο παρκέ μετά από ένα τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα εγκυμονεί κινδύνους και δυστυχώς ταλαιπωρούμαστε από πολλούς τραυματισμούς. Εκτός από το σωματικό είναι και το ψυχολογικό κομμάτι καθώς όλο αυτό έφερε μια αβεβαιότητα ειδικά στα παιδιά που ήθελαν να ασχοληθούν επαγγελματικά. Ελπίζω σύντομα να επιστρέψουν οι τραυματίες και να έχουμε μια υγιή χρονιά χωρίς άλλους τραυματισμούς και απρόοπτα.

🟡 Ιστορική Χρονιά για την ομάδα η Β’ Εθνική αλλά τα προβλήματα τραυματισμών δεν σας αφήνουν να ηρεμίσετε. Εσείς οι παίκτες προσέχετε πλέον περισσότερο;  

_Προφανώς και χρειάζεται προσοχή και κατάλληλη καθοδήγηση από τους ειδικούς ( τεχνικό τιμ, γυμναστές) για να αποφύγουμε τα δυσάρεστα.

🟡 Την Κυριακή αντιμετωπίζεται τον Ολυμπιακό Βόλου με σχεδόν ίδια χαρακτηριστικά. Φιλάθλους, ομάδα ποδοσφαίρου, ιστορία, ανέβηκε στη Β’ Εθνική φέτος και υπάρχουν ίδιοι στόχοι. Άρα μιλάμε για ένα μεγάλο Ντέρμπυ;         

_Μιλάμε για δυο Ιστορικές ομάδες που θα παλέψουν για τη νίκη καθώς ο στόχος είναι κοινός, η παραμονή στην κατηγορία. Εμείς, με τη βοήθεια του κόσμου θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας αήττητη. Είναι ένα μεγάλο ντέρμπι γι’ αυτό όλο το μπασκετικό κοινό της Καρδίτσας το θέλουμε δίπλα μας.

🟡 Έχουμε δει σε αυτές τις τρεις πρώτες αγωνιστικές τις ομάδες που πιστεύαμε ότι θα είναι δυνατές, να είναι και μετά στο ίδιο μήκος κύματος και δυναμικής περίπου 5 με 6 ομάδες... 

_Στον όμιλο μας αν εξαιρέσουμε 2-3 ομάδες οι υπόλοιπες είναι στο ίδιο μήκος κύματος και δυναμικής. Φυσικά σημαντικό ρόλο παίζουν οι έδρες οι οποίες μπορούν να δημιουργήσουν εκπλήξεις. Η δική μας ομάδα πλαισιώθηκε για να συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής. Από τη στιγμή που αποδεχτήκαμε την πρόταση για τη συμμετοχή στη Β´ εθνική, είμαι σίγουρος ότι η διοίκηση, το τεχνικό τιμ και οι παίκτες με τη βοήθεια του κόσμου θα κάνουν τα πάντα για υλοποιηθούν οι στόχοι.

🟡 Πως νιώθεις στην πρώτη σου χρονιά στη Β’ Εθνική και την ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ; Είναι όπως το έχεις φανταστεί; 

_Αν και εξαιτίας επαγγέλματος ήμουν μακριά από τον τόπο καταγωγής μου, πάντα στο πίσω μέρος του κεφαλιού μου υπήρχε η Αναγέννηση. Είναι μια ομάδα με ιστορία και κόσμο. Είναι η ομάδα της Καρδίτσας. Η μπασκετική Αναγέννηση κράτησε ζεστό τον κόσμο στα δύσκολα χρόνια και αυτό ο κόσμος το αναγνωρίζει. Για μένα η συμμετοχή στη Β´ Εθνική μπροστά σε ένα τόσο «ζεστό» κοινό αποτελεί εμπειρία ζωής. Ευχαριστώ τη διοίκηση που με εμπιστεύτηκε και μου έδωσε αυτή την ευκαιρία.

🟡 Έδρα και φίλαθλοι… σημαντικό κομμάτι και τα δύο; 

_Ξέρω ότι οι εποχές είναι δύσκολες οικονομικά αλλά και λόγο της πανδημίας, ελπίζω ο κόσμος να ανταποκριθεί στο κάλεσμα και να μας δώσει ώθηση για το θετικό αποτέλεσμα σε ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι.