Α1 ΕΣΚΑΘ (2022-23)

Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2021

Ξεκίνησε από τη Θεσσαλία το Πανελλήνιο Πρόγραμμα "Μπάσκετ για Κορίτσια στα Σχολεία" και "Τρίποντα στα σχολεία" (Φώτο)

Για τρίτη συνεχή χρονιά, το Πρόγραμμα "Μπάσκετ για Κορίτσια στα Σχολεία" ξαναπέρασε από τη Θεσσαλία. Μάλιστα, εφέτος η Θεσσαλία ήταν η αφετηρία του, προτού μεταφερθεί σε άλλες περιοχές.


Πρόκειται για το Πανευρωπαϊκό πρόγραμμα της FIBA "Her World Her Rules", που στην Ελλάδα διοργανώνεται από τη FIBA, την ΕΟΚ και τις κατά τόπους Ενώσεις.

Η φετινή καινοτομία είναι ότι συνδυάζεται και με το Πρόγραμμα της ΕΟΚ "Τρίποντα στα σχολεία", που απευθύνεται στα αγόρια. Έτσι, προσφέρεται δραστηριότητα σε ολόκληρες τις τάξεις που συμμετέχουν.

Όπως αποδείχθηκε και στο παρελθόν, οι αντίξοες καιρικές συνθήκες δεν πτοούν ούτε τα παιδιά ούτε τους οργανωτές. Έτσι, μιας και στη Λάρισα έβρεχε καταρρακτωδώς, σε σημείο που να είναι αδύνατη η μετακίνηση των παιδιών στο γήπεδο, το Πρόγραμμα προσαρμόστηκε, και τα παιδιά παρακολούθησαν ένα πολύ όμορφο ντοκιμαντέρ για τις επιτυχίες των Ελληνικών Εθνικών Ομάδων όλων των κατηγοριών.

Το ενδιαφέρον ήταν μεγάλο, και οι μικροί μαθητές και μαθήτριες διατύπωσαν πλήθος ερωτήσεων και παρατηρήσεων. Η ημερίδα ολοκληρώθηκε με θεωρητική παρουσίαση των βασικών τεχνικών της καλαθοσφαίρισης.

Στο Βόλο, τα παιδιά μεταφέρθηκαν δωρεάν στο γήπεδο χάρη στo Αστικό ΚΤΕΛ Βόλου, κι έτσι η ημερίδα έγινε κανονικά, με πολλές ασκήσεις μύησης στο μπάσκετ. Η ΕΣΚΑΘ ευχαριστεί θερμά το Αστικό ΚΤΕΛ Βόλου, τη Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Βόλου για την αφιλοκερδή βοήθειά τους στην υλοποίηση της ημερίδας αλλά και τον Δήμο Βόλου για την ευγενή παραχώρηση του γηπέδου.

Τα σχολεία που συμμετείχαν ήταν το 13ο Δημοτικό Λάρισας και τα 15ο και 24ο Δημοτικά του Βόλου. Οι εκπρόσωποι της ΕΟΚ ήταν η για πολλά χρόνια πρώην αρχηγός της Εθνικής Γυναικών Δήμητρα Καλέντζου και ο συντονιστής του προγράμματος Θωμάς Χαρμπαλής. Συμμετείχε φυσικά και η Συντονίστρια Θεσσαλίας Αφροδίτη Αραπατσάνη, και στο Βόλο συνέβαλε και ο υπεύθυνος Μαγνησίας Γιάννης Καρακατσούνης. Τη γενική επιμέλεια είχε η έφορος Ευγενία Φραγκούλη, ενώ πολύτιμη υπήρξε και η βοήθεια του πρώην Διευθυντή του 13ου Δημοτικού Λάρισας Στέλιου Σίμου.

Η ΕΣΚΑΘ ευχαριστεί τις Διευθύνσεις και τους εκπαιδευτικούς των σχολείων για την υποδοχή και τη συμβολή τους στην υλοποίηση των εκδηλώσεων.

Υπενθυμίζεται ότι εντός των ημερών θα ξεκινήσει η πρωτοβουλία της ΕΣΚΑΘ να εφαρμόσει, με δική της οργάνωση, το ίδιο πρόγραμμα σε πολλά σχολεία της Θεσσαλίας. Οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν σύντομα.