Α1 ΕΣΚΑΘ (2022-23)

Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2021

Σαρωτική η Ανόρθωση που επικράτησε εύκολα της Ανάληψης στο τοπικό ντέρμπι.

Πολύ γρήγορα ξεπέρασε την ήττα-σοκ της Τετάρτης από τον Μύτικα η Ανόρθωση και ξέσπασε στην ανεβασμένη το τελευταίο διάστημα Ανάληψη, επικρατώντας με το ευρύ 79-50.   

Η Ανόρθωση που αγωνίστηκε χωρίς τους έμπειρους Γεωργίου και Καραγεώργο που τραυματίστηκαν στο ματς της Τετάρτης ξεκίνησε τον αγώνα εντυπωσιακά και μόλις στο 3’ το σκορ είχε διαμορφωθεί 10-0. Με άμυνα που τσάκιζε κόκαλα και πολύ καλό ρυθμό στο παιχνίδι προηγήθηκε από το 10’ με 23-5, με τους Ζαρογιάνη και Παπαιωάννου να πετυχαίνουν 9 και 7 πόντους αντίστοιχα. 

Το δεύτερο δεκάλεπτο ήταν καταστροφικό για την Ανόρθωση αφού είδε να αποχωρούν από το γήπεδο τραυματίες οι έμπειροι Κοντάκης και Ζαρογιάννης. Στη δεύτερη περίοδο η μαχητική Ανάληψη προσπάθησε να μπει στο παιχνίδι αλλά δεν κατάφερε να μειώσει αφού το σκορ στο ημίχρονο διαμορφώθηκε 44-24 με τον Μπόγδανο να πετυχαίνει 15 πόντους για τους γηπεδούχους και 10 ο Αγγελοκωστόπουλος για την Ανάληψη. 

Στο ιδιο ρυθμό κύλησε και το τρίτο δεκάλεπτο(20-13) με τους γηπεδούχους να συνεχίζουν εντυπωσιακά με Τσώλη και Φιλίππου να παίρνουν τη σκυτάλη στο σκοράρισμα ενώ σε κακή μέρα βρέθηκαν οι έμπειροι της Ανάληψης Γιωτόπουλος και Ζήσης. 

Στο τέταρτο δεκάλεπτο και οι δύο προπονητές Καπουρνιώτης και Τύμπας έδωσαν χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίκτες που είχαν στη διάθεση τους με το τελικό σκορ να διαμορφώνεται 79-50.

 Στα αξιοσημείωτο η μεγάλη προσέλευση κόσμου στο κλειστό του ΕΑΚ, το πολύ καλό κλίμα που επικράτησε μεταξύ των δύο ομάδων αλλά και η συμμετοχή στα τελευταία λεπτά τριών  15χρονων αθλητών(Μπέας και Τζούμας για την Ανόρθωση και ο Ευαγγελινός από την Ανάληψη). 

Τέλος, με δήλωση του Γενικού Αρχηγού της Ανόρθωσης κ.Παπαχρήστου Βασίλη, η Ανόρθωση προτίθεται να κάνει ανακοίνωση καταγγελία  προς τους αρμόδιους φορείς (δικαστικής και διοικητικής αρχής) αφού ορίσθηκαν από την ΕΣΚΑΘ αγώνες και μεσοβδόμαδα, ενώ οι ίδιοι και εγγράφως δήλωναν ότι δεν συμφωνούν καθώς τίθεται σοβαρό θέμα υγείας και σωματικής ακεραιότητας των αθλητών(ερασιτεχνών) που τα τελευταία δύο χρόνια λόγω πανδημίας δεν έχουν την κατάλληλη προετοιμασία. 

Ανόρθωση - Ανάληψη  79-50
Δεκάλεπτα: 23-05, 44-24, 64-37, 79-50.
Διαιτητές:Ζαχαρής - Αβραμίδου
Ανόρθωση (Καπουρνιώτης): Τζούμας, Μπέας 1, Καραθανάσης 2, Κοντάκης, Γαλανάκης 4(1), Μπόγδανος 26(3), Παπαιωάννου 7(1), Τσώλης 12(1), Σουλιώτης 3, Μουχάρεμ 2, Ζαρογιάννης 9. 
Ανάληψη(Τυμπας Στ)Μπουσκολίτης 6, Καλαιτζής 4, Αλμπανούδης 2, Ζήσης 2, Γιωτόπουλος 3(1), Τσαγκλής 5(1), Αγγελοκωστόπουλος 10, Καζεπίδης 2, Ευαγγελινός, Γκουντόπουλος 7, Καρασσάβας 9(2), Στάμος.