Α1 ΕΣΚΑΘ (2022-23)

Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2021

Προμηθέας Πάτρας-Ολυμπιακός 66-43 . Δηλώσεις (Πανελλήνιο Παίδων)

Στον τρίτο αγώνα της τελικής φάσης του 48ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Παίδων που άρχισε σήμερα στο κλειστό γυμναστήριο του Πανελληνίου στην Αθήνα, ο Προμηθέας Πάτρας επικράτησε του Ολυμπιακού με 66-43.


Ο Προμηθέας ήταν εντυπωσιακός στην αρχή καθώς, μετά το αρχικό 0-2 του Ολυμπιακού, κατάφερε να προηγηθεί (έχοντας σερί 10-0) με 12-2.


Το προβάδισμα των παικτών από την Αχαΐα συνεχίστηκε με διαφορά μεγαλύτερη των δέκα πόντων, καθώς ο Ολυμπιακός ήταν πολύ άστοχος και υπέπεσε σε αρκετά λάθη.


Ο Προμηθέας ξεκίνησε εξίσου καλά και στην τρίτη περίοδο και μάλιστα προηγήθηκε με 21 πόντους διαφορά (50-29 στο 28ο λεπτό με σουτ του Χρυσανθόπουλο). Το σκορ διατηρήθηκε σε αυτά τα επίπεδα, καθώς στην τελευταία περίοδο οι δύο ομάδες ήταν ιδιαίτερα άστοχες.


Δεκάλεπτα: 15-8, 31-19, 50-34, 66-43

Διαιτητές: Ζαχαρής-Κατραχούρας-Χριστινάκης

Προμηθέας Πάτρας (Μελιγδής): Νικολόπουλος 2, Χωματάς, Καλλιακούδας 10(1), Χρυσανθόπουλος 9, Σοϊλεμετζίδης 12(2), Μαργαλιάς 4, Γρύλλης 4, Βασιλείου 14(2), Αποστόλου, Αναγνωστόπουλος, Στέβοβιτς 3(1), Καναβός 8.

Ολυμπιακός (Μπάρλος): Τσαντύλας 2, Νικολαϊδης 10(1), Λαμπρόπουλος 5, Αλέξης 3, Στηθόπουλος 10(1), Καραϊσκος 2, Πασαγιάννης, Αμπόση 7, Βαρβάρας 4.


Δηλώσεις:

Ανδρέας Μελιγδής (προπονητής Προμηθέα Πάτρας): «Ήμασταν συγκεντρωμένοι και αφοσιωμένοι σε όλο τον αγώνα και Πιστοί σε όσα είχαμε σχεδιάσει. Η διαφορά δεν αντιπροσωπεύει τη δυναμικότητα των δύο ομάδων. Ημασταν τυχεροί σε κάποια σημεία του αγώνα. Συγχαρητήρια στους παίκτες μου, προχωράμε συγκεντρωμένοι για τη συνέχεια»


Δημήτρης Καλλιακούδας (παίκτης Προμηθέα Πάτρας): «Είμαστε ευχαριστημένοι με το αποτέλεσμα. Φέραμε το παιχνίδι στα μέτρα μας και καταφέραμε να νικήσουμε. Συνεχίζουμε με την ίδια συγκέντρωση και στα επόμενα ματς».


Νίκος Μπάρλος (προπονητής Ολυμπιακού): «Δεν αντιπροσωπεύει την εικόνα της ομάδα το αποτέλεσμα. Δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε και μείναμε από την αρχή πίσω στο σκορ. Πιστεύω ότι στα επόμενα παιχνίδια θα δείξουμε καλύτερο πρόσωπο».