Α1 ΕΣΚΑΘ (2022-23)

Σάββατο 14 Αυγούστου 2021

Καλέντζου: «Τα κορίτσια ανταποκρίθηκαν κι έδειξαν αντίληψη»

Η Ελλάδα βρέθηκε να ισοβαθμεί με άλλες… τέσσερις ομάδες στην τελική κατάταξη του Challenge Round στο Ελσίνκι μετά τη νίκη της επί της Φινλανδίας. Με εξαίρεση τη Γαλλία που ολοκλήρωσε με 5-0 οι άλλες πέντε ομάδες που πήραν μέρος τερμάτισαν με ρεκόρ 2-3.

Η Δήμητρα Καλέντζου, συνεργάτης του Δημήτρη Μπακογεώργου στον πάγκο της Εθνική Κορασίδων αναφέρθηκε στο παιχνίδι και όχι μόνο.

«Κλείνοντας αυτό το τουρνυά το πρόσημο είναι θετικό», τόνισε η Καλέντζου και συνέχισε: «Πιστεύω πως αν αυτό το τουρνουά συνεχιζόταν θα είχαμε καλύτερο πρόσωπο. Μέρα με τη μέρα βελτιωνόμαστε σε πολλά κομμάτια. Τα κορίτσια έδωσαν μια τεράστια μάχη σήμερα, γιατί είχαμε και μικρό rotation μετά και τον χθεσινό αγώνα. Παίξαμε πολύ καλά στην άμυνα και έκαναν ακριβώς αυτά που είπαμε στην πρωινή προπόνηση, των 45 λεπτών. Ανταποκρίθηκαν άμεσα με και σε ελάχιστο χρόνο ειδικά αν σκεφτούμε την ηλικία τους. Έδειξαν αντίληψη…»

Στο φινάλε η γεύση που αφήνει αυτό το τουρνουά είναι γλυκόπικρη για την Καλέντζου: «Είμαστε τελευταίες στην κατάταξη, αλλά με ένα 2-3 που έχουν οι πέντε από τις έξι ομάδες. Οι διαφορές είναι μικρές σε αυτές τις ηλικίες και έχει να κάνει περισσότερο με την αθλητικότητα και τη διάρκεια που δείχνουν στο παρκέ. Ελπίζω τα κορίτσια να πήραν μέσα από αυτούς τους αγώνες, αυτές τις εικόνες και το πιο υψηλό επίπεδο που αντιμετώπισαν να βρουν ένα επιπλέον κίνητρο για να δουλέψουν τη χρονιά που έρχεται και να γίνουν ακόμη καλύτερες».