Α1 ΕΣΚΑΘ (2022-23)

Τετάρτη 25 Αυγούστου 2021

ΓΣ Ηλιούπολης-Παναθλητικός 67-46 . Δηλώσεις (Πανελλήνιο Νεανίδων)

Στον τρίτο αγώνα της πρώτης ημέρας της Τελικής Φάσης του 35ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Νεανίδων που διεξάγεται στο ΔΑΚ Νέου Ρυσίου του Δήμου Θέρμης, η Ηλιούπολη επικράτησε με 67-46 του Παναθλητικού Συκεών.  


Αποδίδοντας καλύτερα σε επίθεση και άμυνα η Ηλιούπολη προηγήθηκε με 18-7 (7΄01΄΄), ενώ στη συνέχεια διεύρυνε τη διαφορά στο +15 με 35-20 (18΄25΄΄). Ο Παναθλητικός έβγαλε πολύ ενέργεια στην τρίτη περίοδο όταν και κατάφερε με επί μέρους σκορ 2-11 να μειώσει σε 36-34 (23΄34΄΄), όμως η Ηλιούπολη με ένα σερί 9-0 έφερε τη διαφορά στο 51-36, σκορ τρίτης περιόδου. Αν και ο Παναθλητικός κατάφερε να μείνει κοντά στο σκορ η Ηλιούπολη ήταν εκείνη που κατέκτησε το ροζ φύλλο αγώνα με σκορ 67-46.  


Δεκάλεπτα: 22-9, 36-23, 51-36, 67-46

Διαιτητές: Ταρενίδης Κ., Χατζημπαλίδης 

Ηλιούπολη (Φέξης): Χατζηδάκη 6(2), Αλεξία 8, Δαμουλάκη 26(1), Μήτσα 2, Χουγκάζ, Διαμαντοπούλου 5(1), Παπαθεοδώρου, Καλλεράντε 3(1), Βουγιούκα, Πετροπούλου, Πρίφτη 17. 

Παναθλητικός (Διαβολεμένου): Σαράντη 2, Αντωνίου 7(1), Μπαξεβάνου 19, Τσινασλανίδου, Βασιλείου 7, Σύρπα 2, Κουζόγλου, Παπαμιλτιάδου, Αντωνίου 2, Σταματάκη 7.  


Δηλώσεις

Φέξης Σάκης (προπονητής Ηλιούπολης): «Δείξαμε πολύ καρδιά, πολύ ψυχή. Αξίζει ένα μεγάλο μπράβο σε αυτά τα παιδιά. Έχουν κάνει έναν πολύ μεγάλο αγώνα, μαζί με τους γονείς τους. Τις αγαπώ. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που βρίσκονται εδώ, έχουν περάσει έναν πολύ δύσκολο χειμώνα. Ήμασταν οι περσινοί πρωταθλητές. Ήρθαμε να το αποδείξουμε την πρώτη αγωνιστική σε ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι και από τις δύο ομάδες. Αξίζουν συγχαρητήρια και μόνο στα παιδιά. Θέλω να αφιερώσω αυτή τη νίκη σε όλους όσους στηρίζουν αυτό τον σύλλογο όλα αυτά τα χρόνια και αυτά τα κορίτσια της πόλης μας. Τους ανήκει το μέλλον».  


Δαμουλάκη Γεωργία (αθλήτρια Ηλιούπολης): «Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι. Το ξέραμε από την αρχή. Ήμασταν πολύ προετοιμασμένες. Ο Παναθλητικός έχει μια πάρα πολύ καλή ομάδα. Εμείς σήμερα ήμασταν καλύτεροι. Παίξαμε με την ψυχή μας. Το ευχαριστηθήκαμε, το διασκεδάσαμε. Από την αρχή από το ξενοδοχείο είχαμε πει ότι θα πάμε να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να φέρουμε αυτή τη σημαντική νίκη. Πιστεύω ότι είναι το σημαντικότερο παιχνλιδι του τουρνουά, αλλά συνεχίζουμε και για τα υπόλοιπα παιχνίδι».        


Διαβολεμένου Βιβή (προπονήτρια Παναθλητικού): «Η Ηλιούπολη δικαίως κέρδισε σήμερα. Είναι πολύ καλύτερη ομάδα. Φαίνεται ότι δουλεύουν χρόνια τα ίδια κορίτσια μαζί. Συγχαρητήρια και στους κόουτς και στα κορίτσια. Εμείς προσπαθήσαμε να κάνουμε το καλύτερο. Θεωρώ ότι σε ένα πανελλήνιο πρωτάθλημα δεν θα έπρεπε να ασχολούμαστε με τη διαιτησία, αλλά θεωρώ ότι η συμπεριφορά του δεύτερου διαιτητή ήταν καταλυτική στην ομάδα μας, γιατί μονίμως μιλούσε, έδινε άλλα πράγματα. Εμείς είμαστε πρωτάρηδες στο πανελλήνιο. Θα προσπαθήσουμε για το επόμενο παιχνίδι με τα Χανιά να είμαστε καλύτεροι».             


Μπαξεβάνου Αικατερίνη (αθλήτρια Παναθλητικού): «Είναι η πρώτη φορά που συμμετέχουμε σε ένα πανελλήνιο πρωτάθλημα. Ξεκινήσαμε αγχωμένες, είχαμε πολλά κενά διαστήματα στην επίθεση, δεν είχαμε καλές επιλογές. Παρόλα αυτά το παιχνίδι το γυρίσαμε στο τρίτο δεκάλεπτο, παλέψαμε όσο μπορούσαμε, αλλά η Ηλιούπολη μας κράτησε στο δικό της ρυθμό και χάσαμε το ματς».