Α1 ΕΣΚΑΘ (2022-23)

Τετάρτη 25 Αυγούστου 2021

Περιστέρι-ΔΕΚΑ 61-45 . Δηλώσεις (Πανελλήνιο Εφήβων)

Στο τελευταίο παιχνίδι της πρώτης αγωνιστικής της τελικής φάσης του 48ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Εφήβων στη ΧΑΝΘ, το Περιστέρι επικράτησε της ΔΕΚΑ με 61-45. 


Μετά το αρχικό 4-0 της ομάδας του Περιστερίου, η ΔΕΚΑ κατάφερε να προηγηθεί με 9-6 (7:02 πριν το τέλος της περιόδου με σουτ του Τσιμερίκα). Στη συνέχεια και μέσα σε  τρία λεπτά η πρωταθλήτρια της ΕΣΚΑ πέρασε με 19-10 και για πρώτη φορά με διψήφια διαφορά (24-14) με το τέλος του δεκαλέπτου. 


Το Περιστέρι συνέχισε να έχει σημαντικό προβάδισμα μέχρι τα μέσα της δεύτερης περιόδου, όταν η ΔΕΚΑ με ένα μικρό σερί 4-0 μείωσε προσωρινά στους οκτώ (31-23). Η ομάδα από την Αθήνα πήρε διαφορά 16 πόντων (41-25 με γκολ-φάουλ του Μπίλαλη) με την οποία  πήγε στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα. 

Στην τρίτη περίοδο και στα πρώτα τέσσερα λεπτά οι μοναδικοί πόντοι που σημειώθηκαν ήταν δύο τρίποντα από την πλευρά του Περιστερίου με τα οποία διεύρυναν τη υπέρ τους διαφορά. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης κατάφερε να μειώσει σε 55-44 με τον Καλαποθαράκο, πέντε λεπτά πριν το φινάλε. Το Περιστέρι όμως διαχειρίστηκε σωστά τον χρόνο και κράτησε τη σημαντική υπέρ του διαφορά μέχρι τη λήξη του αγώνα. 

Δεκάλεπτα: 24-14, 41-25, 53-36, 61-45  

Διαιτητές: Μάλαμας-Ευφραιμίδης-Ξενικάκης

Περιστέρι (Παπαμάρκος): Φύτρος, Μπίλαλης 3, Γκάτζο 10(2), Γκίκας 5(1), Μανιάς Η. 3(1), Τόλα 15, Βλαχογιάννης 5, Φιλιππάς, Ζουγρής, Σταυρακόπουλος 14(4). 

ΔΕΚΑ (Νικολαΐδης): Μπόλδογλου 8, Τσιμερίκας 7(1), Λιοτόπουλος 1, Τσιροπούλης Ι. 4, Τσιροπούλης Μ. 14(1), Χατζής 2, Παλαμίδας, Σαμοντούροβ 5, Καλατζής, Καλαποθαράκος 2, Καρυώτης 2. 


Δηλώσεις

Κώστας Παπαμάρκος (προπονητής ΓΣ Περιστερίου): «Μέχρι και ένα κομμάτι του δευτέρου ημιχρόνου η ομάδα ήταν πάρα πολύ καλά μέσα στο γήπεδο, πάνω σε αρχές του παιχνιδιού που προπονούμαστε. Ημασταν πολύ δημιουργικοί στην επίθεση και η άμυνά μας ήταν στα στάνταρ μας. Στο τελευταίο κομμάτι όμως, χάσαμε την αυτοκυριαρχία μας και την ισορροπία που έχουμε ως ομάδα και είχαμε πολύ άσχημη εικόνα με την οποία πρέπει να ασχοληθούμε για τη συνέχεια»


Ηλίας Μανιάς (παίκτης ΓΣ Περιστρίου): «Ο αγώνας ήταν πολύ ανταγωνιστικός. Εχουμε πολλά να δείξουμε ακόμη. Προχωράμε βήμα βήμα, με το κεφάλι χαμηλά για να τελειώσουμε μια δύσκολη χρονιά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».


Ιωσήφ Νικολαΐδης (προπονητής ΔΕΚΑ): «Συγχαρητήρια στην αντίπαλη ομάδα. Στο πρώτο ημίχρονο δεν ήμασταν αρκετά ανταγωνιστικοί,. Οι αντίπαλοι βρήκαν ελεύθερα σουτ και εκμεταλλεύτηκαν τα δυνατά τους σημεία. Κοιτάμε πλέον το επόμενο παιχνίδι». 


Βαγγέλης Τσιμερίκας (παίκτης ΔΕΚΑ): «Αδικήσαμε τους εαυτούς μας. Μπήκαμε χαλαρά στο πρώτο, αργήσαμε να πάρουμε μπρος, ήμασταν άστοχοι και χάσαμε δίκαια.  Θα παλέψουμε για το καλύτερο στα επόμενα παιχνίδια».