Α1 ΕΣΚΑΘ (2022-23)

Κυριακή 29 Αυγούστου 2021

Πρωτέας Βούλας – ΚΟΜ Πελασγός 60-45 . Δηλώσεις (Πανελλήνιο Νεανίδων)

Ο Πρωτέας Βούλας επικράτησε 60-45 του Πελασγού Μεγαλόπολης στον αγώνα με τον οποίο ολοκληρώθηκε η τέταρτη ημέρα της Τελικής Φάσης του 35ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Νεανίδων που διεξάγεται στο ΔΑΚ Νέου Ρυσίου του Δήμου Θέρμης. 


Η ομάδα της Βούλας έδειξε από το ξεκίνημα να ελέγχει τον ρυθμό του αγώνα και προηγήθηκε με 15-5 (6΄40΄΄), ενώ στο δεύτερο δεκάλεπτο διεύρυνε τη διαφορά με σκορ 31-14 (17΄12΄΄). Με επί μέρους σκορ 10-5 ο Πελασγός μείωσε τη διαφορά σε 40-29 (23΄55΄΄), όμως και πάλι ο Πρωτέας με προσεκτική άμυνα και καλύτερες επιλογές στην επίθεση ανέβασε τη διαφορά (55-34, 29΄51΄΄). Η κυριαρχία του Πρωτέα συνεχίστηκε και στην τέταρτη περίοδο με την ομάδα της Βούλας να κατακτά τη νίκη με 60-45.    


Δεκάλεπτα: 17-7, 35-19, 55-34, 60-45

Διαιτητές: Μπακάλης, Τσάνταλη  

Πρωτέας Βούλας (Κουτρόγιαννου): Ξενιτοπούλου 7(1), Σιμιτσιδέλη 11(3), Καπετάνιου, Κωνσταντοπούλου, Γκούζελου 12, Γρηγοροπούλου 17, Μπίλλη, Λιμοντζόγλου, Μυστικού 2, Φρέρη-Παναγιωτίδου 11, Σακελλαρίου, Περδικάκη.

Πελασγός (Τσατσουλής): Καρύγιαννη, Παπαδοπούλου 7(1), Κυριακοπούλου, Σεφέρου 4, Δημοπούλου 3(1), Δούκουρη 28(5), Γεωργοπούλου 1, Λιλή 2.   


Δηλώσεις

Κουτρόγιαννου Ιωάννα (προπονήτρια Πρωτέα Βούλας): «Παρακολουθώ από την πρώτη μέρα την ομάδα του Πελασγού και έχω δει το πόσο έχουν χαρεί τα κορίτσια αυτά που είναι εδώ και βλέπω ότι βελτίωση από παιχνίδι σε παιχνίδι. Χαίρονται πάρα πολύ το μπάσκετ που ίσως είναι το πιο σωστό κίνητρο από όλες τις ομάδες που είμαστε εδώ. Συγχαρητήρια στον Πελασγό για την προσπάθεια. Σήμερα θέλαμε τη νίκη όπως και αύριο για να διεκδικήσουμε ένα μετάλλιο. Σχετικά μέσα στο πλάνος μας ήμασταν. Εγώ θα ήθελα να βγάλουμε περισσότερους αιφνιδιασμούς και να ήμασταν λίγο πιο σωστές στην άμυνα. Πετύχαμε το στόχο μας για σήμερα αλλά πρέπει να μαζευτούμε να συγκεντρωθούμε για το αυριανό παιχνίδι που είναι για εμάς τελικός». 


Φρέρη Ευφροσύνη (αθλήτρια Πρωτέα Βούλας): «Δεν ήταν εύκολη μέρα. Όλους τους αντίπαλους μας τους παίρνουμε στα σοβαρά. Ήταν αρκετά εύστοχες, πιστεύω παίξαμε καλή άμυνα. Προσπαθήσαμε στην επίθεση αλλά πολλά καλάθια δεν μπήκανε. Ήταν μια καλή μέρα ωστόσο μπορούσαμε και καλύτερα. Ελπίζω να έχουμε αρκετή βελτίωση για το αυριανό παιχνίδι».    


Κυριακοπούλου Λαμπρινή (αθλήτρια Πελασγού Μεγαλόπολης): «Μπράβο στην αντίπαλη ομάδα. Ήταν καλύτερη από εμάς και μας κέρδισαν δίκαια. Χάσαμε εύκολα καλάθια. Μετράει η προσπάθεια στο σημείο που έχουμε φτάσει από μια μικρή πόλη της Αρκαδίας στις έξι καλύτερες ομάδες της Ελλάδας».    


Λιλή Ευδοξία (αθλήτρια Πελασγού Μεγαλόπολης): «Ήταν ένας πολύ ωραίος αγώνας. Μπήκαμε από την αρχή δυναμικά και με αποφασιστικότητα, προσπαθήσαμε και παίξαμε καλή άμυνα. Πηγαίνουμε να παίξουμε ακόμα πιο δυναμικά στον τελευταίο αγώνα».