Α1 ΕΣΚΑΘ (2022-23)

Πέμπτη 19 Αυγούστου 2021

Ο γρίφος του 4ου ομίλου της Γ΄ Εθνικής!!!

Μετά την ολοκλήρωση  σήμερα (19/8) Πέμπτη της κλήρωση της Γ' Εθνικής , συνεχίζουμε να μην γνωρίζουμε ποιες ομάδες θα απαρτίζουν τον 4ο όμιλο όπου συμμετέχουν οι ομάδες της Θεσσαλίας ,  καθώς εκκρεμούν οι άνοδοι μιας ομάδας από την ΕΣΚΑΒΔΕ και μιας από την ΕΣΚΑΘ. 

 

Για την ομάδα από την ΕΣΚΑΘ είχαμε γράψει για εξελίξεις στις Εθνικές κατηγορίες που θα φέρουν άνοδο για Τιτάνες Παλαμά και Νίκαια 2012, αλλά τελικά ενώ πήραν την άνοδο για την Β΄ Εθνική οι Τιτάνες Παλαμά και οι Γόμφοι δεν κατέβηκαν στον όμιλο μετά την συνένωση με τον Αίολο,  η ΕΟΚ δεν έκανε γνωστή την ομάδα που θα πάρει την πρόσκληση για την Γ Εθνική από την Α1 ΕΣΚΑΘ.

Από τον βαθμολογικό πίνακα της Α1 ΕΣΚΑΘ περιόδου 2019-2020 , παρατηρούμε ότι μέχρι στιγμής έχουν πάρει την άνοδο για την Γ΄ Εθνική οι 2 πρώτες ομάδες του 1ου ομίλου και συγκεκριμένα πέρυσι ο Γ.Σ.Αλμυρού και τώρα η Αγριά που ήταν στην 2η θέση όταν διακόπηκε το πρωτάθλημα με 33 βαθμούς (15-3) και από τον 2ο όμιλο οι 4 πρώτες ομάδες , πέρυσι ο Γ.Σ.Γόμφων με τον Γ.Σ.Αμπελώνα και τώρα ο Γ.Σ.Σοφάδων με τον Α.Ο.Τ που ήταν στην 3η και 4η θέση αντίστοιχα όταν διακόπηκε το πρωτάθλημα με 32 βαθμούς (14-4) .

Η Νίκαια 2012 που έχει τελειώσει στην 3η θέση του 1ου ομίλου  όταν διακόπηκε το πρωτάθλημα είχε 31 βαθμούς (13-5) , όσους και η ΑΕΛ που ήταν όμως 5η στον 2ο όμιλο, ενώ ο Ίωνας που τελείωσε 4ος στον πρώτο όμιλο είχε 30 βαθμούς (12-6).

Αν μετρήσουν τελικά οι βαθμοί και όχι ποια θέση είχαν οι ομάδες στον κάθε όμιλο , τότε η ΑΕΛ είναι αυτή που θα περιμένει το επίσημο έγγραφο της πρόσκλησης από την ΕΟΚ προκειμένου να πάρει την οριστική απόφασή της, καθώς έχει συντελεστή 1,1 ενώ η Νίκαια 2012 είναι στο 1,08 (πηλίκο της διαφοράς πόντων σε όλους τους αγώνες του ομίλου).

Όλα αυτά βέβαια και τι πραγματικά ισχύει , θα τα ξεκαθαρίσει πιστεύουμε σύντομα η ΕΣΚΑΘ, η οποία έχει και τον τελευταίο λόγο.

Για την ομάδα από την ΕΣΚΑΒΔΕ , η Ναυπάκτος απάντησε αρνητικά στην επίσημη πρόσκληση της Ομοσπονδίας για προβιβασμό στην Γ' Εθνική, με την ΓΕΑ Αγρινίου να είναι η επόμενη επιλαχούσα για την κενή αυτή θέση .

Η Γ.Ε.Αγρινίου πλέον περιμένει το επίσημο έγγραφο της πρόσκλησης από την ΕΟΚ προκειμένου να πάρει την οριστική απόφασή της, με την Δόξα Άρτας να περιμένει τη σειρά της.