Α1 ΕΣΚΑΘ (2022-23)

Σάββατο 31 Ιουλίου 2021

Γερεουδάκης: «Να κλείσουμε με θετική εικόνα» - Δασκουλίδου: «Θέλουμε ένα θετικό αποτέλεσμα στον επίλογο»

Η Εθνική Νεανίδων δεν τα κατάφερε απέναντι στην δυνατότερη Ισπανία. Ο ομοσπονδιακός προπονητής, Γιάννης Γερεουδάκης, μίλησε για τη σημερινή ήττα, αλλά και για τον αυριανό αγώνα με το Ισραήλ, οριοθετώντας το στόχο της ελληνικής ομάδας:

«Για εμάς συνεχίζει η προσπάθεια να κερδίσουμε εμπειρίες. Ειδικά κάποια από τα παιδιά που είναι του 2004. Αντέξαμε στο πρώτο ημίχρονο, μείναμε στο πλάνο μας, αλλά η κούραση και τα φάουλ μας οδήγησαν σε εύκολα λάθη και δεχθήκαμε πολλούς αιφνιδιασμούς. Αύριο, στο τελευταίο παιχνίδι του τουρνουά αντιμετωπίζουμε το Ισραήλ. Θα θέλαμε να κλείσουμε το τουρνουά με μια θετική εικόνα και μια νίκη, ειδικά για τη γενιά του 2003, που κλείνουν με αυτόν τον αγώνα τη θητεία τους στη Νεανίδων. Μια νίκη είναι το ζητούμενο για εμάς και θα παλέψουμε γι’ αυτό».


Δασκουλίδου: «Θέλουμε ένα θετικό αποτέλεσμα στον επίλογο»

Η Εθνική Νεανίδων ξεκίνησε καλά απέναντι στο φαβορί της αναμέτρησης, Ισπανία, αλλά δεν είχε διάρκεια. Η Βασιλική Δασκουλίδου αναφέρεται στον σημερινό αγώνα και στην ήττα που το συνόδευσε: «Το είχαμε πιστέψει, είχαμε μια δύναμη μέσα μας και πιστέψαμε πως μπορούμε να το παλέψουμε. Στην αρχή το καταφέραμε, μείναμε στο παιχνίδι για ένα ημίχρονο, αλλά μετά δεν αντέξαμε».

Η ελληνική ομάδα είχε κάποιες καλές στιγμές, αλλά «η αθλητικότητα, η αντοχή και οι συνεργασίες τους δημιούργησαν προβλήματα», τονίζει η Δασκουλίδου που δεν αναζητά δικαιολογίες: «Είναι μια πολύ καλή ομάδα, παίζει χρόνια μαζί. Δίκαια επικράτησαν, αλλά πιστεύω πως η διαφορά δεν μας αντιπροσωπεύει».

Η Ισπανία και η Γαλλία είναι αήττητες και αύριο θα αναμετρηθούν στις 15.00: «Είναι οι δύο ομάδες που έχουν διαφορά από τις άλλες. Παίζουν μπάσκετ υψηλού επιπέδου και μπράβο τους. Πιστεύω πως ο αυριανός μεταξύ τους αγώνας θα είναι κάποιος που θα είναι ωραίο να το δούμε και μπασκετικά».

Η Ελλάδα θα ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις της αύριο (1/8, 18.00) με αντίπαλο το Ισραήλ: «Θα είναι ωραίο να κλείσουμε τις υποχρεώσεις μας με νίκη. Θέλουμε να μπούμε δυναμικά στο παιχνίδι, θέλουμε ένα θετικό αποτέλεσμα και γι’ αυτό θα προσπαθήσουμε. Θα παλέψουμε να κάνουμε την καλύτερη δυνατή εμφάνιση».