Α1 ΕΣΚΑΘ (2022-23)

Τρίτη 20 Ιουλίου 2021

Μανουσέλης: “Να θυμηθούμε ποιοι είμαστε”

Η Εθνική Νέων Ανδρών έκανε το 2/2 μετά τη νίκη επί της Ρωσίας και λίγο μετά τον αγώνα ο ομοσπονδιακός προπονητής, Μάνος Μανουσέλης, τόνισε:

“Νομίζω ότι ανταποκριθήκαμε στις ανάγκες του παιχνιδιού ξέραμε πως παίζαμε με μια ψηλή ομάδα και έπρεπε να πολεμήσουμε στο ριμπάουντ. Έχουμε παιδιά με ταλέντο που αντιλαμβάνονται σε κάθε φάση ποιο είναι το σωστό, έχουν καλά ένστικτα”.


Στη συνέχεια πρόσθεσε: “Αυτά τα παιχνίδια θα βοηθήσουν να  θυμηθούμε ποιοι είμαστε, ποια παιδιά έχουμε για την επόμενη γενιά για την Εθνική Ανδρών, γιατί κάποια παιδιά έχουν όντως δυνατότητες να φτάσουν ως εκεί. Θέλουμε να μείνομε συγκεντρωμένοι, θέλουμε να παίξουμε το επόμενο ματς σαν να είναι τελικός, θέλουμε να μείνουμε στη στιγμή να μην σκεφτόμαστε μακριά. Να απολαύσουμε πως είμαστε μια  καλή παρέα περνάμε καλά μαζί”.


Δύο από τους παίκτες της Εθνικής Νέων Ανδρών που έχουν εμπειρία, που έχουν παιχνίδια, ο Ζώης Καράμπελας και ο Αλέξανδρος Νικολαϊδης έδωσαν το “παρών” σε καθοριστικά σημεία σε άμυνα και να επίθεση δείχνοντας τη σημασία του να παίζεις: “Για τον Αλέξανδρο και τον Ζώη αυτό που ισχύει είναι πως είναι παίκτες. Έχουν αντίληψη παιχνιδιού, υψηλό IQ και το σημαντικό είναι να καταλάβουν πως είναι μια διαδικασία το να γίνουν παίκτες και να κάνουν τα σωστά πράγματα κάθε βράδυ, να κερδίσουν σε εμπειρίες και να πάρουν το κίνητρο που χρειάζονται για να συνεχίσουν να δουλεύουν για να μείνουν σε υψηλό επίπεδο».