Α1 ΕΣΚΑΘ (2022-23)

Δευτέρα 26 Ιουλίου 2021

Παναθηναϊκός ΑΟ – ΓΣ Κρόνος Αγίου Δημητρίου 52-45 (Πανελλήνιο Κορασίδων) Δηλώσεις-Φώτο

Συνεχίζεται στην Καισαριανή η Τελική Φάση του 32ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Κορασίδων που διεξάγεται στο Κλειστό Γυμναστήριο «Γ. Μελισσηνός». Ο Παναθηναϊκός πέτυχε την πρώτη του νίκη στο τουρνουά, καθώς επικράτησε με 52-45 του Κρόνου Αγίου Δημητρίου. 


Η ομάδα της Αθήνας προηγήθηκε με νταμπλ σκορ 22-11 (14΄15΄΄). Στην τρίτη περίοδο ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με +16 (30-14, 20΄59΄΄), με τον Κρόνο στη συνέχεια να ροκανίζει τη διαφορά μειώνοντας σε 35-27 (28΄41΄΄). Οι πράσινες παρέμειναν συγκεντρωμένες έως το τέλος και πανηγύρισαν την πρώτη τους νίκη στην Τελική Φάση καθώς επικράτησαν με 52-45.  


Δεκάλεπτα: 17-8, 27-14, 38-27, 52-45

Διαιτητές: Σπυρόπουλος, Στρέμπας 

Παναθηναϊκός (Στρατής): Γιαννακοπούλου 7, Φελούρη 7(1), Ζιάκα 11(1), Μιχελή, Φεράκη 6, Κεφάλα 7, Φραγκούλη 14(2), Σιγαλού, Υφαντοπούλου, Κωστακοπούλου.

Κρόνος Αγίου Δημητρίου (Σταμούλης): Παναγιωτοπούλου 2, Μπλιθικιώτη 6, Θεοφανίδη 2, Ραφτοπούλου 2, Πετροπούλου, Τσάμη 7(1), Πάχνη 6(2), Παπακώστα 1, Γεωργακοπούλου 19(3). 


Για την στατιστική του αγώνα πατήστε εδώ


Δηλώσεις

Στρατής Κωνσταντίνος (προπονητής Παναθηναϊκού): «Μετά από δύο δύσκολες αγωνιστικές και δύο ήττες τα κορίτσια αξίζουν τα συγχαρητήριά μου. Προσπαθήσανε πάρα πολύ. Σε αυτές τις ηλικίες είναι πολύ δύσκολο να βρεις κουράγιο, να βρεις μυαλό, να βρεις δύναμη να μπεις να παίξεις συνεχόμενα παιχνίδια, ειδικά μετά από δύο ήττες. Έχουμε ακόμα δύο παιχνίδια και θα παλέψουμε για ότι καλύτερο».   


Φελούρη Δανιέλα (αθλήτρια Παναθηναϊκού): «Ήταν πολύ σημαντικό παιχνίδι και μια πολύ σημαντική νίκη. Το χρειαζόμασταν για να ανέβουμε ψυχολογικά μετά τις δύο ήττες. Συνεχίζουμε δυνατά για να κερδίσουμε τα δύο επόμενα παιχνίδια και να φτάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται».  


Σταμούλης Δημήτρης (προπονητής Κρόνου Αγίου Δημητρίου): «Όλα τα παιχνίδια είναι δύσκολα. Σήμερα για εμάς δεν πήγαν καλά στοιχεία της επίθεσης. Κάποια σουτ, κάποιες κακές επιλογές, αλλά θεωρούμε ότι όλο αυτό είναι αποτέλεσμα της πολύ βιαστικής προσπάθειας που έγινε από τη μεριά της Ομοσπονδίας για να τελειώσουν τα πρωταθλήματα της χρονιάς που ήμασταν 7 μήνες σε απραξία λόγω κόβιντ. Όλο αυτό δεν έδωσε την δυνατότητα σε καμία ομάδα να μπορέσει προετοιμαστεί όπως θα έπρεπε. Αποτέλεσμα είναι οι πολλοί τραυματισμοί, εμείς έχουμε τη μισή ομάδα εκτός και επίσης να μην υπάρχουν καλές συνεργασίες και καλό κομμάτι τακτικής στο μπάσκετ. Πάμε για τα επόμενα παιχνίδια να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε και να ευχηθώ σε όλους όχι άλλους τραυματισμούς».  


Γεωργακοπούλου Εύα (αθλήτρια Κρόνου Αγίου Δημητρίου): «Βάλαμε τα δυνατά μας. Δεν ήταν από τις καλύτερές μας μέρες. Είχαμε πολύ μεγάλη αστοχία και οι αντίπαλές μας το εκμεταλλεύτηκαν αυτό. Παρόλα αυτά συνεχίζουμε δυνατά, θα εκμεταλλευτούμε την ήττα για να γίνουμε καλύτερες και θα τα δώσουμε όλα στους επόμενους αγώνες».