Α1 ΕΣΚΑΘ (2022-23)

Σάββατο 26 Ιουνίου 2021

BCL : ΑΕΚ-ΠΑΟΚ-Λαύριο απευθείας στους ομίλους, το Περιστέρι στα προκριματικά.

To Basketball Champions League ανακοίνωσε τις ομάδες που συμμετέχουν στη διοργάνωση για τη σεζόν 2021-22. Η ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ και το Λαύριο Μegabolt θα βρεθούν απευθείας στους ομίλους και το Περιστέρι θα ξεκινήσει από τα προκριματικά.

Η κλήρωση των προκριματικών αλλά και της κανονικής διάρκειας της διοργάνωσης, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 7 Ιουλίου, στη Γενεύη. Τα προκριματικά, που συμμετέχει το Περιστέρι θα ξεκινήσουν στις 13 Σεπτεμβρίου ενώ η κανονική περίοδος στις 4 Οκτωβρίου. Μέσα από τη διαδικασία των προκριματικών θα προκύψουν άλλες τέσσερις ομάδες κι έτσι θα ολοκληρωθούν οι 32 που θα απαρτίζουν τη φάση των ομίλων.

Οι όμιλοι από τη νέα σεζόν, χωρίζονται σε οκτώ των τεσσάρων ομάδων και οι πρώτοι από κάθε γκρουπ, περνούν απευθείας στους «16». Οι δεύτεροι και οι τρίτοι των ομίλων, θα παίξουν μέσω play-in που θα κριθεί στις δύο νίκες την πρόκριση τους στους «16». Στη συνέχεια ακολουθεί η προημιτελική φάση και ο νικητής που θα κρίνεται στις δύο νίκες θα παίρνει το εισιτήριο για το Final Four.

Οι 28 ομάδες που θα βρεθούν απευθείας στους ομίλους είναι: ΑΕΚ (Eλλάδα), Σταλ Οστρόφ (Πολωνία), Μανρέσα (Ισπανία), Μπεσίκτας (Τουρκία), Νταρουσάφακα (Τουρκία), Σάσαρι (Ιταλία), Νίμπουρκ (Τσεχία), Όλντεμπουργκ (Γερμανία), Φάλκο Σομπατέλι (Ουγγαρία), Οστάνδη (Βέλγιο), Γαλατασαράι (Τουρκία), Χάποελ Ιερουσαλήμ (Ισραήλ), Χάποελ Χολόν (Ισραήλ), Μπρίντιζι (Ιταλία), Μπούργος (Ισπανία), Ιγκοκέα (Βοσνία), Ντιζόν (Γαλλία), Λαύριο Megabolt (Ελλάδα), Τενερίφη (Ισπανία), Λούντβιγκσμπουργκ (Γερμανία), Νίζνι Νόβγκοροντ (Ρωσία), ΠΑΟΚ (Ελλάδα), Καρσίγιακα (Τουρκία), Ρίτας (Λιθουανία), Στρασβούργο (Γαλλία), Τόφας (Τουρκία), Μάλαγα (Ισπανία), Ρίγα (Λετονία).

«Η σύνθεση της διοργάνωσης για τη σεζόν 2021-22 είναι μία ισχυρή απόδειξη ότι το BCL διαρκώς μεγαλώνει. Παραμένει πιστό στην αποστολή του να προσφέρει μία ανταγωνιστική ευρωπαϊκή διοργάνωση, που αναδεικνύει το μπάσκετ σε όλο το μήκος της Ευρώπης και που είναι ανοιχτή σε όλα τα κλαμπ τα οποία θα αποκτήσουν το δικαίωμα συμμετοχής με βάση το αγωνιστικό κριτήριο μέσα από τα Εθνικά πρωταθλήματα», σχολίασε ο CEO του Basketball Champions League Πατρίκ Κομνηνός.