Α1 ΕΣΚΑΘ (2022-23)

Τρίτη 25 Μαΐου 2021

Επανεκκίνηση του προγράμματος «Her World Her Rules» στη Θεσσαλία! (Φώτο)

Με πολλή προσοχή αλλά και ενθουσιασμό, πραγματοποιήθηκε  στο 13ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας η πρώτη εκδήλωση του προγράμματος «Μπάσκετ για Κορίτσια στα Σχολεία» που είχε διακοπεί λόγω κορωνοϊού το περασμένο φθινόπωρο.

Το πρόγραμμα, που διοργανώνεται από την ΕΟΚ, σε συνεργασία με την ΕΣΚΑΘ και τη FIBA, είναι πανελλήνιας εμβέλειας. Για την επανεκκίνησή του επελέγη η Θεσσαλία, και ειδικότερα το 13ο Δημοτικό Λάρισας, λόγω της εξαιρετικής υποδοχής και συνεργασίας που υπάρχει από τον Διευθυντή κ. Στέλιο Σίμο αλλά και όλο το διδακτικό προσωπικό.

Μάλιστα, λόγω της πίεσης χρόνου (πρέπει να γίνουν όσο το δυνατόν περισσότερες εκδηλώσεις έως το τέλος της σχολικής περιόδου), μαζί με το πρόγραμμα για τα κορίτσια, ξεκίνησε και το Πρόγραμμα «Τρίποντα στα Σχολεία», που διοργανώνεται από την ΕΟΚ σε συνεργασία με την ΕΣΚΑΘ και αφορά και τα αγόρια.

Η πρώτη αυτή εκδήλωση έγινε υπό την καθοδήγηση των Ομοσπονδιακών προπονητών Χαρμπαλή Θωμά και Πέρκου Στέφανου (συνεργάτης της Ε.ΟΚ. στο πρόγραμμα «Τρίποντα στα σχολεία»), Ιωάννη Καρακατσούνη και Αφροδίτη  Αραπατσάνη (που είναι και συντονίστρια Θεσσαλίας), και τη συμμετοχή πολλών τοπικών προπονητών.

Το ΔΣ της ΕΣΚΑΘ εκπροσωπήθηκε (τηρουμένων των μέτρων ασφαλείας) από τον ΓΓ Κώστα Ζέικο, την έφορο Γυναικείου Ευγενία Φραγκούλη και τον έφορο Αναπτυξιακού αγοριών Ζήση Δότα, ο οποίος είναι και Θεσσαλός υποψήφιος στις εκλογές της ΕΟΚ που θα γίνουν αυτή την Κυριακή.

Αύριο, Τετάρτη, σειρά έχουν δύο σχολεία του Βόλου, το 15ο και 25ο Δημοτικό, με τα ίδια προγράμματα.