Α1 ΕΣΚΑΘ (2022-23)

Τετάρτη 26 Μαΐου 2021

ΕΣΚΑΘ: Χαμόγελα καλαθοσφαιρικής αισιοδοξίας στα σχολεία (Φώτο)

Ολοκληρώθηκε το διήμερο μύησης στο μπάσκετ μέσα στα σχολεία, που διοργανώθηκε στη Λάρισα και το Βόλο από την ΕΟΚ σε συνεργασία με την ΕΣΚΑΘ και τη FIBA.


Μετά από τους πολλούς μήνες απραξίας που επέβαλε η πανδημία, είχαμε χθες τα πρώτα βήματα επιστροφής σε κανονική ζωή και δραστηριότητα. Μπορεί τα βήματα αυτά να ήταν δειλά και να έγιναν σε λίγα σχολεία, αποτέλεσαν όμως αναμφίβολα μια πολύ χρήσιμη ανάσα αισιοδοξίας.


Κλιμάκιο ομοσπονδιακών προπονητών συνεργάστηκε με πληθώρα τοπικών προπονητών για την ταυτόχρονη εφαρμογή δύο προγραμμάτων, του «Μπάσκετ για κορίτσια στα Σχολεία» και του «Τρίποντα στα Σχολεία».


Η παρουσία των τοπικών προπονητών αλλά και μελών της ΕΣΚΑΘ ήταν σημαντική, διότι, καλώς εχόντων των εξελίξεων, από το φθινόπωρο η ΕΣΚΑΘ σκοπεύει να προχωρήσει αυτόνομα σε ευρεία υλοποίηση των εν λόγω προγραμμάτων και να συνεργαστεί με όσο το δυνατόν περισσότερα σχολεία της Θεσσαλίας.

Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα επρόκειτο να αρχίσει από φέτος, αλλά αναβλήθηκε λόγω της πανδημίας.

Για την ιστορία, τα σχολεία που συμμετείχαν ήταν το 13ο Δημοτικό Λάρισας και τα 15ο και 24ο Δημοτικό Βόλου (οι δημοσιευόμενες φωτογραφίες είναι από τις εκδηλώσεις στο Βόλο). Οι εκδηλώσεις έγιναν με σεβασμό των υγειονομικών πρωτοκόλλων και υπό την εποπτεία των εκάστοτε Διευθυντών των Σχολείων, που ήταν ο κ. Στέλιος Σίμος (13ο Λάρισας), ο κ. Στάθης Σιάτρας (15ο Βόλου) και ο κ. Κώστας Γαϊτανάς (24ο Βόλου).


Στο Βόλο, η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Βόλου παρέστη, ως συνήθως, για τις τυχόν πρώτες βοήθειες. Η ΕΣΚΑΘ ευχαριστεί πολύ την Λέσχη για την αδιάλειπτη αρωγή της.


Οι Ομοσπονδιακοί προπονητές που επιμελήθηκαν το διήμερο ήταν από την ομοσπονδία οι Χαρμπαλής Θωμάς και Πέρκος Στέφανος (συνεργάτης της Ε.ΟΚ. στο πρόγραμμα «Τρίποντα στα σχολεία»), Ιωάννης Καρακατσούνης και Αφροδίτη Αραπατσάνη (που είναι και συντονίστρια Θεσσαλίας). Επιπλέον συμμετείχαν οι προπονητές: Ασημίνα Κουτσουνούρη (σε Λάρισα και Βόλο), Αχιλλέας Ζυγγελόπουλος, Νίκος Φλώρος και Δημήτρης Καλέτσιος (σε Λάρισα), Περιφερειακή Προπονήτρια Ελένη Παπαθανασίου, Αντώνης Σαμαράς, Δημήτρης Ρούσσης, Αθηνά Κατή και Βάσω Ζιώγου (σε Βόλο).

Από πλευράς ΕΣΚΑΘ παρέστησαν ο Γενικός Γραμματέας κ. Κώστας Ζέϊκος και οι δύο έφοροι ανάπτυξης, δηλαδή ο κ. Ζήσης Δότας (αγόρια) και η κα. Ευγενία Φραγκούλη (κορίτσια).

Η ΕΣΚΑΘ ευχαριστεί θερμά τους Διευθυντές και τους άλλους εκπαιδευτικούς των Σχολείων αυτών για την υποδοχή και την άψογη συνεργασία, όπως και τους προπονητές που παρέστησαν, και προσβλέπει σε επέκταση και αναβάθμιση της συνεργασίας αυτής από την ερχόμενη σχολική περίοδο.