Α1 ΕΣΚΑΘ (2022-23)

Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2021

Ο Ζήσης Δότας υποψήφιος για το ΔΣ της ΕΟΚ με τον Άγγελο Παπανικολάου.


Συνεχίζονται οι ανακοινώσεις από την πλευρά του συνδυασμού του Άγγελου Παπανικολάου για τις εκλογές της ΕΟΚ. Έτσι πριν από λίγο λάβαμε επιστολή  με την οποία ενημερώνει για την υποψηφιότητα του  κ. Ζήση Δότα για το ΔΣ της Ομοσπονδίας με το ψηφοδέλτιό του :
 
«Με ιδιαίτερη χαρά και τιμή θα ήθελα να καλωσορίσω στη μεγάλη μπασκετική οικογένεια τον κ. Ζήση Δότα, έναν ακούραστο εργάτη του Ερασιτεχνικού Μπάσκετ με γνώσεις και εμπειρίες. Ο κ. Δότας προσφέρει τα μέγιστα τόσο σε τοπικό (Γυμναστικός Σύλλογος Ελασσόνας) όσο και εθνικό επίπεδο, δεδομένου ότι συμμετείχε στις Επιτροπές Ανάπτυξης και Εθνικών Ομάδων καθώς και σε Διεθνείς διοργανώσεις.

Καταλαμβάνει θέση στο Δ.Σ. της ΕΣΚΑ Θεσσαλίας (ΕΣΚΑΘ) από το 1993, θέση από την οποία συμβάλλει συνεχώς στην ανάπτυξη του Ελληνικού Μπάσκετ. Ζήση, καλώς όρισες…»


Επίσης ο υποψήφιος Πρόεδρος της Ε.Ο.Κ., Άγγελος Παπανικολάου, προτείνει την επανεκκίνηση όλων των πρωταθλημάτων (εθνικών, τοπικών) και την κατάργηση του κόστους χρήσης των αθλητικών κέντρων.

Αναλυτικά:
«Η επανεκκίνηση του Μπάσκετ δεν πρέπει εστιάζεται μόνο στην επανέναρξη των πρωταθλημάτων της Α2 Ανδρών και της Α1 γυναικών. Πρέπει να εστιαστεί από πλευράς Γ.Γ.Α. στο άμεσο και αποτελεσματικό τρόπο ανοίγματος όλων των πρωταθλημάτων, εθνικών και τοπικών, υπό τις προϋποθέσεις που έχω θέσει και συγκεκριμένα, την οικονομική ενίσχυση και τη δημιουργία - λειτουργία της αθλητικής πλατφόρμας «Sport.testing».

Επί προσθέτως, θεωρώ αναγκαίο και επιτακτικό να καταργηθεί το κόστος χρήσης στα δημοτικά κλειστά γυμναστήρια και στα γήπεδα, που η ευθύνη ανήκει στην Γ.Γ.Α, η οποία οφείλει και πρέπει να αφαιρέσει τα λουκέτα απ’ όλα τα γήπεδα και να διασφαλίσει όλες τις προϋποθέσεις, προκειμένου να επανέλθει τάχιστα η αθλητική ζωή. »