Α1 ΕΣΚΑΘ (2022-23)

Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2020

Εντός έδρας ήττα από τον Ιωνικό για την ΚΑΕ Λάρισα Bread Factory .

Η ΚΑΕ Λάρισα Bread Factory στην πρώτη εντός έδρας δοκιμασία για τη Basket League 2020-2021 ηττήθηκε με βαρύ σκορ (76-97) από τον Ιωνικό Hellenic Coin, μένοντας πνευματικά στον θρίαμβο επί του ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη, εκεί όπου φανέρωσε την ποιότητα της.

Η ομάδα του  Ιωνικού Νικαίας ανέβασε στροφές στο δεύτερο δεκάλεπτο και με επιμέρους σκορ 31-19, μετέτρεψε το 24-22 της πρώτης περιόδου σε 55-41 στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου και τελικά πήρε μεγαλο "διπλό" στο κλειστό της Νεάπολης κόντρα στην  ΚΑΕ Λάρισα Bread Factory με 76-97.


Δεκάλεπτα: 22 – 24, 41 – 55, 58 – 75, 76 – 97.

ΚΑΕ Λάρισα Bread Factory (Λίνος Γαβριήλ): Μούρτος, Καμάρας, Καμπερίδης, Κώττας, Παπαδάκης, Σπυρόπουλος, Goodwin, Brown, Rush, Smith, Webb, Berry.
Ιωνικός Hellenic Coin (Βαγγέλης Αγγέλου): Σμιθ, Πετρόπουλος, Πριτζέτ, Χατζηκυριάκος, Βλάχος, Φιτζπάτρικ, Έλμορ, Μαυροκεφαλίδης, Χόλογουελ, Τουτζιαράκης, Μουσταφά, Χουγκάζ.

Δηλώσεις
Λίνος Γαβριήλ (προπονητής Λάρισας Bread Factory): «Θα ήθελα να συγχαρώ τον Ιωνικό για τη νίκη που πέτυχε. Εμείς ξεκάθαρα παραμείναμε στην Θεσσαλονίκη... Δυστυχώς, και η ψυχή και το σώμα βρίσκονται εκεί. Είχαμε δύο ημέρες να προετοιμαστούμε αλλά έπαιξαν ρόλο πολλά πράγματα, προκειμένου να εμφανιστούμε πνευματικά αδύνατοι και κακοί στην ατομική άμυνα.

Γνωρίζαμε ότι ο αντίπαλός μας είχε μια εβδομάδα να προετοιμαστεί, δεδομένου ότι δεν έπαιξε μια εβδομάδα. Προερχόμαστε από δύο εκτός έδρας παιχνίδια (Κολοσσός, ΠΑΟΚ), ενώ γυρίσαμε από το τελευταίο ματς στις 3 το πρωί.

Ξέραμε εκ των προτέρων ότι πρέπει να παρουσιαστούμε επιθετικοί εναντίον μιας φρέσκιας ομάδας, έχοντας και μια σημαντική προσθήκη. Δυστυχώς, όμως, δεν το προσεγγίσαμε με τον τρόπο αυτό. Ήμασταν κακοί στην προσωπική άμυνα.

Δεν σταματάμε εδώ και θα διορθώσουμε τα λάθη μας. Βλέπουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Ξέρουμε, άλλωστε, ότι υπάρχει και μια ιδιομορφία στο πρωτάθλημα λόγω κορονοϊού. Αντιμετωπίσαμε δυσκολία να προπονηθούμε το πρόσφατο χρονικό διάστημα και ως εκ τούτου επήλθε η κόπωση. Θα δούμε το βίντεο, ώστε να αναλύσουμε κάθε φάση».

Βαγγέλης Αγγέλου (προπονητής Ιωνικού Hellenic Coin): «Σίγουρα είμαι ικανοποιημένος από την ομάδα. Μαζί με τη διοίκηση έχουμε θέσει κάποιους στόχους και προσπαθούμε όλοι μαζί να τους φέρουμε εις πέρας. Είναι νωρίς ακόμα, χρειαζόμαστε άλλες 3-4 εβδομάδες ώστε η ταυτότητα της ομάδας να είναι πιο χαρακτηριστική.

Ζούμε σε μια περίεργη εποχή, βλέπουμε συχνά ομάδες να κερδίζουν με 20 πόντους ένα ματς και να χάνουν με 20 το επόμενο. Ξέραμε ότι η Λάρισα είχε 35 μέρες χωρίς ματς και μετά είχε συνεχόμενα παιχνίδια και ταξίδια. Πιστεύω ότι η σημερινή διαφορά δεν ανταποκρίνεται στην δυναμικότητα των δύο ομάδων».