Α1 ΕΣΚΑΘ (2022-23)

Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2020

Κακή εμφάνιση και νέα εντός έδρας ήττα από τον Άρη για την ΚΑΕ Λάρισα.

 

Η Λάρισα Bread Factory είχε 7/17 τρίποντα στο πρώτο ημίχρονο και 12/30 συνολικά, όμως, ο Άρης έβαλε τα μεγάλα σουτ στην τελευταία περίοδο και πήρε τους δύο βαθμούς (88-84), στην εξ αναβολής αναμέτρηση της 5ης αγωνιστικής της κανονικής περιόδου της Stoiximan Basket League.
Η ομάδας της Λάρισας αν και βρέθηκε αρκετές φορές σε ρόλο «οδηγού», ηττήθηκε από τους «κίτρινους», οι οποίοι επανήλθαν πολλές φορές και ολοκλήρωσαν τη δουλειά με ανατροπή στα τελευταία λεπτά. Η εξαιρετική εμφάνιση του Μπράντον Ρας (20 πόντοι) δεν έφτασε και ο Άρης BC με τους Σούλερ (18 πόντοι) και Κουζέλογλου (15 πόντοι) έφυγε από τη Λάρισα με αυτό που ήθελε, υποχρεώνοντας την ομάδα σε δεύτερη και ισάριθμη ήττα εντός έδρας.

Η ήττα με 84-88 έφερε και την παραίτηση του Λίνου Γαβριήλ που έγινε δεκτή από τη διοίκηση.


Τα Δεκάλεπτα
21 – 23, 47 – 42, 68 – 66, 84 – 88.
Λάρισα (Λίνος Γαβριήλ): Μπράουν 14(2), Γκούντγουιν 3, Ουέμπ 15(3), Ρας 20(3), Μούρτος 1, Σμιθ 12, Μπέρι 8(1), Καμπερίδης 5(1), Σπυρόπουλος, Παπαδάκης 6(2).
Άρης (Σάββας Καμπερίδης): Σούλερ 18(3), Κουζέλογλου 15(1), Τσάλμερς 13(2), Ντραγκίσεβιτς 11, Ντεκοζί 6, Σταμάτης 6(2), Σλαφτσάκης 12, Φλιώνης, Χαριτόπουλος 5(1), Λιτλ 2.


Δηλώσεις

Σάββας Καμπερίδης (προπονητής του Άρη): «Περιμέναμε ένα παιχνίδι με τα χαρακτηριστικά, σύμφωνα με τα οποία εξελίχθηκε. Η Λάρισα είναι μια ομάδα με μεγάλη ικανότητα στο σκορ, αφού έχουν τη δυνατότητα να επιτύχουν προσωπικά καλάθια. Η Λάρισα έχει αρκετούς παίκτες με καλό περιφερειακό σουτ.

Στο πρώτο ημίχρονο η ομάδα, παρ’ ότι είχε διάθεση, δεν διέθετε την απαραίτητη συγκέντρωση και σκληράδα. Είναι χαρακτηριστικό ότι το μοναδικό άστοχο δίποντο της Λάρισας ήταν το τελευταίο λέι απ του Κεν Μπράουν.

Χάσαμε κατά κράτος τα ριμπάουντ, κάτι που συνεχίστηκε και στο δεύτερο ημίχρονο. Εκεί όμως, παίξαμε καλύτερη προσωπική άμυνα, βάλαμε το κορμί μας στις επαφές και παίρνοντας δύναμη από την άμυνά μας καταφέραμε να παίξουμε καλύτερα στην επίθεση.

Κάναμε κάποια λάθη που παρ’ ολίγο να μας στοιχίσουν, διότι χάσαμε την επαφή με το σκορ, αλλά το πάθος και η ομαδικότητα που έδειξε η ομάδα στις κρίσιμες στιγμές, κάτι που δεν συνέβη στα δύο προηγούμενα παιχνίδια, ήταν αυτά που καθόρισαν και το τελικό αποτέλεσμα.

Για να κερδίσεις ένα τόσο δύσκολο παιχνίδι χρειάζονται και μεγάλα σουτ και εμείς είχαμε παιδιά, τα οποία βγήκαν μπροστά. Πήραν δύσκολα σουτ και ευστόχησαν. Είναι η πρώτη εκτός έδρας νίκη μετά από σχεδόν δύο μήνες. Νομίζω ότι μετά από τέτοια νίκη μπορεί η ομάδα να κοιτάει το μέλλον με αισιοδοξία.     

Θεωρώ ότι η άμυνα με αλλαγές που επιλέξαμε να παίξουμε στα τελευταία λεπτά και οι συγκεκριμένοι παίκτες που έπαιξαν, γεγονός που είχε συμβεί και στην αναμέτρηση με τον Ηρακλή, έθεσαν τις  βάσεις. Ο Σλαφτσάκης, ας πούμε, μάρκαρε σε πέντε θέσεις και ήταν συγκλονιστικός. Αλλά και οι κοντοί παίκτες προσπάθησαν να βάλουν το κορμί τους απέναντι σε ψηλούς.

Νομίζω ότι τα παιδιά ήταν αποφασισμένα να δώσουν ό,τι είχαν και γι’ αυτό κερδίσαμε. Ο Ντραγκίσεβιτς έκανε δύο ενέσεις στο πόδι για να μπορέσει να παίξει λόγω του τραυματισμού που υπέστη στο ματς με τον ΠΑΟΚ. Το γόνατό του ήταν πρησμένο και ο ίδιος δεν μου είπε τίποτα στο δεύτερο ημίχρονο. Το διαπίστωσα, όμως από την πρώτη φάση. Θα αξιολογηθεί η κατάστασή του.   

Όλο αυτό το διάστημα που βρίσκομαι στην ομάδα δεν έχω εκφράσει το παραμικρό για τις δυσκολίες που υπάρχουν. Δεν ήθελα να δικαιολογούμαι για καταστάσεις μέσα στην ομάδα και να τις χρησιμοποιώ ως άλλοθι για την εικόνα που είχαμε σε κάθε παιχνίδια.

Η ομάδα έχει αρκετά θέματα, το ξέρουμε αυτό. Γίνεται προσπάθεια και αναφορικά με τις φήμες δεν θέλω να επιβεβαιώσω ή να διαψεύσω. Πρέπει να συζητήσουμε με τη διοίκηση της ομάδας και να δούμε τι είναι καλύτερο».