Α1 ΕΣΚΑΘ (2022-23)

Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2020

Α.Σ.Καρδίτσας: Όρθιος από τη δοκιμασία, φιλόδοξος για το νέο πρωτάθλημα - Το ρόστερ της ανδρικής ομάδας

Όπως και όλοι οι Καρδιτσιώτες, οι επιχειρήσεις και οι οικογένειες της πόλης , έτσι και ο Α.Σ.Καρδίτσας μετρά τις πληγές του από την καταστροφική πλημμύρα που χτύπησε την περιοχή .

Σε ανακοίνωσή της η ομάδα του ΑΣΚ αναφέρει:

Η ομάδα της πόλης μας, καλείται να διαχειριστεί μια εντελώς νέα, πολύ δύσκολη πραγματικότητα, αφού η πλημμύρα έθεσε το νέο κλειστό γυμναστήριο εκτός λειτουργίας, αναγκάζοντας τους «κυανόλευκους» να βρουν ρυθμό και να ετοιμαστούν για το νέο πρωτάθλημα, μέσα από πολλά και καθημερινά προβλήματα, όπως άλλωστε και όλοι οι συμπολίτες μας που δοκιμάζονται τις τελευταίες εβδομάδες. Οι προπονήσεις διακόπηκαν για αρκετές ημέρες, ο Α.Σ.Κ. αναγκάστηκε να μετακομίσει σε γειτονικές πόλεις για να προπονηθεί, ενώ μόλις το τελευταίο πενταήμερο, κατάφερε να επιστρέψει στο νέο κλειστό για να προπονείται καθημερινά, κάτω από ειδικές συνθήκες. Ήδη το ματς της πρεμιέρας εντός έδρας με τον Αμύντα που είχε οριστεί για τις 3 Οκτωβρίου αναβλήθηκε, ενώ είναι ακόμη άγνωστο, πότε θα μπορέσει η ομάδα να επιστρέψει στους κανονικούς της ρυθμούς. Ήδη προγραμματίζεται η αντιστροφή των προσεχών εντός έδρας αγώνων, μιας και το κλειστό γυμναστήριο είναι εκτός κανονικής λειτουργίας, κάτι που σημαίνει πως οι «κυανόλευκοι» θα κληθούν να παίξουν συνεχόμενα παιχνίδια εκτός έδρας στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος. 

Τα προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει ο Α.Σ.Κ., δεν πτοούν την ομάδα, δεν της στερούν τη δύναμη και τη θέληση να διεκδικήσει αυτό που της αξίζει σε ένα πρωτάθλημα εξαιρετικά ανταγωνιστικό, που ήδη ξεκίνησε. Ένα πρωτάθλημα που δεν μπορεί να περιμένει και έτσι λοιπόν, με μια εβδομάδα καθυστέρηση, ο Α.Σ.Καρδίτσας ρίχνεται στη μάχη του πρωταθλήματος της Α2 Εθνικής και αντιμετωπίζει το Σάββατο στις 5 μ.μ. στο κλειστό του Χαϊδαρίου, τη Δάφνη Δαφνίου για τη 2η αγωνιστική της σεζόν. 

Η εφετινή ομάδα του Α.Σ.Κ. δημιουργήθηκε με σύνεση αλλά και με φιλοδοξία και το ρόστερ είναι ένα μίγμα έμπειρων παικτών με πολλές παραστάσεις και νέων, ταλαντούχων αθλητών με διάθεση και όρεξη για προσφορά.

Στο τιμόνι της ομάδας παρέμεινε ο Κώστας Κομποδιέτας για δεύτερη σεζόν, ενώ το τεχνικό τιμ αποτελείται αποκλειστικά από νέους Καρδιτσιώτες προπονητές, κάτι που δείχνει την εμπιστοσύνη της ομάδας στο τοπικό αθλητικό δυναμικό. Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο καλύτερος σουτέρ της κατηγορίας (1ος σε εύστοχα τρίποντα στο πρωτάθλημα) Νίκος Κακλαμάνος, αλλά και ο έμπειρος σέντερ Νίκος Καλλές παρέμειναν, ενώ αποκτήθηκαν συνολικά δέκα αθλητές, όλοι τους με τα δικά τους χαρακτηριστικά, αλλά και όλοι έτοιμοι να προσφέρουν. Συγκεκριμένα, με τους Μάριο Ματαλών και Γιάννη Βαβάτσικο, ο Α.Σ.Κ. πρόσθεσε εμπειρία και προσωπικότητα, ενώ η ρακέτα δυνάμωσε με την επιστροφή του Θοδωρή Καρρά αλλά και την προσθήκη του Βασίλη Μακρή. Δυο παίκτες που ξεχώρισαν στο περυσινό πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής, οι Νίκος Παπαρέγκας και Νάσος Γκρέκας ήρθαν για να δώσουν ποιότητα και πολλές λύσεις, ενώ ο Α.Σ.Κ. επένδυσε σε νέους και πολύ ταλαντούχους αθλητές, όπως ο 22χρονος Σίλας Τσούμας, οι 20χρονοι Θανάσης Αμβράζης και Γιώργος Μόσορας και ο 19χρονος Θανάσης Τσούκας.

Με ανανεωμένο πρόσωπο λοιπόν, αλλά και με υψηλούς στόχους, ο Α.Σ.Κ. θέλει να ξεπεράσει τις δυσκολίες και να μπει με το δεξί στο πρωτάθλημα, έστω και με μια εβδομάδα καθυστέρηση. Άλλωστε, η εφετινή Α2 αναμένεται συναρπαστική και με μεγάλο ενδιαφέρον και οι «κυανόλευκοι», φιλοδοξούν να εμφανιστούν ιδιαίτερα ανταγωνιστικοί.

Το ρόστερ της ανδρικής ομάδας 2020-2021

Νο Αθλητής Ηλικία Ύψος Θέση

5 Νίκος Παπαρέγκας 26 2.00 Φόργουορντ

6 Θανάσης Αμβράζης 20 2.00 Φόργουορντ

7 Μάριος Ματαλών 31 1.88 Γκαρντ

8 Θοδωρής Καρράς 23 2.09 Σέντερ

9 Βασίλης Μακρής 28 2.01 Φόργουορντ-σέντερ

10 Νίκος Κακλαμάνος 39 1.86 Γκαρντ

11 Νάσος Γκρέκας 24 1.90 Γκαρντ

13 Γιάννης Βαβάτσικος 30 2.01 Φόργουορντ

15 Νίκος Καλλές 33 2.11 Σέντερ

16 Θανάσης Τσούκας 19 1.88 Γκαρντ

17 Γιώργος Μόσορας 20 1.92 Γκαρντ

19 Σίλας Τσούμας 22 1.90 Γκαρντ


Προπονητής: Κώστας Κομποδιέτας

Βοηθός Προπονητή: Γιάννης Μίσσας

Βοηθός Προπονητή: Γιάννης Κοβάτσεβ

Προπονητής Φυσ. Κατάστασης: Κων/νος Ντάλλας

Τιμ Μάνατζερ: Χρήστος Τσέκος

Γεν.Αρχηγός: Απόστολος Μπραχάλας

Φροντιστής: Παναγιώτης Πέτρου

Ιατροί ομάδας: Κων/νος Μπανιός, Βασίλης Αμπράζης