Α1 ΕΣΚΑΘ (2022-23)

Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2020

Μπάσκετ για Κορίτσια στα Σχολεία της Λάρισας από την ΕΣΚΑΘ - Η επιτυχία φέρνει νέα σχέδια!


Με λαμπρό ήλιο που φώτιζε τα χαρούμενα πρόσωπα των νεαρών αθλητριών, ολοκληρώθηκε την Τρίτη, 6 Οκτωβρίου, στον αύλειο χώρο του 13ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας, το πρώτο διήμερο του προγράμματος Μπάσκετ για Κορίτσια στα Σχολεία. Όπως και χθες στο Βόλο, δόθηκε ραντεβού για το δεύτερο διήμερο, την ερχόμενη άνοιξη.

Την ημερίδα διηύθυναν οι Ομοσπονδιακοί Προπονητές Τούλα Καλέντζου, Θωμάς Χαρμπαλής και Αφροδίτη Αραπατσάνη, η οποία είναι και Συντονίστρια Γυναικείου της ΕΣΚΑΘ. Παρόντες ήταν και αρκετοί προπονητές της περιοχής, και ειδικότερα οι Α. Γκουντελάκης, Α. Ζυγελόπουλος, Δ. Καλέτσιος, Α. Κουτσουνούρη και Ν. Φλώρος.

Η όλη εκδήλωση υλοποιήθηκε χάρη στην αμέριστη βοήθεια του Διευθυντή κ. Στέλιου Σίμου καθώς και των Γυμναστών του σχολείου, τους οποίους η ΕΣΚΑΘ ευχαριστεί θερμά.

Από την ΕΣΚΑΘ παρέστησαν ο Γενικός Γραμματέας Κώστας Ζέικος και η Έφορος Γυναικείου, Ευγενία Φραγκούλη.

Επίσης για την ημερίδα της Λάρισας η ΕΣΚΑΘ ευχαριστεί θερμά το τμήμα εθελοντών Σαμαρειτών Λάρισας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού , το βιβλιοπωλείο-τυπογραφείο Προμηθέας-Τσινίδη, την φωτογράφο Μικαέλα Κύρου και τα νερά Θεώνη για την πολύτιμη συνδρομή τους.

Υπενθυμίζεται ότι το Πρόγραμμα Μπάσκετ για Κορίτσια στα Σχολεία διοργανώνεται από την ΕΣΚΑΘ σε συνεργασία με την ΕΟΚ και την Φίμπα.

Βασιζόμενη σ' αυτή την άκρως επιτυχημένη εμπειρία, η ΕΣΚΑΘ αποφάσισε να αναπτύξει και το δικό της πρόγραμμα, με τοπικούς προπονητές, ώστε να μπορέσουν να γίνουν παρόμοια διήμερα σε πολύ περισσότερα σχολεία της Θεσσαλίας. Τα σχέδια είναι έτοιμα, και απλώς απομένουν κάποιες διαδικαστικές λεπτομέρειες. Εκτός απροόπτου, το νέο πρόγραμμα της ΕΣΚΑΘ θα αρχίσει περί τα τέλη Οκτωβρίου.