Α1 ΕΣΚΑΘ (2022-23)

Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2020

Μετάθεση της έναρξης πρωταθλήματος ΕΣΚΑΘ ζητούν σωματεία της Καρδίτσας.

Με επιστολή τους προς την ΕΣΚΑΘ,  τα σωματεία Απόλλων Καρδίτσας, Ολυμπιακός Καρδίτσας, Ακαδημία Αθλητών Καρδίτσας και Γ.Σ. Μουζακίου & Περιχώρων «Γ. Πασιαλής» αιτούνται τη μετάθεση του πρωταθλήματος κατά δύο εβδομάδες, ήτοι για το Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2020.

Αναλυτικά η επιστολή:

« Προς το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΚΑΘ

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε, αξιότιμα μέλη του Δ.Σ. της ΕΣΚΑΘ,

Με την παρούσα επιστολή επιθυμούμε να σας γνωστοποιήσουμε το έκτακτο αίτημά μας για μετάθεση της ημερομηνίας έναρξης του πρωταθλήματος στο δεύτερο Όμιλο Α2 κατηγορίας.

Οι ανυπολόγιστες ζημιές που καταγράφονται στο νομό της Καρδίτσας από το φονικό πέρασμα του κυκλώνα «Ιανός» έχουν πλήξει ανεπανόρθωτα και τις αθλητικές εγκαταστάσεις, όπως επίσης και τα αθλητικά σωματεία.

Τα κλειστά γυμναστήρια του νομού μας έχουν μετατραπεί σε κέντρα φιλοξενίας πλημμυροπαθών, ενώ άλλα έχουν πληγεί από σοβαρές ζημιές, όπως διακοπή ηλεκτροδότησης, πλημμύρα στο εσωτερικό τους που γέμισε με νερά και λάσπη, αλλά και σημαντικές βλάβες στις μηχανολογικές/ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις.

Η εικόνα ολικής καταστροφής με εκατοντάδες υποδομές να αποσυντίθενται και η αποτίμηση των ζημιών που βρίσκεται σε εξέλιξη κατά προτεραιότητα, καθιστά άγνωστο το χρονικό διάστημα που απαιτείται για να αποκατασταθούν όλες οι ζημιές στις αθλητικές εγκαταστάσεις, όπως επίσης και η ημερομηνία που θα δοθούν ξανά οι συγκεκριμένοι χώροι προς χρήση στα σωματεία.

Ως εκ τούτου, η διεξαγωγή των προπονήσεων και της αγωνιστικής προετοιμασίας ενόψει της έναρξης του πρωταθλήματος έχει ανασταλεί και ουδείς γνωρίζει πότε οι αθλητές μας θα επιστρέψουν στους αγωνιστικούς χώρους.

Δεδομένης της συγκεκριμένης κατάστασης που έχει επιφέρει -μεταξύ άλλων- και βαθύτατες οικονομικές συνέπειες, αλλά και της υγειονομικής κρίσης που ήδη έπληξε και πλήττει ολόκληρη τη χώρα, η αίτηση για μετάθεση του πρωταθλήματος κατά δύο εβδομάδες κρίνεται επιβεβλημένη, καθότι διακυβεύεται ακόμη και η συμμετοχή των ομάδων στο πρωτάθλημα.

Η μη συμμετοχή του Σωματείου Φαλώρεια που δημιούργησε ένα πρωτάθλημα 18 αγωνιστικών, ήτοι τεσσάρων λιγότερων από την περυσινή αγωνιστική περίοδο, επιτρέπει ένα ευέλικτο ημερολογιακό πρόγραμμα στο να δοθεί μεταγενέστερα η έναρξη και να ολοκληρωθεί το νέο πρωτάθλημα ομαλά και χωρίς προβλήματα, εφόσον η 1η αγωνιστική μετατεθεί από το Σάββατο 10 Οκτωβρίου για το Σάββατο, 24 Οκτωβρίου 2020.

Παρακαλούμε πολύ όπως λάβετε σοβαρά υπόψιν το άνωθεν αίτημα, δεδομένης και της παρατεταμένης αγωνιστικής απραξίας των αθλητών από το Μάρτιο του τρέχοντος έτους, όταν η πρωτοφανής για την ανθρωπότητα έξαρση του covid-19 διέκοψε κάθε αθλητική δραστηριότητα.

Για την ομαλότερη επιστροφή των αθλητών στην αγωνιστική δράση και την επιτυχημένη διεξαγωγή του πρωταθλήματος, είμαστε βέβαιοι ότι συμμερίζεστε την αγωνία και την πρωτόγνωρη κατάσταση την οποία καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε.»

Με τιμή, Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2020

Τα Σωματεία

Απόλλων Καρδίτσας

Ολυμπιακός Καρδίτσας

Ακαδημία Αθλημάτων Καρδίτσας (KBA)

Γ.Σ. Μουζακίου & Περιχώρων «Γ. Πασιαλής»