Α1 ΕΣΚΑΘ (2022-23)

Παρασκευή 3 Ιουλίου 2020

Πρωταθλήτριες Θεσσαλίας οι Κορασίδες του Σπάρτακου !!!!


Στο  κλειστό των Φαρσάλων, στον πρώτο επίσημο αγώνα στη μετά-κορωνοϊό εποχή και για τις δυο ομάδες , ο Σπάρτακος ήταν ο μεγάλος νικητής του τελικού  Κορασίδων της ΕΣΚΑΘ κερδίζοντας  με 80-71 τον Ολυμπιακό Βόλου.

Οι δύο ομάδες  που πρόσφεραν  όμορφο θέαμα καθ όλη τη διάρκεια του αγώνα , ξεκίνησαν δυνατά με συνεχής εναλλαγές στο σκορ (μεγαλύτερη διαφορά υπέρ του Ολυμπιακού το +4) , με τον Σπάρτακο  να παίρνει το προβάδισμα στο δεκάλεπτο με ένα καλάθι διαφορά (17-15) , πηγαίνοντας τελικά στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα στο +3 (39-36) .

Στο δεύτερο ημίχρονο η Λαρισινή ομάδα έχοντας περισσότερες λύσεις κατάφερε και πήρε μια διαφορά 7 πόντων στο τέλος του 3ου δεκαλέπτου (57-50)  και παρά την φιλότιμη προσπάθεια των κοριτσιών του Ολυμπιακού Βόλου που προσπάθησαν να ξαναμπούν στην διεκδίκηση του αγώνα , ο Σπάρτακος επικράτησε με 80-71 και αναδείχθηκε πρωταθλητής κορασίδων Θεσσαλίας.

Πρώτες σκόρερ  της αναμέτρησης , για  τον Σπάρτακο  η Bασιλική Τσουμπάνου  με 39 πόντους , που ήταν και η MVP του τελικού και η Bασιλική Σιουμουρέκη με  25  για τον Ολυμπιακό Βόλου .

Στα κορίτσια και των δυο ομάδων αξίζουν συγχαρητήρια για το πλούσιο  θέαμα που πρόσφεραν την συγκεκριμένη στιγμή  , αφού υπερέβαλαν εαυτούς αγωνιζόμενα  κάτω από αντίξοες συνθήκες εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών που επικρατούσαν στο κλειστό και μετά από μεγάλο διάστημα εκτός αγωνιστικών υποχρεώσεων.

Την απονομή του Κυπέλλου και των μεταλλίων στην πρωταθλήτρια ομάδα έκαναν η υπεύθυνη Γυναικείου της ΕΣΚΑΘ κ. Ευγενία Φραγκούλη και το μέλος του Δ.Σ. της Παγκόσμιας και Ευρωπαϊκής FIBA  αλλά και αντιπρόεδρος της ΕΣΚΑΘ  κ. Αρης  Ζώης .


Σπάρτακος Λάρ. - Ολυμπιακός Βόλου  80-71
Δεκάλεπτα:17-15, 39-36, 57-50, 80-71 
Διαιτητές: Μαραμής - Μπουγλός Π.
Σπάρτακος :(Βαρδακούλης - Φλώρος) Αγριόγηδου 6,  Δημητριάδου ,  Ευαγγελοπούλου 2, Νταιάκη 10(1), Αναστασιάδη 7(1), Δράμη  , Γουλούλη 2, Παρασκευαιδη 2, Καλέτσιου 12, Ολυμπίου , Κωτούλα , Τσουμπάνου 39.
Ολυμπιακός Βόλου: (Παπαθανασίου-Δέρβος):  Γκρίνια 9,  Δίπλα 4, Χαβδούλα,  Κανελλοπούλου 22(2), Σιουμουρέκη 25, Παρασχάκη 11(1), Γκέτσιου , Κωστοπούλου,  Μαντζιάρα .