Α1 ΕΣΚΑΘ (2022-23)

Τετάρτη 13 Μαΐου 2020

Προσπάθεια για δημιουργία σχολής προπονητών στη Θεσσαλία - Διευκρίνιση για τη Βεβαίωση Αθλητικής Εμπειρίας από τον ΣΕΠΚ


Μια αξιέπαινη προσπάθεια ξεκίνησε μέσω της σελίδας Υποψήφιοι σχολής προπονητών καλαθοσφαιρισης για να δημιουργηθεί στην Θεσσαλία τμήμα σχολής προπονητών καλαθοσφαιρισης.



Όπως αναφέρει και ο  ΣΕΠΚ  η ίδρυση Σχολών Προπονητών Α', Β' ή Γ' Κατηγορίας μπορεί να πραγματοποιηθεί σε όλα τα μέρη της Ελλάδας, εφόσον προκύψει ενδιαφέρον. Για την ίδρυση και διεξαγωγή Σχολής Προπονητών σε μια περιοχή απαιτείται η συμμετοχή σε αυτή τουλάχιστον τριάντα (30) υποψηφίων προπονητών.
Σε μία τέτοια περίπτωση, το ενδιαφέρον δηλώνεται επίσημα στην ΕΟΚ και στον ΣΕΠΚ και εν συνεχεία το αίτημα μεταβιβάζεται -μέσω αυτών- στη ΓΓΑ, που κατά κανόνα ανταποκρίνεται. Όταν ο αριθμός είναι μικρότερος, δεν είναι εφικτό να πραγματοποιηθεί οποιαδήποτε Σχολή Προπονητών.

Μπορεί όποιος θέλει να δηλώσει συμμετοχή στη συγκεκριμένη σελίδα με ένα απλό μήνυμα  ώστε να υπάρχει  εικόνα του αριθμού όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Επίσης ο  Σύνδεσμος Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης διευκρινίζει πως για την απόκτηση της Βεβαίωσης Αθλητικής Εμπειρίας για την υποβολή των αιτήσεων για τη Σχολή Γ' Κατηγορίας, όσοι έχουν αγωνιστεί στις εθνικές κατηγορίες, πρέπει να απευθυνθούν στην Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, καταθέτοντας το σχετικό αίτημα μέσω μέιλ στο emoatso@basket.gr.

Όσοι έχουν αγωνιστεί σε τοπικές κατηγορίες, απευθύνονται στις αντίστοιχες τοπικές ενώσεις.

Μπορείτε να ξαναδείτε ποια είναι τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την υποβολή αιτήσεων για τη Σχολή Γ' κατηγορίας πατώντας ΕΔΩ.