Α1 ΕΣΚΑΘ (2022-23)

Δευτέρα 20 Απριλίου 2020

Χρήστος Γκότας στο Trikalascore: "Αξίζει Β' Εθνική ο Αίολος"


Ο Χρήστος Γκότας είναι ένας από τους Τρικαλινούς που έχουν προσφέρει στο τοπικό μπάσκετ με διάφορους τρόπους.


Εδώ και αρκετά χρόνια είναι υπεύθυνος στην ακαδημία της ΑΕΤ και παράλληλα προπονητής στην πρώτη ομάδα του συλλόγου. Φέτος, ανέλαβε το νευραλγικό κομμάτι του σκάουτινγκ στον Αίολο και τα αποτελέσματα ήταν και εδώ πάρα πολύ καλά.

Ο ίδιος έχει κάθε λόγο τη δεδομένη χρονική στιγμή να αισθάνεται ικανοποιημένος από την προσωπική , αλλά και την ομαδική προσπάθεια τόσο στον Αίολο, όσο και στην ΑΕΤ.

Ο Χρήστος Γκότας μιλάει στο Trikalascore και αναφέρεται στη φετινή πορεία των δύο ομάδων, στις οποίες συμμετέχει και ο ίδιος, το πρωτάθλημα της Α1' ΕΣΚΑΘ, την κατάσταση λόγω κορωνοιού και φυσικά τοποθετείται για το θέμα μίας πιθανής συνένωσης στο Τρικαλινό μπάσκετ.

Αναλυτικά η συνέντευξη του κόουτς Γκότα:

-Φέτος πολλαπλά καθήκοντα για εσένα. Αντρική ομάδα της ΑΕΤ, Ακαδημία και στο τεχνικό τιμ του Αιόλου. Μίλησε μας για κάθε ένα από αυτά τα κομμάτια της δουλειάς σου

 Όντως μια γεμάτη χρονιά με πολλές ευθύνες αλλά γεμάτη πρόκληση. Με την ομάδα μου (ΑΕΤ & Ακαδημία) σε μια νέα κατηγορία (Α1  ΕΣΚΑΘ) για εμάς,  με μηδέν ευρώ  ,το τονίζω μηδέν ευρώ κάναμε μια ομάδα (με πολύ μικρό μέσο όρο ηλικίας). Η προσθήκη μου στο τεχνικό τιμ του ΑΙΟΛΟΥ ήταν κάτι  καινούργιο για εμένα το οποίο θα έπρεπε να ασχοληθώ με το (scouting & βοηθός προπονητή) με πολλές απατήσεις, πόσο ακόμη μάλλον μια ομάδα κάνει πρωταθλητισμό και θέλει να αλλάξει κατηγορία.



 - Με τον Αίολο πως έγινε και ασχολήθηκες τη φετινή χρονιά; Περίμενες ότι η ομάδα θα πραγματοποιούσε αυτή την πορεία πρωταθλητισμού που την έχει φέρει μία ανάσα από την άνοδο στη Β' Εθνικη;

 Η ενασχόλησή μου με τον ΑΙΟΛΟ έγινε μετά από πρόταση του προέδρου (Παπαγεωργίου Δ.) και του προπονητή (Παπαδημητρίου Η.) όπου δεν θα μπορούσα να το αρνηθώ. Στην αρχή κάνεις δεν πίστευε ότι θα κάναμε τέτοια πορεία με δύο ήττες όλες και όλες μέχρι στιγμής αλλά μας είχανε ότι θα παλέψουμε να σωθούμε !!! (και όταν λέω κανείς εννοώ όλους τους μπασκτετικούς-ειδικούς), όμως η διοίκηση και ο προπονητής (Παπαδημητρίου Η.) έστησε την ομάδα για πρωταθλητισμό και εδώ αξίζει ένα μεγάλο μπράβο στην διοίκηση και  στον coach με τις επιλογές του όπως επίσης και στους παίκτες που τα δίνανε όλα σε κάθε παιχνίδι. Οργάνωσε το προπονητικό τιμ με έναν άριστο γυμναστή τον Γιουβρή Α., με βοηθό φυσιοθεραπευτή Ζάχος Δ., ένα team manager Μπραχάλας Π. όπου έλυνε όλα τα προβλήματα μας ,  και έναν φροντιστή Πιτιακούδη Σ. να δίνει τον καλύτερο εαυτό του για τις ανάγκες των παικτών αλλά και του προπονητικού τιμ. Είχαμε την παραίτηση του προπονητή Παπαδημητρίου Η. για προσωπικούς λόγους τέλους Ιανουαρίου (έχοντας μια άριστη συνεργασία μαζί του).  Ο ερχομός του coach Φόρου Χ. άλλαξε την ψυχολογία τον παικτών και συνεχίσαμε με νίκες μέχρι που μας βρήκε ο COVID-19 όπου και σταματήσανε  όλα τα πρωταθλήματα.  Ότι κερδίσαμε για να είμαστε πρώτη το κερδίσαμε με την δουλειά που ρίξαμε μέσα στο παρκέ και τα αξίζουμε πραγματικά να ανέβουμε στην Β’ ΕΘΝΙΚΗ !!!.



-Το σχόλιό σου για την παρουσία της ΑΕΤ στο πρωτάθλημα της Α1' ΕΣΚΑΘ, αλλά και γενικότερα για το συγκεκριμένο πρωτάθλημα. Ποιες ομάδες ξεχώρισες;

Η ομάδα μου  μέχρι τώρα είχε μια αξιοπρεπέστατη εμφάνιση βάζοντας δύσκολα ακόμη σε ομάδες που βάλανε στόχο να αλλάξουν κατηγορία όπου και κάποια παιχνίδια από αυτά κριθήκαν στις λεπτομέρειες. Σίγουρα το πρωτάθλημα της Α1 ΕΣΚΑΘ είναι ένα πολύ δύσκολο και απαιτητικό πρωτάθλημα. Επιτυχία για την ομάδα μου είναι η βαθμολογική θέση που βρισκόμαστε και ο χρόνος συμμετοχής που έχουμε δώσει σε παιδιά από την ακαδημία μας.  Σίγουρα ξεχωρίζουν οι Γόμφοι, που κράτησαν σχεδόν τον  περσινό κορμό κάνοντας κάποιες προσθήκες, ο Αμπελώνας όπου έχει κάνει αλλαγή προπονητή μετά από χρόνια και γεμίζοντας το ροστερ με καλούς αθλητές, οi Σοφάδες έχουν ανέβει αρκετά έχοντας ένα καλό σύνολο, αλλά και ο Α.Ο Τρίκαλα που δεν είχε ένα σταθερό πρόσωπο στο πρωτάθλημα έχοντας όμως αξιόλογους παίκτες και καλό ροστερ. Πιστεύω ότι εάν γίνουν play off την άνοδο θα την διεκδικήσει ομάδα από τον δικό μας όμιλο.



-Πόσο αλλάζει η κατάσταση με τον κορωνοιό τα δεδομένα στο μπάσκετ; Θεωρείς ότι είναι εφικτό να δούμε ξανά αγώνες τους επόμενους μήνες;

Αυτό που  ζούμε είναι μια πρωτόγνωρη κατάσταση οι οποία μας προκαλεί φόβο και ανασφάλεια όσο αφορά την υγεία μας. Δύσκολα βλέπω επανεκκίνηση των  πρωταθλημάτων γιατί βασική προϋπόθεση είναι η  διασφάλιση της υγείας των αθλητών . Ίσως δούμε κάποιες αλλαγές στις προκηρύξεις της ΕΣΚΑΘ αλλά τα play off βλέπω να γίνονται για την άνοδο στην Γ’ ΕΝΘΙΚΗ (χωρίς φιλάθλους).



-Ποιες τομές θεωρείς ότι πρέπει να γίνουν ειδικότερα στο Τρικαλινό μπάσκετ αυτό το Καλοκαίρι; Η πόλη μπορεί να σηκώσει τόσες πολλές ομάδες οικονομικά ή θα πρέπει να πάμε σε συνένωση δυνάμεων

Οι ομάδες που υπάρχουνε δεν θα έλεγα ότι είναι και πολλές , άλλωστε είμαστε και μια πόλη όπου έχει βγάλει αρκετούς παίκτες. Η λέξη συνεργασία θα έλεγα πως ναι μπορεί να ευδοκιμήσει αλλά οι συνενώσεις ομάδων θεωρώ ότι είναι αρκετά δύσκολο και εύθραυστο πιστεύω να καταλαβαίνετε τους λόγους. Ο ανταγωνισμός σε κάνει ακόμη καλύτερο και η ήττα σε πεισμώνει για να γίνεις καλύτερος. Ας δουλέψουμε πραγματικά με τα τμήματα υποδομής σωστά κατεβάζοντας αγωνιστικά τμήματα και θα δείτε πόσο καλύτεροι θα γίνουμε και όχι αυτά που βλέπουμε. Δεν χρειάζεται να κάνουμε βιαστικά βήματα για να ψηλώσουμε απότομα,  ας γίνει σωστός προγραμματισμός και όλα θα πάνε καλά !!!

Εύχομαι το Άγιο Φως της Ανάστασης να γεννήσει στις ψυχές όλων μας αγάπη και ελπίδα όπου το έχουμε ανάγκη !!!