Α1 ΕΣΚΑΘ (2022-23)

Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2020

Κέρδισε και τον ΠΑΟΚ η Λάρισα ΚΑΕ - Δηλώσεις Χαραλαμπίδη και Αγγέλου


Τη 3η της σερί και έκτη συνολικά μέχρι τώρα νίκη της πέτυχε η ΚΑΕ ΛΑΡΙΣΑ, επικρατώντας στο κλειστό της Νεάπολης του ΠΑΟΚ με 95-85, κάνοντας ακόμη ένα βήμα προς την παραμονή της.



Η ομάδα του Βαγγέλη Αγγέλου είχε τον έλεγχο του αγώνα σε όλη την διάρκειά του και στηριζόμενη στο επιθετικό της παιχνίδι έφτασε σε μια σπουδαία από κάθε άποψη νίκη, μπροστά σε περίπου 2.000 φιλάθλους.

Η εκκίνησή τους στο ματς ήταν εξαιρετική και έχοντας πολύ καλές επιλογές στην επίθεση πήραν προβάδισμα στο σκορ, με την διαφορά να φτάνει σε διψήφια τιμή και το 10λεπτο να «κλείνει» 25-15 για την ομάδα της Λάρισας.

Από τα μέσα του β’ 10λέπτου ο ΠΑΟΚ άρχισε να ¨ροκανίζει» την διαφορά κυρίως χάρη στην ευστοχία των παικτών του από την γραμμή των βολών και το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με σκορ 48-42.
Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο καταφέρνοντας πολύ γρήγορα να φέρουν το ματς στα ίσια και να του δώσουν άγρια ομορφιά και στο τέλος της γ’ περιόδου να προηγηθούν με 70-69.

Στο τελευταίο 10λεπτο οι παίκτες του Αγγέλου βρήκαν την ηρεμία και έχοντας εξαιρετικές επιλογές στην επίθεση πήραν και πάλι το προβάδισμα για να φτάσουν στη νίκη με 95-85.

Τα δεκάλεπτα: 25-15, 48-42, 69-70, 95-85.
ΚΑΕ ΛΑΡΙΣΑ (Βαγγέλης Αγγέλου): Γκάρετ 18 (1), Χίκι 26 (2), Χείλαρης, Ρας 8 (2), Τσιλούλης 2, Σπυρόπουλος 2, Χάρις 13 (4), Φλόιντ 6, Παπαντωνίου 9 (1), Παρκς 11.
ΠΑΟΚ (Κώστας Χαραλαμπίδης): Σμιθ 11 (3), Σχίζας 3 (1), Μπράουν 16 (3), Τσόχλας 3 (1), Μαργαρίτης 8, Μπεστ 4, Σόρτερ 16 (2), Ουίγκινς 4, Σαρικόπουλος 2, Νόουλς 18.


Δηλώσεις
Κώστας Χαραλαμπίδης (προπονητής ΠΑΟΚ): «Συγχαρητήρια στην ομάδα της Λάρισας. Είχε προβάδισμα στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα. Θεωρώ ότι στο πρώτο 20λεπτο βγήκαν όλες οι παθογένειες που έχουμε σαν ομάδα. Δεν λειτούργησε τίποτα. Κυρίως αμυντικά. Δοκιμάσαμε πολλά πράματα. Τίποτα δεν δούλεψε.

Ο αγώνας χάθηκε από την αμυντική μας ανικανότητα. Χάσαμε πολλές μάχες και ατομικές και ομαδικές. Πιστεύω πως αν δεν αλλάξει κάτι στην άμυνα μας θα έχουμε πολύ μεγάλο θέμα και επιβάλλεται να αλλάξει καθώς δεν γίνεται να πηγαίνουμε τα ματς σε τόσα μεγάλα σκορ. Παρά την ήταν επιβάλλεται να σηκωθούμε και να συνεχίσουμε».

Βαγγέλης Αγγέλου (προπονητής Λάρισας BC): «Μετά από ένα τόσο δυνατό παιχνίδι πρέπει να πω τα εξής. Δεν συνηθίζω να κάνω ανάλυση αλλά επιτρέψτε μου. Να ευχηθώ στον Παρκς που έχει συμφωνήσει εδώ και 20 μέρες με τη Νίζνι, ρισκάροντας το συμβόλαιο του. Έπαιξε με αυτοθυσία τα τρια αυτά παιχνίδια. Του ευχόμαστε καλή επιτυχία.

Δεύτερο θέλω να πω στο κόσμο γιατί η σχέση της ομάδας με τον κόσμο ήταν μία από τις επιθυμίες του κ. Ριζούλη. Να κερδίσει η ομάδα το στοίχημα με τον κόσμο και να είναι όλοι γήπεδο.

Τρίτο ευχαριστώ στους παίκτες γιατί πραγματικά συνέβη κάτι εξαιρετικό σήμερα. Ήταν σε ρόλο μη βασικού ο Ρας. Ο Παπαντωνίου έβγαλε ψυχή και το πλήρωσε κάποια στιγμή. Για εμένα αυτό είναι το κέρδος. Μέχρι τώρα 3 βασικοί παίκτες ήταν ουσιαστικά εκτός παιχνιδιού όταν έκαιγε η μπάλα.

Ο ΠΑΟΚ ήταν κουρασμένος και προσπαθήσαμε στο τέλος να τους χτυπήσουμε στη κούραση. Δουλεύαμε τρία δεκάλεπτα να μαζέψουμε ενέργεια. Είναι καλή ομάδα, καλοί παίκτες. Η φρεσκάδα μας έδωσε τη νίκη».