Α1 ΕΣΚΑΘ (2022-23)

Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2020

Σκιάθος-Ανόρθωση 49-62 (Α2 ΄ΕΣΚΑΘ)


Πολύ σημαντική και δίκαια νίκη πέτυχε η Ανόρθωση , που επικράτησε στην Σκιάθο , σε ένα παιχνίδι με ένταση και απρόοπτα , του τοπικού Γυμναστικού με σκορ  49-62.

Από τους γηπεδούχους , που έχουν παράπονα από την διαιτησία , έλλειπαν Χαρανάς και Κρίτσαλος στον οποίο αφιέρωσαν  την εμφάνιση του αγώνα καθώς η γυναίκα του έφερε στον κόσμο το πρώτο τους παιδί.

Στο αγωνιστικό κομμάτι οι Βολιώτες που μετέβησαν στο νησί της Σκιάθου από το Σάββατο ξεκίνησαν δυνατά το ματς και προηγήθηκαν 0-8 στο 3’ αλλά με 2 τρίποντα του Παντέρα και Κοντού των γηπεδούχων το σκορ έγινε 8-8 στο 5’.

Το πρώτο δεκάλεπτο έληξε 12-15 υπέρ των φιλοξενουμένων μετά από ομηρικές μάχες στο παρκέ αφού και οι δυο αντίπαλοι τα έδιναν όλα για τη νίκη, με διαφορετικούς στόχους η κάθε ομάδα. Το ίδιο μοτίβο και στο 2ο δεκάλεπτο με τους φιλοξενούμενους να μην μπορούν να ξεφύγουν αφού έχασαν αρκετά σούτ ενώ στο 16’ είχαμε ολιγόλεπτη διακοπή του αγώνα αφού δεν έλειψαν οι εντάσεις μεταξύ των πολυάριθμων φιλάθλων των γηπεδούχων με τους φιλοξενούμενους παίχτες και με τους διαιτητές. Με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων οι διαιτητές επέστρεψαν στο παρκέ και το μάτς συνεχίστηκε κανονικά με το σκορ ημιχρόνου να διαμορφώνεται 24-28.

Στο 3ο δεκάλεπτο οι Βολιώτες ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοση τους ξέφυγαν με 10 πόντους 35-45 ενώ αν ήταν πιο εύστοχοι στις βολές(στο 3ο δεκάλεπτο είχαν 3/13 και σύνολο 20/41) θα αύξαναν την διαφορά κι άλλο. Στο 4ο δεκάλεπτο οι γηπεδούχοι συνέχισαν να παλεύουν σε κάθε φάση, σε πολλές φάσεις με αυτοθυσία, όμως οι Βολιώτες όντας πιο έμπειροι δεν απειλήθηκαν με την διαφορά να κυμαίνεται συνεχώς μεταξύ 8-12 πόντων.

Στα αξιοσημείωτα του αγώνα ο πολύς κόσμος που γέμισε το κλειστό αλλά και το καλό κλίμα μεταξύ των δυο ομάδων που μετά την λήξη του αγώνα παρά το πάρα πολύ δυνατό παιχνίδι και τις δυνατές μονομαχίες σε όλη τη διάρκεια του, χειροκρότησαν η μία την άλλη και έφυγαν από τον αγωνιστικό χώρο αγκαλιασμένοι.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως για πρώτη αγωνίστηκαν ως αντίπαλοι οι δυο προπονητές Καπουρνιώτης και Μπορίνος, με τον δεύτερο να είναι μέχρι και πριν τρία χρόνια ο άμεσος συνεργάτης του πρώτου σε Ολυμπιακό Βόλου(Γυναίκες-Α1), Ολυμπιακό Βόλου (Άντρες Α1 ΕΣΚΑΘ) και Μεταμόρφωση (Α2 ΕΣΚΑΘ).

Με δήλωση του γενικού αρχηγού της Ανόρθωσης κ. Παπαχρήστου Βασίλη, ευχαριστεί δημόσια τον Γ.Σ.Σκιάθο για όλες τις διευκολύνσεις που παρείχαν το διήμερο που οι Βολιώτες ήταν στο νησί(και για την προπόνηση του Σαββάτου) καθώς επίσης εύχονται στον προπονητής της νησιώτικης ομάδας Κώστα Κρίτσαλο και στην γυναίκα του Βανέσα να τους ζήσει το μωράκι που έφεραν στον κόσμο το βράδυ του Σαββάτου.

Σκιάθος-Ανόρθωση 49-62
Τα δεκάλεπτα:12-15, 24-28, 35-45, 49-62.
Διαιτητές : Ηλιόπουλος - Δάγλας
Γ.Σ.Σκιάθου: (Μπορίνος)Μουτζούρης 6, Τσιμπλιαράκης 2, Κ.Ρικα 6, Τσάκα, Παντέρας 13(1), Ζαφείρης 2, Παπαδακης, Πεζάτος 1, Κοντος 5(1), Σανίδας 6, Καραθάνος 8(1)
Ανόρθωσις Βόλου(Καπουρνιώτης):Σέρρης, Ανδρέογλου 2, Κουκουράβας, Κοντάκης 18(1), Ντίκας 21, Καραθανάσης 3, Γαλανάκης, Γκούμας 1, Συλεόπουλος 4, Φιλίππου 11, Κοντογιάννης 2