Α1 ΕΣΚΑΘ (2022-23)

Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2019

Ο Γ.Σ.Γόμφων Κυπελλούχος Θεσσαλίας!!!!!! (φώτο)

Ο Γ.Σ.Γόμφων κατέκτησε το κύπελλο ΕΣΚΑΘ καθώς στον σημερινό τελικό που έγινε στο κλειστό γυμναστήριο του Παλαμά, επικράτησε με 59-47 του Α.Ο.Τρίκαλα.

Σε αυτή τη μεγάλη γιορτή το παρών έδωσαν, ο Περιφερειάρχης κ. Κώστας Αγοραστός, ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Κωνσταντίνος Νούσιος, ο Περιφερειακός σύμβουλος κ. Γιάννης Γενάδιος,  ο Δήμαρχος Τρικάλων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, ο Δήμαρχος Παλαμά κ. Γιώργος Σακελλαρίου, ο Αντιδημαρχος Τρικάλων κ. Χρήστος Αναστασίου, ο Πρόεδρος ΔΟΠΑΠΑΠ κ. Βάιος Μπακαβέλος, ο πρόεδρος της ΚΑΕ Λάρισα κ. Θ. Ριζούλης , ο προπονητης της ΚΑΕ Λαρισας κ. Β. Αγγέλου,   ο πρόεδρος της ΕΣΚΑΘ κ. Δημήτρης Ντούγκος , ο προεδρος της ΚΕΔ/ΕΣΚΑΘ κ. Νίκος Χλωρός,  η Έφορος Γυναικείου Μπάσκετ της ΕΣΚΑΘ, κ. Ευγενία Φραγκούλη, ο υπεύθυνος αναπτυξιακού της ΕΣΚΑΘ  και μέλος επιτροπής ανάπτυξης της ΕΟΚ Ζήσης Δότας , τα μέλη της ΕΣΚΑΘ  Κ. Ζέικος , Α. Κρεμαστάς και  Γ. Καρακικές , το μέλος του ΔΣ της ΕΟΚ και γενικός αρχηγός της Εθνικής Ανδρών κ. Κ. Νικάκης.

Οι Γόμφοι μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και έχοντας τρομερή ευστοχία από την γραμμή των 6,25 πήραν μια διαφορά 10 πόντων την οποία διατήρησαν μέχρι και την λήξη του ημιχρόνου που βρήκε την ομάδα του Αλεξίου   να πηγαίνει στα αποδυτήρια με +8 (32-24).

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Α.Ο.Τρίκαλα δεν κατάφερε να αντιδράσει καθώς η προσαρμοσμένη άμυνα πάνω σε Λεπενιώτη και Φούντα  απέδωσε δίνοντας την ευκαιρία στους Γόμφους  να διατηρήσουν την διαφορά κλείνοντας το 3ο δεκάλεπτο στο +9 (40-31).

Στην τελευταία περίοδο ο ΑΟΤ με τρίποντο από τον Ούτο  και με βολές του Λεπενιώτη  κατέβασε την διαφορά στους 4 (40-36) ξαναμπαίνοντας ουσιαστικά και πάλι στον αγώνα 8,13 πριν το τέλος.

Στη συνέχεια όμως οι Γόμφοι κάνοντας ένα δικό τους επί μέρους 7-0 ανέβασαν και πάλι την διαφορά 4,38 πριν το τέλος, στους 11 πόντους (47-36) . Στα τελευταία λεπτά δεν άλλαξε κάτι και ο Γ.Σ.Γόμφων πανηγύρισε το πρώτο του Κύπελλο επιβεβαιώνοντας τον τίτλο του φαβορί.

Κουρέπης , Τζιάννης και Ψύρρας Δ.  ήταν τα πρώτα βιολιά για τους Γόμφους, ενώ από τον  ΑΟΤ όπως είπαμε διακρίθηκε ο Φούντας με 17 πόντους και 2 τρίποντα

Γόμφοι - Α.Ο.Τρίκαλα  59-47
Τα δεκάλεπτα: 21-13, 32-24, 40-31, 59-47
Διαιτητές: Σταματόπουλος - Παγώνης - Ξέρας
Γόμφοι :(Αλεξίου) Καγιαμανίδης 9(1), Οικονόμου , Ζαχόπουλος, Τσιλούλης 2, Τζιάννης 12(1), Δουβλαντώνης , Ψύρρας Δ. 10(2),  Κουρέπης 15(2), Στρακάτσαλος 7(1), Τσίγκας 2, Ντούρβας 2.
Α.Ο.Τρίκαλα (Παναγιώτου) Λεπενιώτης 7, Γκαντιάς 10, Μπέφας 2,  Απέργης , Ούτος 3(1), Νικόπουλος 5(1), Πατιτάκης , Διαλεσώτης, Βήτας , Φούντας 17(2), Μερίτσης 3(1).

Στο ημίχρονο του αγώνα τιμήθηκαν από την ΕΣΚΑΘ ο Δήμαρχος Παλαμά κ. Γιώργος Σακελλαρίου για τη φιλοξενία και διοργάνωση του φετινού Final Four, αλλά και ο δημοσιογράφος της Εφημερίδας Ελευθερία κ. Σωτήρης Κέλλας για την πολυετή του δημοσιογραφική προσφορά στο άθλημα της καλαθοσφαίρισης.


Ο  Περιφερειάρχης κ. Κώστας Αγοραστός στο τέλος του αγώνα απένειμε το κύπελλο στον αρχηγό του  Γ.Σ.Γόμφων , ενώ ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Κωνσταντίνος Νούσιος, απένειμε κύπελλο στον αρχηγό του Α.Ο.Τρίκαλα.


Επίσης δόθηκαν αναμνηστικά μετάλλια τόσο στους κριτές και τον κομισάριο του τελικού αλλά και στην διαιτητική τριάδα .