Α1 ΕΣΚΑΘ (2022-23)

Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2019

Το ήθελε και το πήρε η Λάρισα , 82-65 το Ρέθυμνο. Δηλώσεις Ζιάγκου - Αγγέλου


Την τρίτη της νίκη στην EKO Basket League σημείωσε η Λάρισα που επικράτησε  στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής με 82-65 του Ρεθύμνου Cretan Kings, στη Νεάπολη, και «έπιασε» την ομάδα της Κρήτης στο 3-7.

Σπουδαία από κάθε άποψη νίκη πέτυχε στο κλειστό της Νεάπολης η ΚΑΕ ΛΑΡΙΣΑ επικρατώντας του Ρεθύμνου με 82-65.

Στο ντεμπούτο του Μπράντον Ρας η ομάδα του Βαγγέλη Αγγέλου παρουσιάστηκε απόλυτα έτοιμη για ένα ματς τόσο καθοριστικό για τη συνέχεια του πρωταθλήματος και πέτυχε την 3η της νίκη στο πρωτάθλημα της EKO Basket League.

Η ομάδα της Λάρισας παρουσιάστηκε από το πρώτο δευτερόλεπτο του παιχνιδιού αποφασισμένη και προσηλωμένη στο πλάνο της, καταφέρνοντας να πάρει το προβάδισμα στο σκορ και να «κλείσει» το α’ 10λεπτο προηγούμενη με 27-13.

Έχοντας επιθετική πολυφωνία και πολλές λύσεις συνέχισε να αυξάνει την υπέρ της διαφορά και να πάει στα αποδυτήρια προηγούμενη με 52-31.

Το Ρέθυμνο στο δεύτερο ημίχρονο, όπως ήταν αναμενόμενο, αντέδρασε και βρίσκοντας περισσότερες επιθετικές λύσεις κατάφερε να μειώσει την διαφορά σε 65-51 στο τέλος του γ’ 10λέπτου.

Η διαφορά «έπεσε» και κάτω από τους 10 πόντους, αλλά η αντίδραση των Λαρισαίων ήταν άμεση και αποτελεσματική. Παίρνοντας πόντους από προσωπικές ενέργειες κατάφερε να φτάσει στη νίκη με 82-65.

Λάρισα - Ρέθυμνο
Τα δεκάλεπτα:27 – 13, 52 – 31, 65 – 51, 82 – 65.
ΚΑΕ Λάρισα (Αγγέλου): Χίκι 13 (3), Ρας 16 (4), Μπερχανεμέσκελ 3 (1), Χάρις 12 (1), Παρκς 11, Χείλαρης, Τσιλούλης 8 (2), Φλόιντ 2, Παπαντωνίου 17 (2).
Ρέθυμνο (Ζιάγκος): Χριστοδούλου 8 (1), Μάρεϊ 2, Χάρις 3 (1), Γκόρντον 12, Φράνκαμπ 21 (4), Λι 6, Χότον 2, Μαραγκάκης, Σπυριδονίδης, Καμπερίδης 8 (1), Γαρέζος 3 (1), Ραζής.

Δηλώσεις
Βαγγέλης Ζιάγκος (προπονητής Ρεθύμνου Cretan Kings): «Συγχαρητήρια για τη νίκη στην ομάδα της Λάρισας. Είχαμε ένα ακόμη εκτός έδρας νωχελικό πρώτο ημίχρονο. Σε όλες τις αντιδράσεις μας στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν πίσω. Επιθετικά η αντίδραση μας ήταν ανεπαρκής, δεν βρήκαμε λύσεις από τα υπόλοιπα παιδιά πέραν του Φράνκαμπ. Δεν πήραμε βοήθεια. Σουτάραμε με χαμηλά ποσοστά.

Είχαμε αρκετά χαμένα λέι-απ. Είχαμε καλύτερη αντίδραση στο δεύτερο ημίχρονο. Το επιμέρους σκορ είναι καλύτερο. Βελτιώσαμε το αμυντικό μας τρανζίσιον. Βελτιώσαμε τα ριμπάουντ και βρήκαμε λύσεις στην επίθεση. Καθοριστική η παρουσία του Ρας για τη Λάρισα. Βάση της εικόνας στο δεύτερο ημίχρονο αξίζαμε κάτι καλύτερο όταν μειώσαμε σε οκτώ πόντους. Καθοριστικό το χαμένο σουτ του Φρανκάμπ. Καλή συνέχεια στη Λάρισα».


Βαγγέλης Αγγέλου (προπονητής Λάρισας): «Το σημερινό παιχνίδι το αντιμετωπίσαμε σαν μια σειρά από τα επόμενα τέσσερα παιχνίδια. Ζητήσαμε πρώτα απ΄ όλα να έχουν αντίδραση και ομαδικότητα οι παίκτες μας. Σήμερα ξεκινήσαμε δυνατά. Μπήκαν τα σουτ. Στο ημίχρονο είπαμε πως όταν παίρνεις τόση μεγάλη διαφορά υπάρχει ένας  κίνδυνος.

Πρώτον ο αντίπαλος να σουτάρει ανεξέλεγκτα και χωρίς πίεση. Οι διαιτητές έχουν άλλα κριτήρια λόγω διαφοράς του σκορ. Και το τρίτο αν δεν μπουν τα σουτ που μπήκαν στο πρώτο μέρος υπάρχει πρόβλημα. Το Ρέθυμνο έκανε καλή προσπάθεια και εμείς χάσαμε πολλά μας σουτ. Σε καθοριστικό σημείο επιλέξαμε τις διεισδύσεις και καταφέραμε να κερδίσουμε. Ευχαριστούμε τον κόσμο που ήταν στο πλευρό μας και σήμερα. Ιδιαίτερα ευχαριστώ στον Τσιλούλη και Φλόιντ, δύο παίκτες που ήρθαν από τον πάγκο και έκαναν σημαντικό και αφανές έργο. Συνεχίζουμε».