Α1 ΕΣΚΑΘ (2022-23)

Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2019

Εθνική Γυναικών : Πρεμιέρα απόψε με Σλοβενία - Αναλύση του αγώνα από την Καλέντζου.


Η στιγμή για την πρώτη μάχη της Εθνικής Γυναικών για τα παράθυρα των προκριματικών του Ευρωμπάσκετ 2021 έφτασε.



Απόψε στις 21.10 στην πόλη Τσέλιε θα αντιμετωπίσει τη Σλοβενία στοχεύοντας σε ένα θετικό πρώτο βήμα σε αυτόν τον κύκλο των υποχρεώσεών της.

Η Εθνική Ομάδα, αν και είχε λίγες ημέρες προετοιμασίας, είναι έτοιμη για την αποψινή πρόκληση. Μπορεί να υπάρχει η απουσία της τελευταίας στιγμής με την απουσία της Αγγελικής Νικολοπούλου, αλλά και οι 12 παίκτριες που βρίσκονται στη Σλοβενία είναι αποφασισμένες να τα δώσουν όλα για ένα θετικό αποτέλεσμα. Γνωρίζουν άλλωστε πολύ καλά ότι ενδεχόμενη νίκη σήμερα και ειδικά μέσα στην έδρα της Σλοβενίας θα είναι το ιδανικότερο ξεκίνημα. Ελλείψεις έχει και η Σλοβενία, καθώς θα απουσιάσουν η Λίσεκ και η Έβανς, δυο παίκτριες που αγωνίζονται μέσα στο καλάθι.

Αναφερόμενος στον αποψινό αγώνα ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Βασίλης Μασλαρινός, τόνισε χαρακτηριστικά. «Είναι πολλά αυτά που θα πρέπει να προσέξεις απέναντι σε μια ομάδα σαν τη Σλοβενία, που έχει τη δική της φιλοσοφία και ταυτότητα εντός γηπέδου. Το βασικότερο είναι ο ρυθμός του αγώνα και πως θα αντιμετωπίσουμε τις καταστάσεις που θα μας δημιουργήσουν οι περιφερειακές της αθλήτριες. Αν καταφέρουμε να ελέγξουμε τον ρυθμό και ακολουθήσουμε το πλάνο μας για να αντιμετωπίσουμε τα τρία γκαρντ της Σλοβενίας, νομίζω η ομάδα μας έχει τύχη να είναι ανταγωνιστική κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Τα κορίτσια είναι πανέτοιμα και πιστεύουμε 100% σε αυτά. Όλο το επιτελείο κάναμε έναν αγώνα δρόμου για να δώσουμε όσο περισσότερες πληροφορίες μπορούμε στις παίκτριες. Τα νεαρότερα κορίτσια έχουν πολύ ταλέντο και ενθουσιασμό και μας έχουν βοηθήσει πολύ σε αυτό. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα κάνουμε μια καλή αρχή».



Το νέο ξεκίνημα της Εθνικής Γυναικών φέρνει την Ομάδα αντιμέτωπη με τη Σλοβενία στην πόλη Τσέλιε.

 Η Δήμητρα Καλέντζου συνεργάτης του Βασίλη Μασλαρινού στον πάγκο της Ελλάδας μίλησε για την αυριανή αντίπαλο (21.10 ώρα Ελλάδας) και ανέλυσε τα δυνατά και αδύνατά της σημεία.

«Η Σλοβενία μια καλή ομάδα και δεν είναι τυχαία η θέση της στο νούμερο 2 του ranking της FIBA. Πρόκειται για μια ομάδα με ομοιογένεια και εξαιρετικές παίκτριες που είναι πολλά χρόνια μαζί με τον ίδιο προπονητή. Όλα αυτά στο μπάσκετ παίζουν σημαντικό ρόλο. Η Σλοβενία, ωστόσο, έχει δύο σοβαρές  απουσίες, αυτές της Λίσεκ και της Έβανς,  οι οποίες είναι βασικά στελέχη και με πολύ χρόνο συμμετοχής. Είναι μεγάλη απώλεια για την Σλοβενία που θα λείπουν οι συγκεκριμένες αθλήτριες.

Η αντίπαλός μας είναι μια γρήγορη ομάδα με κοντά γκαρντ και δεν είναι φόβητρο όσον αφορά στο ύψος, ειδικά τώρα που λείπουν Λίσεκ και Εβανς. Το δυνατό σημείο της Σλοβενίας είναι η ομοιογένεια και η ταχύτητα. Η Μπάριτς και η Ομπλακ αποτελούν τα δύο δυνατά της χαρτιά, καθώς είναι δυο πολύ καλά γκαρντ. Το γεγονός ότι η μία παίζει στην Ντιναμό Κουρσκ και η άλλη στη USK Πράγας τα λέει όλα».