Α1 ΕΣΚΑΘ (2022-23)

Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2019

Τεράστια νίκη στη Ρόδο για την ΚΑΕ Λάρισα


Μεγάλη βαθμολογική και ψυχολογική νίκη πέτυχε στην Ρόδο επί του Κολοσσού με 83-80 πέτυχε η ΚΑΕ ΛΑΡΙΣΑ, κάνοντας μια ψυχωμένη εμφάνιση απέναντι σ’ έναν πολύ δύσκολο αντίπαλο.


Οι γηπεδούχοι μπήκαν καλύτερα στο παιχνίδι και εκμεταλλευόμενοι τόσο τις καλές τους επιλογές στην επίθεση, όσο και τα λάθη της λαρισινής ομάδας πήραν γρήγορα προβάδισμα στο σκορ, καταφέρνοντας ν α «χτίσουν» και μια καλή υπέρ τους διαφορά.

Προηγήθηκαν 17-5 λίγο μετά το 5λετπο και από το σημείο εκείνο η ΚΑΕ ΛΑΡΙΣΑ παίζοντας με τρία γκαρντ άρχισε να βρίσκει ρυθμό σε άμυνα και επίθεση και σταδιακά να μειώνει την διαφορά, με την α’ περίοδο να ολοκληρώνεται με σκορ 27-19 για τους γηπεδούχους.

Στο 2ο 10λεπτο οι παίκτες του Βαγγέλη Αγγέλου μπήκε δυνατά, μη επιτρέποντας στο Κολοσσό να κάνει το παιχνίδι και σιγά σιγά να πλησιάζει στο σκορ, μειώνοντας σε 38-36 1:40’’ πριν το ημίχρονο, χάνοντας στην συνέχεια ευκαιρίες για να πάρει προβάδισμα και τελικά το ημίχρονο να ολοκληρωθεί με τους Ροδίτες προηγούμενους με 40-36.

Στο δεύτερο μέρος η ομάδα της Λάρισας μπήκε ακόμη πιο αποφασισμένη στο γήπεδο και πιέζοντας στην άμυνα κατάφερε να πάρει προβάδισμα στο σκορ με 42-41 και από το σημείο εκείνο και μετά το ματς απέκτησε όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά του ντέρμπι. Δυνατές μονομαχίες και με τις δύο ομάδες να συμβαδίζουν στο σκορ.

Η ΚΑΕ Λάρισα τελείωσε το 3ο 10λεπτο προηγούμενη με 58-54, χάρη σε 3ποντο του Παπαντωνίου.
Η μορφή του ματς δεν άλλαξε στην 4η περίοδο. Δυνατές μονομαχίες, με την ομάδα της Λάρισας να έχει καλύτερη επιλογές στην επίθεση και να δημιουργεί την μεγαλύτερη υπέρ της διαφορά (66-58) 6:15’’ πριν το τέλος του ματς.

Ο Κολοσσός «έσφιξε» την άμυνά του και 2 λεπτά αργότερα μείωσε στον πόντο, 68-67 και 1:13’’ πριν το τέλος προηγήθηκε με 78-75, παίρνοντας λύση από την περιφέρεια.
Με δύο 3ποντα ο Παπαντωνίου έδωσε προβάδισμα στην ΚΑΕ ΛΑΡΙΣΑ 81-79 21’’ πριν το τέλος, ο Φλόιντ έκανε ένα φοβερό κόψιμο και κάπως έτσι η λαρισινή ομάδα έφτασε στην πρώτη της εκτός έδρας νίκη με 83-80.

Τα δεκάλεπτα: 27-19, 40-36, 54-58, 80-83.
Διαιτητές: Πουρσανίδης, Ανδρικόπουλος, Καρδάρης
ΚΟΛΟΣΣΟΣ (Λυκογιάννης): Αγκμπελέσε, Μπράζελτον, Τζάκσον, Τσαλμπούρης, Πουλιανίτης, Μπρούτσεβιτς, Καλογιαννίδης, Μωραϊτης, Ντάνιελς, Κρόμαν, Τουτζιαράκης, Παύλος.
ΚΑΕ ΛΑΡΙΣΑ (Αγγέλου): Χάμιλτον, Ρέινολντς, Χείλαρης, Μπερχανεμέσκελ, Μαραγκός, Τσιλούλης, Χάρις, Βαβάτσικος, Φλόιντ, Παπαντωνίου, Τσιρογιάννης, Παρκς.

Δηλώσεις
Βαγγέλης Αγγέλου (προπονητής Λάρισας BC): «Έγινε ένα ενδιαφέρον παιχνίδι. Ο Κολοσσός φέτος έχει μία ομάδα που έχει χαρακτήρα και προσανατολισμό. Εμείς δεν μπορούμε να αξιολογήσουμε αυτή την επιτυχία. Είναι σίγουρα ένα πολύ καλό αποτέλεσμα για εμάς και θα πρέπει να αναλύσουμε από πού προήλθε…

Ήρθε από μία ψυχολογική αντίδραση των παικτών ή είναι από το πλάνο μας; Πρέπει να μείνουμε ταπεινοί, ώστε να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε ψυχολογικά την επόμενη αγωνιστική, γιατί την πίεση σήμερα την είχε ο Κολοσσός και όχι εμείς. Την επόμενη αγωνιστική θα την έχουμε εμείς. Θέλουμε να βοηθήσουμε την ομάδα ψυχολογικά με αρχές συναδελφικότητας και βήμα-βήμα να χτίσουμε και τη φιλοσοφία της μέσα στο γήπεδο, αρχής γενομένης στην άμυνα, γιατί σήμερα στο πρώτο δεκάλεπτο δεν είχε καλή αντίδραση».

Άρης Λυκογιάννης (προπονητής Κολοσσού H Hotels): «Είναι ένα δύσκολο απόγευμα για εμάς. Κάναμε μία πολύ κακή ήττα που έρχεται σε μία χρονική στιγμή, που η ομάδα ήταν σε ένα θετικό μομέντουμ. Είναι μία ήττα που σίγουρα μας κοστίζει και σίγουρα μας πάει πίσω. Νομίζω ότι πληρώσαμε το γεγονός ότι δώσαμε τη δυνατότητα στον αντίπαλο να πιστέψει ότι μπορεί να νικήσει εδώ μέσα.

Από ‘κει και πέρα, μπήκαν δύσκολα και απίθανα καλάθια και έγιναν φάσεις στις οποίες δεν ευνοηθήκαμε ούτε μία φορά. Είμαστε υποχρεωμένοι να αφήσουμε το αποτέλεσμα αυτό πίσω και να συνεχίσουμε. Γιατί η συνέχεια είναι αρκετά δύσκολη για εμάς».