Α1 ΕΣΚΑΘ (2022-23)

Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2019

Εκτός έδρας ήττα από τον ΠΑΟΚ για την Λάρισα. Δηλώσεις Φραγκιά - Φλεβαράκη


Η Λάρισα B.C. δεν τα κατάφερε για την 2η αγωνιστικη της  Basket League, καθώς χωρίς να προβάλει ιδιαίτερη αντίσταση  , γνωρισε την ήττα απο τον ΠΑΟΚ στο PAOK Sports Arena,  με 87-61 .
Ο ΠΑΟΚ έφτασε στη νίκη έχοντας ως κορυφαίους τους Σμιθ με 24 πόντους (τους 22 στο δεύτερο ημίχρονο), Νόουλς (13π, 10ρ.) και κυριαρχώντας στα ριμπάουντ (47-32). Για τη Λάρισα προσπάθησαν ο Μπερχανεμέσκελ με 22 πόντους και ο Παρκς με 14 και πέντε ριμπάουντ.

Ο ΠΑΟΚ έβαλε από νωρίς τις βάσεις της νίκης, αφού κυριάρχησε ολοκληρωτικά στην πρώτη περίοδο. Παρότι τα πρώτα τρία λεπτά δεν είχαν σκορ, στη συνέχεια ο Δικέφαλος κατάφερε αρχικά με τον Λιούις και στη συνέχεια με τον Νόουλς και τον Ουίγκινς, να βρει σκορ και να ξεφύγει με 8-1 στο 4' και 17-3 στο 9'. Στο τέλος της πρώτης περιόδου, οι γηπεδούχοι ήταν μπροστά με 19-5 εκμεταλλευόμενοι τον καλό ρυθμό που βρήκαν στην επίθεση αλλά και την αρνητική εικόνα της Λάρισας στην επίθεση. Στα πρώτα δέκα αγωνιστικά λεπτά οι Θεσσαλοί είχαν 1/15 σουτ εντός παιδιάς.

Η Λάρισα έδειξε σημάδια βελτίωσης στη δεύτερη περίοδο, όχι όμως σε τέτοιο βαθμό ώστε να αλλάξει τις ισορροπίες του αγώνα. Ο ΠΑΟΚ με τον Ουίγκινς να του δίνει ενέργεια και στις δύο πλευρές του παρκέ (12π, 5ρ, στο ημίχρονο) και τον Νόουλς να κερδίζει αρκετές μάχες κοντά στα καλάθια, έστειλε τη διαφορά ακόμη και στους 20 πόντους (31-11 στο 15') και τελικά έκλεισε το ημίχρονο με μία μεγάλη διαφορά (39-22) έχοντας σχεδόν διπλάσια ριμπάουντ (29-15).

Η εικόνα της τρίτης περιόδου δεν διαφοροποιήθηκε. Η Λάρισα ήταν σαφώς πιο αποτελεσματική στην επίθεση ωστόσο δεν μπορούσε μέσα από την άμυνα να μειώσει τη διαφορά, αφού δεν πλησίασε περισσότερο από τους 14 πόντους (47-33 στο 25'). Ο ΠΑΟΚ δεν είχε προβλήματα στην επίθεση του, ειδικά από τη στιγμή που βρήκε ρυθμό ο Άνταμ Σμιθ (είχε δύο πόντους στο πρώτο ημίχρονο και 11 στην τρίτη περίοδο) και έτσι στο 28' βρέθηκε μπροστά με 62-43.

Η τελευταία περίοδος ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα, με τον ΠΑΟΚ να ανοίγει τη διαφορά ακόμη και στους 28 (80-52), πριν φτάσει στην επικράτηση με 87-61.

Τα δεκάλεπτα: 19-5, 39-22, 62-43, 87-61.
ΠΑΟΚ(Φλεβαράκης): Λιούις 8, Σμιθ 24(5), Σχίζας 2, Τσόχλας 5(1), Χατζηνικόλας 2, Μαργαρίτης 6, Ουίγκινς 12(1), Εγκεκέζε 4, Σαρικόπουλος 7, Νόουλες 13.
ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΕ (Φραγκιάς): Χάμιλτον 5(1), Ρέινολντς 3(1), Χείλαρης 6, Μπερχανεμέσκελ 22(4), Τσιλούλης 1, Βαβάτσικος, Φλόιντ 4, Παπαντωνίου, Μπέικερ 6, Πάρκς 14.


Πριν το παιχνίδι οι δύο ομάδες κατέθεσαν στεφάνια στη μνήμη των έξι αδικοχαμένων φίλων του ΠΑΟΚ, που σκοτώθηκαν στο δυστύχημα των Τεμπών πριν από 20 χρόνια. Στο στιγμιότυπο ο Νίκος Σταυρόπουλος

Δηλώσεις
Βασίλης Φραγκιάς (Προπονητής Λάρισας): “Θέλω εκ μέρους της ομάδας να συλλυπηθώ τις οικογένειες των θυμάτων. Ήταν στενάχωρο για όλους, ελπίζω από εκεί που βρίσκονται να χαίρονται τον ΠΑΟΚ. Ο αθλητισμός ενώνει και δεν χωρίζει.

Το παιχνίδι δεν αντέχει σε κριτική. Δεν μπήκαμε στο πνεύμα το παιχνιδιού σχεδόν ποτέ. Προσπαθήσαμε να αντιδράσουμε στο δεύτερο ημίχρονο. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες, όλες οι ομάδες είναι καινούργιες. Μας περιμένει Γολγοθάς αλλά θα χρεαστεί να κάνουμε αλλαγές γιατί το ρόστερ φτιάχτηκε στο πόδι. Στην ελληνική αγορά τα πράγματα είναι δύσκολα. Ο ΠΑΟΚ έχει την ευτυχία να έχει παιδιά όπως ο Μαργαρίτης, ο Τσόχλας και ο Σαρικόπουλος. Οι ξένοι αισθάνονται ότι παίζουν στην G League. Έχουμε κρίσιμο παιχνίδι με τον Άρη στη Λάρισα και πρέπει να παίξουμε κανονικό μπάσκετ για να νικήσουμε. Ελπίζω να έχουμε καλή συνέχεια και το εύχομαι και για τον ΠΑΟΚ, στην Ελλάδα και στην Ευρώπη”.


Για το θέμα που υπήρξε για τον ίδιο και τον ΠΑΟΚ το καλοκαίρι είπε: “Είναι μία άλλη ιστορία. Υπήρξε μια συμφωνία με τον κ.Καραμάνο. Εγώ θέλω να το ξεκαθαρίσω γιατί δεν ήθελα να πω κάτι τότε. Εγινε μία συζήτηση, είχα μιλήσει με τον κ.Παπαθεοδώρου για το αν έφευγε, αλλά το θέμα δεν προχώρησε με τον κ.Καραμάνο οπότε η συμφωνία έπαψε να ισχύει”.


Κώστας Φλεβαράκης (Προπονητής ΠΑΟΚ): “Ευχαριστώ τον κόουτς για τα καλά του λόγια. Θέλω να πω και εγώ για το συναισθηματικό στοιχείο που ήταν ξεκάθαρο. Είχα ζήσει εκείνο το γεγονός μέσα από τον ΠΑΟΚ. Το ξεκίνημα με τα συνεχόμενα λάθη έπαιξε τον ρόλο του, αλλά τα παιδιά ήθελαν τη νίκη και για τον κόσμο.

Το παιχνίδι ήταν από την αρχή ως το τέλος, με ελάχιστα μικρά διαστήματα, όπως το σχεδιάσαμε. Δώσαμε έμφαση στην άμυνα, θέλαμε να περιορίσουμε τα καλά γκαρντ της Λάρισας και να ελέγξουμε τα ριμπάουντ. Το κάναμε, είχαμε και 19 ασίστ ενώ κάναμε λίγα λάθη, τα περισσότερα στο τέλος. Πρέπει να είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από την εμφάνιση απέναντι σε μία ομάδα που είναι πολύ καλύτερη από αυτό που έδειξε. Δεν έχουμε χρόνο για να μένουμε σε αυτά. Πρέπει να παίρνουμε τα θετικά και τα αρνητικά από κάθε παιχνίδι. Για μένα είναι πολύ σημαντικό η Λάρισα να είναι στην κατηγορία”.

Για τη διαχείριση της ήττας από τον Άρη: “Τις δύο πρώτες μέρες υπήρξε θυμός και απογοήτευση. Είδαμε τα λάθη μας και τι πρέπει να βελτιώσουμε. Μετά συγκεντρωθήκαμε στον αντίπαλο και κάναμε καλή δουλειά, με συγκέντρωση 40 λεπτών. Έχουμε παιδιά χωρίς εικόνες από το Πρωτάθλημα, γι' αυτό κάθε προπόνηση και κάθε ματς είναι ένα μάθημα. Ο δρόμος είναι όμως μεγάλος και για εμάς θα είναι πιο δύσκολος με την Ευρώπη. Πρέπει να μάθουμε να χειριζόμαστε τα συναισθήματα από το ένα παιχνίδι στο άλλο”.

Για το τι κρατάει: “Υπήρξαν κάποια κομμάτια στο δεύτερο ημίχρονο, που στην άμυνα φύγαμε από τον βασικό στόχο. Στην επίθεση υπήρξε ένα κομμάτι στο οποίο παίχτηκε ελεύθερο. Ο Σμιθ ήταν ασταμάτητος. Θέλουμε να δούμε την ομάδα όταν τα παιχνίδια θα είναι κλειστά. Όταν ένα παιδί έχει αυτόν τον ρυθμό κανείς προπονητής δεν μπορεί να τον σταματήσει. Είναι αλήθεια ότι για κάποια παιδιά το παιχνίδι θυμίζει G League. Οταν θες όμως να πετύχεις στόχους πρέπει να συνδυάζεις τη σκέψη με το ένστικτο.

Ο Νόουλς είχε “νταμπλ-νταμπλ” σήμερα αλλά και στο ματς με τον Άρη είχε καλή παρουσία απέναντι σε καλή ομάδα και ξένους ψηλούς. Είναι χρήσιμος όπως και ο Εγκεκέζε. Δεν μπορεί να είναι όλοι πρωταγωνιστές. Κάποιοι πρέπει να έχουν τον ρόλο του χαμάλη. Όλοι οι ρόλοι είναι απαραίτητοι. Είμαι ικανοποιημένος από την προσπάθεια που κάνουν”.