Α1 ΕΣΚΑΘ (2022-23)

Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2019

Συνάντηση Εντεταλμένου Αθλητισμού Δήμου Λαρισαίων Μ. Αναστασίου με Πρόεδρο ΕΣΚΑΘ Δ. Ντούγκο και Β' Αντιπρόεδρο Άρη Ζώη


Σήμερα, Τρίτη 1η Οκτωβρίου 2019, ο προσφάτως διορισθείς Εντεταλμένος Σύμβουλος σε θέματα Αθλητισμού του Δήμου Λαρισαίων,  Μιχάλης Αναστασίου, επισκέφθηκε τα γραφεία της Ένωσης Σωματείων Καλαθοσφαίρισης Θεσσαλίας στη Λάρισα, όπου είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο της ΕΣΚΑΘ Δημήτρη Ντούγκο και τον Β' Αντιπρόεδρο Άρη Ζώη.


Η συνάντηση έγινε σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα,  και συζητήθηκαν οι τρόποι με τους οποίους ο Δήμος Λαρισαίων θα μπορούσε να συμβάλει στην περαιτέρω ανάπτυξη του μπάσκετ στην πόλη της Λάρισας.

Ειδικότερα, οι εκπρόσωποι της ΕΣΚΑΘ έθεσαν τα ζητήματα της ανάγκης δημιουργίας νέων γηπέδων, διότι η μαζική ανάπτυξη του αθλήματος είναι τέτοια που, παρά την εντατική χρήση τους, τα τωρινά γήπεδα δεν επαρκούν για την κάλυψη των αναγκών των πολλών σωματείων της πόλης. Επίσης, διατύπωσαν το αίτημα της καλύτερης αξιοποίησης του Δημοτικού Γυμναστηρίου της Ακαδημίας καθώς και των τελών χρήσης των υφισταμένων γηπέδων, τουλάχιστον όσον αφορά τους αγώνες των κατηγοριών των νεαρών αθλητών και αθλητριών.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο κ. Αναστασίου έκανε την ακόλουθη δήλωση: "Με την ανάληψη των νέων καθηκόντων μου, έκρινα ότι ήταν καθήκον μου να πραγματοποιήσω την πρώτη μου επίσημη επίσκεψη στα γραφεία της ΕΣΚΑΘ, για να συναντήσω τους κκ. Ντούγκο και Ζώη και να συζητήσουμε τους τρόπους συμβολής του Δήμου στην περαιτέρω ανάπτυξη του μπάσκετ στην πόλη μας. Το μπάσκετ ήταν ανέκαθεν πολύ δημοφιλές στη Λάρισα, και τα τελευταία χρόνια γνωρίζει νέα άνθηση, ιδίως όσον αφορά τον αριθμό των σωματείων και των αθλητών. Θεωρώ ότι τα αιτήματα της ΕΣΚΑΘ είναι εύλογα, και δεσμεύομαι να κάνω ό, τι μπορώ για να είναι ο Δήμος Λαρισαίων αρωγός στις προσπάθειες που γίνονται".