Α1 ΕΣΚΑΘ (2022-23)

Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2019

Σίλας Τσούμας στο Βasketa.gr: «Δεν στοχεύω σε μια συγκεκριμένη ομάδα»


Ο 21χρονος Σίλας Τσούμας, είναι ένα από τα ανερχόμενα ταλέντα της χώρας, που έχει αποφασίσει και ακολουθεί τον μακρύ δρόμο για να φτάσει στο στόχο του, με υπομονή και επιμονή.
Ο νεαρός γκάρντ των Φαρσάλων, πριν βρεθεί φέτος στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής , πήρε μια καλή γεύση από την Α2 αγωνιζόμενος αρχικά στον Γυμναστικό Σύλλογο Λάρισας, τη σεζόν 2016-17 και μετέπειτα στον γειτονικό Ερμή Αγιάς για τις επόμενες 2 σεζόν.

Στην πρόσφατη νίκη των Φαρσάλων επί του Πολύγυρου στην Χαλκιδική (75-66), συγκέντρωσε πολλά βλέμματα πάνω του καθώς σκόραρε 16 πόντους, κατέβασε 8 ριμπάουντ και μοίρασε 7 ασίστ. Ο Σίλας Τσούμας, μίλησε το Basketa.gr για την μέχρι τώρα καριέρα του, την παρουσία του στα Φάρσαλα και τα μελλοντικά του πλάνα.

-Τα Φάρσαλα, παρότι βρίσκονται για 3η συνεχή χρονιά στη Β’ Εθνική, ξεκίνησαν κάπως αργά τον σχεδιασμό της ομάδας και την προετοιμασία και ως πρωταρχικό στόχο είχαν την παραμονη. Ωστόσο, έχετε πετύχει ένα 4/4 στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος. Ήταν αυτή μια εξέλιξη που την περιμένατε; Έχει αλλάξει αυτό κάτι στο στόχο σας;

«Η αλήθεια είναι πως δε σκεφτόμασταν στην αρχή της προετοιμασίας τα αποτελέσματα. Προσωπικά είναι πρώτη φορά που αγωνίζομαι σε αυτή την κατηγορία και στόχος μου ήταν να κάνω τα πάντα για να βοηθήσω την ομάδα να έχει κάθε Κυριακή θετικό αποτέλεσμα. Ωστόσο, η ομάδα έχει δομηθεί από καλούς και έμπειρους παίχτες που μας βοηθάνε να το διαχειριστούμε αυτό το σερί ώστε να θέλουμε όλο και περισσότερα».

-Στην νίκη επί του Πολύγυρου πέτυχες 16 πόντους, με 7 ασίστ και 8 ριμπάουντ. Ήταν αυτή η καλύτερη εμφάνιση στην καριέρα σου μέχρι στιγμής;Πίστευεις ότι τα Φάρσαλα σου προσφέρουν την ευκαιρία να αναδείξεις το ταλέντο σου και να βελτιωθείς;

«Με ενδιαφέρει η προσωπική εμφάνιση να συνδυάζεται με νίκη της ομάδας. Δεν θα σταθώ στο αν ήταν η καλύτερη ή όχι αλλά είμαι σίγουρος πως θα γίνουν καλύτερα παιχνίδια και μεγαλύτερες νίκες. Εννοείται, και για αυτό τα επέλεξα. Νιώθω πολύ καλά στην ομάδα, ο προπονητής μου είναι κοντά μου, με βοηθάει και με πιστεύει όπως και οι συμπαίχτες μου, πράγμα που είναι πολύ σημαντικό».

-Κατάγεσαι από μπασκετική οικογένεια. Ο αδερφός σου παίζει στους Τιτάνες Παλαμά (Γ’ Εθνική) και ο πατέρας σου έχει υπάρξει παίκτης του ΓΣ Λάρισας (όπου διετέλεσε και Αντιπρόεδρος για ένα διάστημα) και του Άρη. Θα ήθελες να ακολουθήσεις τα χνάρια του μπαμπά σου και να επιστρέψεις στην ομάδα από όπου ξεκίνησες, βλέποντας την ιστορική ομάδα της Λάρισας να αναβιώνει; Πως αισθάνεσαι τώρα που βρίσκεται σε αδράνεια;

«Δεν στοχεύω σε μια συγκεκριμένη ομάδα. Με ενδιαφέρει να φτάσω να παίζω σε όσο πιο υψηλό επίπεδο γίνεται. Η Λάρισα ανέκαθεν ήταν “μπασκετούπολη” και δυστυχώς η έλλειψη του “παλιού” ΓΣΛ από την Λάρισα άφησε και αδράνησε όλους τους μπασκετικούς φίλους».

– Αγωνίστηκες για 2 χρόνια (και σύνολο 40 παιχνίδια) με τον Ερμή Αγιάς στην Α2. Πόσο σε βοήθησε αυτό στην εξέλιξή σου; Πως βλέπεις την πορεία της πρώην ομάδας σου;

«Η παρουσία μου στον Ερμή Αγίας με βοήθησε πάρα πολύ καθώς κοντραριζόμουν με πολύ καλούς και καταξιωμένους συμπαίχτες αλλά και συμμετείχα σε ένα πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Ακόμα, μην ξεχνάμε πως αυτά τα δύο χρόνια συνυπήρξα με τον Νέστορα Κόμματο, ο οποίος για μένα ήταν “σχολείο”. Η Λάρισα με έναν πολύ καλό και με βλέψεις Πρόεδρο κάνει μια μεγάλη προσπάθεια να επιστέψει το μπάσκετ στην  πόλη σε υψηλό επίπεδο».

-Πως βλέπεις το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής και το επίπεδο του; Έχεις ξεχωρίσει κάποιο φαβορί;

«Η Β’ Εθνική είναι ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα και με πολύ δύσκολες έδρες. Ωστόσο, δε μπορώ να διακρίνω κάποιο φαβορί συγκεκριμένα αλλά υπάρχει μια πεντάδα ομάδων που ίσως υπερισχύουν».

-Οι προσωπικές σου φιλοδοξίες ποιες είναι; Πως βλέπεις τον εαυτό σου μέσα στην επόμενη πενταετία;

«Ήταν επιλογή μου να βρίσκομαι σε αυτή την ομάδα καθώς πιστεύω πως υπάρχουν όλα τα εχέγγυα για να κάνω μια πολύ γεμάτη χρονιά και σε ατομικό και σε ομαδικό επίπεδο. Οι στόχοι μου όπως προείπα είναι να καταλήξω να παίζω μπάσκετ σε υψηλό επίπεδο, σε όσο το δυνατόν μικρότερο χρονικό διάστημα».