Α1 ΕΣΚΑΘ (2022-23)

Κυριακή 11 Αυγούστου 2019

Ο Λαρισαίος Βασίλης Πιτσίλκας χρίσθηκε διεθνής διαιτητής FIBA


Διεθνής διαιτητής FIBA χρίσθηκε και επίσημα, ο Λαρισαίος διαιτητής Καλαθόσφαιρας Βασίλης Πιτσίλκας.


Γιος του Νίκου Πιτσίλκα, μοναδικού μέχρι σήμερα διεθνή διαιτητή από τη Λάρισα και την ΚΔ Θεσσαλία με Παγκόσμια αναγνώριση (Καθηγητής Διαιτησίας FIBA Commissioner-Referee Coach και Επικεφαλής Διαιτησίας στην VTB LEAGUE της Ρωσίας), παραλαμβάνει τη σκυτάλη από τον πατέρα του και ξεκινάει το δικό του ταξίδι, στον μαγικό κόσμο του μπάσκετ.

Ο Βασίλης Πιτσίλκας έγινε διαιτητής σε ηλικία 16 ετών, πέρασε από όλες τις κατηγορίες και διευθύνει αγώνες της Α1 τα 3 τελευταία χρόνια. Παρακολούθησε και συμμετείχε με επιτυχία στα προβλεπόμενα υποχρεωτικά σεμινάρια και εξετάσεις της FIBA, ενώ διαιτήτευσε στο Ολυμπιακό Φεστιβάλ Νέων που έγινε στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν, στις 22-28 Ιουλίου.

Οι μυημένοι στη Διαιτησία και στο μπάσκετ, του αναγνωρίζουν πολλές δυνατότητες και ταλέντο και είναι σίγουροι ότι η πορεία του θα είναι συνεχώς ανοδική.

Μια ακόμη λοιπόν σημαντική διάκριση για τη Λάρισα, που πάντα έχει δυναμικούς εκπροσώπους σε όλα τα αθλήματα και οι ευχές από όλους συνοδεύουν τον Βασίλη για να φτάσει ψηλά και να εκπροσωπήσει επάξια τόσο την πόλη μας, όσο και τη χώρα μας.

Πηγή :eleftheria.gr