Α1 ΕΣΚΑΘ (2022-23)

Παρασκευή 2 Αυγούστου 2019

Ανέλαβε προπονητής στην Καλαμπάκα ο Γιώργος Κουρμέτζας


Ο Γιώργος Κουρμέτζας  ανέλαβε τα ηνία του αντρικού τμήματος του Α.Ο.Καλαμπάκας για την νέα αγωνιστική περίοδο στην Α1 ΕΣΚΑΘ,  μετά και τον υποβιβασμό της ομάδας από την Γ Εθνική.

Ο Τρικαλινός φόργουορντ όπως και στον Γ.Σ.Μουζακίου  θα έχει διπλό ρόλο στην ομάδα , σαν παίκτης και προπονητής.

Με την ανάληψη των καθηκόντων του ξεκίνησαν  και οι μεταγραφικές εκκρεμότητες για την συμπλήρωση του ρόστερ ώστε η ομάδα να είναι ανταγωνιστική με το ξεκίνημα του  νέου πρωταθλήματος.

Να θυμίσουμε ότι ο Γεώργιος Κουρμέτζας έχει μεγάλη καριέρα και ιστορία σαν αθλητής του μπάσκετ, ενώ τα τελευταία χρόνια κάνει καριέρα σαν προπονητής με πολλές επιτυχίες. Διεθνής με την Εθνική ομάδα των Εφήβων, έχει τρεις υποτροφίες από αμερικανικά κολέγια Α’ κατηγορίας NCAA, ενώ είναι και κάτοχος Πανελληνίου ρεκόρ τριπόντων σε ένα ματς (19).

Ο Γιώργος Κουρμέτζας ως αθλητής έχει αγωνιστεί με τις ομάδες των Δαναών Τρικάλων, Σπόρτινγκ Αθηνών, Κ.Α.Ο. Δράμας, Ολυμπιακός Βόλου, Αίολος Τρικάλων, Α.Σ. Τρικάλων, ΟΦΗ, Ερμής Τρικάλων, Γ.Σ. Αμπελώνα Λάρισας, Πελασγοί, Α.Ο. Καλαμπάκα, Ιπποκλής, Δαναός Τρικάλων, Ιπποκράτης Κω, Ίκαροι, Άγιος Νέστορας , Γ.Σ.Μουζακίου και Γώμφους Τρικάλων.

Ως παίχτης έχει γευτεί την άνοδο με τον Άγιο Νέστορα στην Α2 ΕΣΚΑΘ, με τους Δαναούς στην Α1 ΕΣΚΑΘ, με τους Ίκαρους στην Γ’ Εθνική, με τον Ιπποκράτη της Κω στην Γ’ Εθνική, με τον Δαναό στην Β’ Εθνική, με τον Α.Σ. Τρίκαλα στην Β’ Εθνική, με τον Σπόρτινγκ Αθηνών στην Α1 Εθνική , με τον Γ.Σ.Μουζακίου στην Α1 ΕΣΚΑΘ και  είναι Πρωταθλητής Ελλάδας με την ομάδα των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ως προπονητής έχει αγωνιστεί με τις ομάδες των Ιπποκλή, Ερμή, Δαναούς, Πελασγούς, Άγιο Νέστορα και Ίκαρους και έχει καταφέρει να ανεβάσει τον Άγιο Νέστορα από την Β’ ΕΣΚΑΘ στην Α2, τους Δαναούς από την Α2 ΕΣΚΑΘ στην Α1 και με τους Πελασγούς στα μπαράζ ανόδου για την Α1 και με τον Γ.Σ.Μουζακίου στην Α1 ΕΣΚΑΘ.

Η ανακοίνωση:
«Ο Πρόεδρος Φαμίσης Σωτήρης και σύσσωμη η Διοίκηση του Α.Ο. ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ καλωσορίζει τον Γιώργο Κουρμέτζια στην Καλαμπάκα...

Ο πολύπειρος προπονητής - αθλητής Γιώργος Κουρμέτζιας θα αναλάβει να οδηγήσει ξανά τον Α.Ο. ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ στις επιτυχίες.

Ευχόμαστε στον νέο προπονητή της ομάδας μας για την αγωνιστική περίοδο 2019 - 2020 υγεία και αγωνιστικές επιτυχίες»

Α.Ο. ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ